shopify
analytics tool

Cu ochii pe maidanezii Tecuciului

Caine_comunitar_protecuci.ro
Caine_comunitar_protecuci.ro  În timpul campaniei electorale, Daniel Gerhardt Tuchel, actualul primar al Tecuciului, a primit nenumărate semnale privind atacurile câinilor fără stăpân asupra tecucenilor, iar multe dintre aceste sesizări aveau ca victime copii. De la promisiunea unui candidat, care râvnea la funcţia de primar, şi până la modul de acţiune al unui primar cu acte în regulă se pare că nu există o cale atât de lungă, în condiţiile în care se fac deja proiecte privind strângerea maidanezilor de pe teritoriul municipiului Tecuci, găzduirea acestora în locaţii speciale şi, nu în ultimul rând, realizarea unui proiect de hotărâre care să limiteze procreerea acestor animale. Cum câinele este prietenul omului, acţiunile asupra acestor animale nu vor fi unele violente, ci doar de restricţie a teritoriului în care să se manifeste, cu scopul de a proteja populaţia de colţii nemiloşi ai animalelor fără stăpân.
Cum se va materializa această idee ne-a spus primarul municipiului Tecuci, Daniel Tuchel, care ne-a informat: „După cum am spus şi în campanie, în termen de 90 de zile de la data când am devenit primar voi rezolva problema câinilor fără stăpân. Nu vom avea o acţiune agresivă asupra acestor animale, prietene de altfel cu omul, ci vom acţiona pacifist, prin realizarea de padocuri speciale, în care vor fi ţinute animalele. După capturare, câinii vor fi sterilizaţi, însă nu vor mai fi eliberaţi în teritoriu deoarece pot fi mult mai agresivi după intervenţie, ci vor fi ţinuţi în aceste padocuri. Cine doreşte poate adopta un câine, cu obligaţia de a-l vaccina, steriliza şi întreţine. Animalele bolnave, bătrâne sau cele foarte agresive vor fi eutanasiate, iar restul va rămâne în întreţinerea şi supravegherea noastră. Mai mult de atât, voi iniţia un proiect de hotărâre prin care proprietarii de câini să fie obligaţi să îşi sterilizeze animalele pentru a mă asigura că puii acestor animale nu vor ajunge pe străzi. Cei care nu vor face acest lucru vor plăti o taxă foarte mare, menită să descurajeze procreerea, dar mai ales aruncarea unor animale nevinovate pe stradă”.
Deci, cine nu vrea să îşi sterilizeze câinele din curte va fi obligat să plătească o taxă „descurajatoare” din punct de vedere al valorii, ce poate fi considerată taxă de întreţinere a maidanezilor. În aceste condiţii, tecucenii vor fi liberi să circule chiar şi la ore târzii din noapte, chiar şi prin preajma ghenelor de gunoi, fără riscul de a fi atacaţi de câinii fără stăpân. Să devină oare Tecuciul un oraş fără maidanezi în numai 90 de zile?
sursa: monitoruldegalati.ro

1 Comment on "Cu ochii pe maidanezii Tecuciului"

  1. Frumoasa initiativa, dar… Scapam de caini, de toti, indiferent ca poate un caine este deja sterilizat, deparazitat si bland cu oamenii, si mai ales se afla in grija unor locatari. Singura greseala a acestui caine ar fi aceea ca latra atunci cand un om rau intentionat se apropie de autoturismele parcate langa blocurile unde isi duce el traiul. A, sa nu uitam ca acest caine este batran si putin bolnavior datorita rautatii umane (doi locatari, prieteni cu Bachus, si-au masurat puterile, cu ajutorul unui bat,pe spinarea bietului caine care nu riposta nici macar cu un latrat). Oare nu este normal ca acest caine sa fie lasat langa locatarii care il iubesc si il ingrijesc? Cu siguranta cei care il iubesc vor fi de acord sa plateasca o taxa locala (sub forma de impozit anual) pentru acest caine batran. Se pare ca nu este posibil deoarece zilele trecute cainele despre care vorbesc a fost ridicat de serviciul de ecarisaj. Problema este ca nu a fost ridicat nici un caine dintre cei care musca locatarii, printre care celebra catelusa care musca tot ce prinde si care a facut zile fripte vechii conducerii a primariei, doar acest caine bland si batran. Ciudata directiva, domnule primar. Oricum, daca tot lichidati toti cainii comunitari, va rugam sa luati masuri si in ceea ce ii priveste pe politistii locali. Daca nu mai avem nici un caine sa ne avertizeze ca raufacatorii dau tarcoale macar acesti politisti sa patruleze printre blocuri. Din prea multa comoditate acestia se plimba cu masina si eventual fac cate o tura prin parcul 1 mai. Doar pentru astfel de plimbari sunt platiti? Atunci renuntam la serviciile lor, merita sa fie desfiintata aceasta institutie condusa de un inginer incompetent. Ar mai fi multe de spus, dar sa ne oprim aici.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!