shopify
analytics tool

CS Sporting Tecuci finanţat ilegal de Consiliul Local

CS-Sporting-Tecuci

În perioada 2012-2013, UAT Tecuci a plătit nelegal, de la capitolul „Cultură, recreere, religie” suma de 40.000 lei (400 milioane lei vechi) Clubului sportiv „Sporting” Tecuci, întrucât:
a) Contractul de asociere 1/05.01.2005 având ca obiect „promovarea şi dezvoltarea activităţii sportive deformanta în municipiu, prin susţinerea financiară a activităţilor sportive şi de modernizare a bazei materiale desfăşurate de A.S. Sporting”, a fost încheiat între Consiliul Local Tecuci şi AS Sporting pe o perioadă de 5 ani şi nu a mai fost prelungit, astfel încât, la data auditului acesta nu mai era valabil.
b) În solicitarea nr 191/PJ/21.08.2012 directorul clubului, nici în HCL 23/24/08/2012 privind alocarea sumei de 5.000 lei (50 milioane vechi), din bugetul local, nu se menţionează cărui program sportiv de utilitate publică îi sunt aferente cheltuielile finanţate.
c) Contractul de asociere nu respecta modelul cadru privind finanţarea acţiunilor din cadrul unui program sportiv
d) Beneficiarul nu a prezentat finanţatorului, UAT Tecuci proiectul pe care intenţionează să-l realizeze
e) nu a fost depusă de către CS Sporting Tecuci cererea de finanţare, întocmită conform modelului prevăzut de OPAN pentru Sport
f) Nu au fost verificate de către autoritatea publică locală criteriile şi condiţiile pentru finanţarea activităţilor sportive
g) nu a fost elaborat bugetul acţiunii
h) Beneficiarul nu a prezentat UAT Tecuci raportul privind realizarea obiectivului
Valoarea estimată a abaterii constatate este de 40.000 lei

Măsuri dispuse:
Veţi dispune măsurile legale pentru finanţarea din bugetul local să se efectueze conform prevederilor legale în vigoare. Veţi stabili întinderea prejudiciului cauzat bugetului local prin acesta finanţare la care se vor adăuga dobânzile şi penalităţile de întârziere, după caz, aplicabile veniturilor bugetare şi veţi lua măsurile legale în vederea recuperării acestuia.
Termen de realizare: 30.05.2014

Extrax din raportul Camerei de Conturi Galati 108/10.01.2014 ( art. 9 )

3 Comments on "CS Sporting Tecuci finanţat ilegal de Consiliul Local"

 1. @PDL-istul de serviciu,

  În mod normal nu mi-aș fi irosit timpul să analizez afirmațiile cuiva care, în opinia mea, sunt perfect banale, dar ele sunt purtătoarea unei manipulări așa de străvezii și de prost pusă în ”operă” încât nu m-am putut abține să nu evidențiez cât de puerili și previzibili sunt unii cu pretenții de mari politicieni sau eventuali analiști politici.
  În comentariul meu făceam trimitere la transpartinitatea găștilor politice, la fraudele perpetuate din bani publici, dovedite de altfel de către instituții ale statului. Pentru @PDL-istul de serviciu nu contează faptul că comunitatea a fost privată abuziv de sume importante din buget pe cheltuieli inutile, deci nu de dragul cetățeanului tecucean se plângea el, ci este preocupat să creeze perdele de fum încercând să întoarcă privirea tecucenilor în altă zonă și eventual să bage în ceață o informație cu tentă de zvon privitoare la marele politician Liviu Butunoiu, președinte ”plenipotențial” de gașcă PDL. Deci ăsta este lucrul care l-a durut cel mai tare…și atunci ne punem întrebarea de ce?
  Eu spusesem că în eventualitatea în care se va rupe majoritatea existentă în CL s-a ivit deja un pofticios care să-și ofere serviciile(pardon, era să zic fundul!)pentru a da o mână de ajutor primarului Țuchel spre a avea o majoritate care să-i permită în consiliu local să-și continue prăduirea banului public. Pentru că mi-ai cerut să-ți dau anumite informații și explicații cu privire la actuala stare de lucruri PNL-PSD, voi detalia : viceprimarul PSD Radovei, perfecta nulitate din adminstrație nu mai este demult al PSD-ului, el fiind de ceva vreme în barca pnl-istă a lui Țuchel ; directorii și directorașii pesediști în proporție majoritară ”au pupat ghiulul” țuchelist și la momentul potrivit, la un semn, vor îngreuna barca din ce în ce mai aglomerată a PNL Tecuci, pentru că dulcele gust al ciolanului întotdeauna a fost mai bun decât orice înseamnă convingere politică, demnitate, sau onorabilitate.
  ”Firma pesedistă” despre care spui, nu cunosc ce coloratură are, dar toate contractele la care faci trimitere au fost semnate de patronul Mihalache și tovarășul penelist Țuchel, că el este ordonatorul principal de credite. Dacă-ți închipui că vreodată pe mandatul lui Țuchel altcineva decât el ia decizia derulării unor astfel de contracte, te înșeli rău! Pentru tine, @PDL-istul de serviciu și al tău mare șef Liviu Butunoiu, viața e simplă : există numai pesediști răi și pedeliști buni! Eu îți pun altă întrebare…afirmi că ai știință de matrabazlâcurile pesediștilor, le știu și eu, ele poartă la ora actuală o singură denumire–acțiunea bordura–pentru că dacă erai mai atent la ce se întâmplă în CL ai fi constatat că de fapt organizație PSD în Tecuci nu mai există…deci întrebarea era dacă poți să-mi nominalizezi, să-mi individualizezi o singură acțiune a grupului de consilieri locali pesediști în CL care să facă diferența de grupul penele din același consiliu local? Nu poți și îți spun și de ce : deoarece șeful lor i-a vândut deja cu tot cu organizație la PNL și i-a transformat într-o masă amorfă din care Țuchel modelează ceea ce vrea el.
  Micimea judecăților emise de tine și caracterul de manipulator se vede și din faptul că afirmi despre Finkelștain că îl vezi doar ca pe un ”portofel” al partidului, care are ”glicemiile” (bugetul)mici…dar când le-aveați mari, cui spuneați? Vorbești de directori, dar te întreb unde este Cazacu, unde-i d-na Blejeru, dar d-na Scorța, doctorul Teodoru Dragoș? Neant, nu? Dar pentru că te faci că nu știi că unii pedeliști o duc bine cu Țuchel, hai să te luminez eu : d-na jurist de la Cimitir, în mod sigur are dessu-urile portocalii; d-na consilier PSD Lili Cambanache are inima și sângele tot portocalii; dl. director Ciulei (ăla care a băgat Termsalul în faliment) tot sărind din barca PDL în cea PNL și înapoi, să nu-l ia amețeala; dl. Pleșcan de la Pietricele care hrănea și sfătuia pedeliști, acum hrănește și-l consiliază pe dl. Țuchel. Și mai rămâi în admirație extatică în fața ”manevrei”strălucit politice a imensului politician Liviu Butunoiu, care pe noi, plebea de rând ne-a blocat mintea! Zici că el n-are nicio legătură cu Țuchel și cu PNL…hai să-ți argumentez : întîlnirile de taină, din miez de noapte cu Țuchel, de cu mult timp în urmă ; haptul că primește un nou sediu de partid, respectiv fostul Oficiu Prefectural, de unde primarul Țuchel scoate în stradă, pentru a-și servi viitorul aliat, reprezentanții a trei instituții publice : protecția copilului, garda de mediu și muzeul.
  Poți să-l pui pe marele șef Liviu Butunoiu să jure cu mâna pe Biblie că nu a promis să renunțe la postul de consilier județean numai să fie viceprimar în Tecuci? Mi se pare firesc ca până la urmă evoluția fulminantă politic a marelui Liviu Butunoiu să tindă către viceprimar, asta după ce a condus salvări la Spital, gunoaie(pardon, Romprest-uri) partid…e firesc să ajungă a conduce ca roată de rezervă urbea noastră, nu? Sau poate știe el ceva, că roata de rezervă poate deveni volan într-o anumită situație pe motiv de DNA?
  Și ca să înțelegem foarte bine cum este amantlâcul PNL-PDL, Țuchel-Liviu Butunoiu…ne poate spune marele politician Liviu Butunoiu cum de a ajuns șef de GAL Sud-Est (grup de acțiune locală) a unei organizații compusă din următoarele comune : Barcea(PNL), Drăgănești(PNL), Cerțești(PNL), Munteni(PNL) și Matca(PDL)??? Este sigur că numai pregătirea sa de șofer, pardon de jurist îl îndreptățește să ocupe o astfel de funcție într-o organizație PNL-PDL. Poate vrea să le împărtășească tuturor primarilor din GAL Sud-Est cum se umflă factura la Romprest pentru primării, ca să revină apoi comisionul, parandărătul de 20% la primarul care semnează factura! Poate le spune cât de bine le este primăriilor care îi angajează soția ca juristă cu 20 milioane lei vechi pe lună de fiecare primărie! Revenind la GAL…știți că scopul acestora este de a accesa fonduri europene pentru modernizarea comunelor din România, nu?Puteți să vă închipuiți de câtă ”expertiză” posedă președintele Liviu Butunoiu și care va fi nivelul discuțiilor cu organismele europene pentru accesarea fondurilor și mai ales ce părere își vor face cei din exterior dacă suntem reprezentați de astfel de persoane, nu? Știți câți bani se alocă de fiecare primărie cuprinsă în acest GAL ,din bani publici bineînțeles? Câte un euro pentru fiecare cetățean, iar un GAL nu poate avea mai puțin de 30.000 de locuitori…deci domnul consilier județean, președinte de partid, jurist, director de Romprest, șofer de salvare va gestiona ca președinte de GAL în jur de 40.000 de euro, după cum socotește măria sa de cuviință!
  Revenind la partide…De fapt la așa ”mare” organizație de partid ca PDL Tecuci nici nu putea fi șef decât un mare politician ca Liviu Butunoi care știe clar ce înseamnă trepte de viteză și marș-arrierul. E firesc ca atunci când nimeni nu se ”milostivește să sponsorizeze vistieria goală a partidului” așa cum afirmi tu @de serviciu, și când partidul mai cuprinde câțiva membrii, să-ți dorești să-ți pună primarul Țuchel o perfuzie cu bani publici pentru a putea supraviețui și a nu dispărea din viața publică!
  Eu vorbeam în comentariul anterior despre transpartinitatea jefuirii banului public în diverse permutări politice ce se tot înșiruiesc în administrația publică locală, dar cred că totuși pentru anumiți mari politicieni locali este greu digerabilă și de acceptat această constatare evidntă din administrația publică tecuceană și atunci creează perdele de fum numai din dorința de a masca acestă realitate. Deși nu-mi place să mă repet, eu le doresc ”succesuri” multe, dar sunt convins că nimeni din opinia publică tecuceană nu este dispusă să se mai lase păcălită de tot felul de formule politice reîncălzite și păguboase. În mod sigur astfel de politicieni și de găști vor obține la proximele examene electorale ”1,2,3 și chiar procente” vorba EBEI de care liviu Butunoiu are cunoștință. Așa cum EBA și-a permis să atace și să dea sfaturi unui monument al culturii românești contemporane ce are în spate munca și dăruirea de o viață, respectiv actorul Mircea Diaconu, aceasta nefiind legitimată decât că este ”fata lu tata”…tot așa un no-name ca Liviu Butunoiu se dau lebede când ele de fapt sunt broaște râioase în mocirla politicii românești!

 2. PDL-istul de servicu | 26 martie 2014 at 16:57 | Răspunde

  Stimate @carcotasul, dupa cum vedeti nu incerc sa-mi ascund simpatia politica asa cum o faceti dvs. dar nu pot sa nu simt mirosul pestinetial de psd-ist pe care il emana comentariul cu pretentie de adevar aproape logic*. Nu aveam nimic sa va reprosez daca la toate asertiunile pe care le-ati facut, a-ti fi binevoit sa ne informati cam cum s-a destramat vechea ( majoritate ) cumetrie USL-ista, atat timp cat viceprimarul ( prietenul RADOVEI ) este pe pozitie, când echipa de directori si directorasi PSD-isti sunt la posturi, când la cimitir se face un mega gard ( intre noi fie vorba exact de asta avea nevoie cei raposati ca sa nu mai vorbim de cei vii ) care este facut de aceeasi firma PSD-ista care a slutit centrul orasului in perioada sarbatorilor de iarna cu kichiul absolut al acelei ,, scene- bazar” si pentru cei care ne citesc, director la cimitir este, in acest moment, o DOAMA cu mari merite de la PSD. Daca sunteti interesat unde s-au dus banii tecucenilor din aceste contracte va rog sa mergeti pe str. T. Panfilie unde se construieste anomalia aia de locuinta cu structura metalica si mai spre vara, veti vedea rasarind in spatele Galeriei de Expozitie o alta mostruozitate. Toate astea vi le-am trasmis ca sa nu credeti ca nu stim ce matrapazlâcuri ati facut, bai PSD-istilor. Asa cum va stiu bine informat poate ne spuneti si noua de unde au fost achizitionate toate bordurile si pavelele care au fost puse si ras-schimbate prin oras.
  In ceia ce priveste relatia PDL-Tecuci cu E. Finkelstein pot sa va informez ca acesta nu a mai trecut pe la partid de cel putin un an si nici nu s-a milostivit sa sponsorizeze intr-un fel visteria goala a partidului. Mai mult, am inteles ca mai nou lige clante pe la PSD via UNPR.
  SI in final asi dori sa va spun ca ati muscat momeala cu viceprimarul pe care a aruncat-o Liviu Butunoi catre PSD si asta e o dovada ca nu prea va duce mintea pentru ca cum credeti voi ca va accepta vreodata Tuchel sa isi bage cineva nasul in jaful pe care l-ati facut in cele 7 SAPTE societati pe care le-ati infiintat sa va satisfaceti poftele cu banul tecucenilor.
  Altfel, va doresc carcoteala nepartizana.

 3. Iată că apare o situație nouă în serialul pe care-l prezentați, foarte interesant de altfel, în care se poate vedea că hoția este transpartinică, respectiv ”găinării” vechi pot fi reambalate și folosite ca vehicul când este vorba de a sifona ban public. După cum văd contractul în baza căruia, vezi Doamne, s-a făcut scurgerea celor 400 milioane lei vechi către clubul sportiv Sporting Tecuci, care după denumirea pompoasă pare a fi o instituție educativ-sportivă a administrației publice locale, când ea de fapt este un ONG obscur patronat de personaje interesante precum Aurel Ghinea și Nicu Prună. Cine sunt ei? Domnul Aurel Ghinea, fost comisar al Gărzii Financiare la Tecuci, în prezent dovedit evazionist fiscal cu returnări de TVA pentru firme din comuna sa natală Ghidigeni, ale țiganilor din Gefu, fapte făcute ”prin consultanță financiară” prin firma sa de contabilitate.
  Această rețetă de sifonare a banului public a fost folosită și de vechea administrație în perioada 2006-2008 prin care atunci s-au sifonat sume în cuantum de peste 2 miliarde lei vechi, când nimeni nu a întrebat și nu a cerut situația cheltuielilor și dacă s-au atins criteriile de performanță stabilite prin contract care presupuneau promovarea într-o ligă superioară a echipei ce funcționa pe lângă școala sportivă Tecuci. Singurele ”performanțe” obținute au fost chefurile de pomină făcute de Ghinea și comp. sub umbrosul cort de viță-de-vie din incinta stadionului municipal. Mai multe amănunte ne-ar putea da fostul edil Eduard Finkelștain și unii consilieri locali printre care i-am putea menționa ca susținători ai acestor sifonări pe domnii Papuc Petrică și Diaconu Vasile. Numai că atunci a mai fost o componentă a ”colaborării” între primăria Tecuci și ONG-ul sifonar al lui Aurel Ghinea, și anume atribuirea în folosinșă gratuită pentru folosire și modernizare a întregului stadion municipal cu tot ce cuprinde acesta (construcții, dotări, terenuri, etc.) iar singura ”investiție” realizată de ONG-ul buclucaș a fost dispariția unei importante părți din tribuna metalică din zona de est a stadionului municipal. Nimeni n-a văzut, nimeni n-a știut și încă o dată ”s-a pus umărul” la emanciparea municipiului Tecuci.
  Gherhardul n-a mai fost atât de virulent la adresa fostului primar în această speță, ci de fapt a fost urmașul în ghidușii al acestuia pe principiul ”banul public nu-i al fraierului de cetățean, ci al nostru, al băieților deștepți și șmecheri din administrația publică locală”! Gherhardule, te-ai lăudat că ai găsit muuuuulte fraude în adminstrația lui Finkelștain, dar după 2 ani de mandat nu ai recuperat nimic! Ai două variante : ori ai dat la pace cu el, fie ești mincinos și a venit și-a treia variantă : ori ești un fraier ”impotent” care nu este în stare să ducă la bun sfârșit o luptă. Vezi că tot lăudându-te cu demonstrarea fraudelor făcute de vechea administrație încep să te ajungă din urmă propriile dosare, în care ești acuzat de ilegalități în ultimii doi ani de ”glorioasă” administrație locală.
  Mă gândesc că dacă ești jupân și prin proprie voință încălcând legea ai dat 400 milioane lei vechi ”privatului” Aurel Ghinea în speță Sporting Tecuci, oare n-ar fi bine să readuci acești bani ai noștri la bugetul local din propriul buzunar, iar dobânzile de folosire și penalitățile să le plătească dl.Ghinea din deducerile de TVA? Șțiu că ți-e greu, că se spune ”păcătoasă gura asta a lumii!”…că soția dl.Ghinea ți-e consăteancă, sau chiar rudă, țepule măria ta?! Acum întrevăd că o să-ți fie din ce în ce mai greu să dai în Finkelștain, dacă se confirmă zvonul care circulă prin urbe, că vei ”lua în căsătorie de bună voie și nesilit de nimeni” numai de dragul unei noi majorități pe marele politician Liviu Butunoiu și al său portocaliu PDL”să-ți fie la bine și la greu” credincios viceprimar o dată cu ruperea fostei coaliții. Îți doresc ”succesuri” multe și presupun că această ”nouă căsătorie” îți va aduce ”1,2,3 și chiar procente”(de la EBA citire) în viitoarele confruntări electorale.
  Domnilor combinagii, de ce nu o încercați p-aia ”pe voi, pe mama voastră” și să vă luați ghearele de pe banul public, că ne-am săturat de voi?! Ați făcut câte-n lună și în stele cu banii publici, dar să fi făcut din stadionul municipal o bază sportivă modernă în care să se ducă tinerii, ați uitat! Că ați alocat bani lui Grosu, lui Gegi, lui Gălbenuș, lui Ghinea–cred că am atins punctul G,– să fiți iubiți de cine știu eu, că trebuie să răspundeți o dată!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!