shopify
analytics tool

Cu ochii pe debitori şi cu somaţiile la uşă

Datorii-financiare
Datorii-financiare  Criza financiară cu care se confruntă tecucenii de câţiva ani a lăsat „răni” adânci în bugetul local al administraţiei publice, ceea ce a făcut ca în ultimul timp apelurile către datornici, pentru a-şi achita dările către stat, au început să fie tot mai „sonore”. Zilnic teancuri de somaţii sunt trimise către debitori şi doar o parte dintre cei atenţionaţi fac eforturi pentru a se achita de obligaţii. Există tecuceni care, deşi nu au nicio „brumă” de avere şi nici venituri care să le asigure un trai decent şi implicit posibilitatea de a achita în rate taxele şi impozitele locale, dar şi amenzile, nici nu se deranjează să efectueze zile de muncă în folosul comunităţii, ca să scape de povara datoriilor. Astfel, la începutul lunii în curs au fost „inventariate” nu mai puţin de 150 de persoane cu datorii „istorice” care nu au venituri să le achite, dar nici bunăvoinţă de a presta ore în schimbul contravalorii amenzii. Se pare însă că pârghiile de constrângere a acestor veşnici datornici nu sunt foarte multe, existând doar măsuri „delicate”, de reamintire. Astfel, organele de executare silită, în acest caz Primăria Tecuci, în momentul în care constată că debitorul nu are bunuri mobile, imobile şi venituri pentru a achita debitul din amendă, formulează o adresă către agentul constatator, poliţia, pentru ca acesta la rândul său să sesizeze instanţa de judecată pentru a se dispune transformarea debitului din amendă în obligarea de a efectua muncă în folosul comunităţii. Instanţa pronunţă o hotărâre şi emite un mandat pentru prestarea orelor în folosul comunităţii.
La nivelul municipiului Tecuci sunt 150 de persoane care au de achitat amenzi, nu au venituri, nu au bunuri ce ar putea fi executate şi nu au nici voinţă de a munci. În această situaţie se reia procedura, în sens invers, cu acelaşi rezultat însă, dar cu cheltuieli suplimentare.
„Conform art.19 din O.G. nr 55/2002, raportat la art.21, se face o altă cerere de trimitere în judecată, instanţa dispune anularea mandatului de a efectua muncă în folosul comunităţii şi transformă munca în amendă”, a precizat jr. George Borşan  …citeste intreg articolul
Sursa: monitoruldegalati.ro

1 Comment on "Cu ochii pe debitori şi cu somaţiile la uşă"

  1. prima data sa achite blejnar cele 15 milioane de euro. dupa aia sa bata careva la usile romanilor!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!