shopify
analytics tool

Crescătoria de maidanezi de la Asociația de locatari nr. 10 din Tecuci începe să dea primele roade.

Caini maidanezi Tecuci

    Deși cu doi ani în urmă, Primăria reușise, printr-o acțiune susținută, să diminueze drastic numărul câinilor comunitari din municipiul Tecuci care se știe că tulburau liniștea cetățenilor reprezentând și un pericol real pentru copii iată că, din această primăvară, aceștia au început să-și facă simțită iarăși prezența în preajma blocurilor.

    În cadrul Asociației de locatari nr. 10, printre cei câţiva căini care continuă să convieţuiască nestingheriți printre blocuri, uitați de cei care aveau obligația să-i strângă (pentru a-i castra sau steriliza, eventual duce în adăposturi) și tolerați de câțiva așa-zișii iubitori de animale a fost adusă, de ceva vreme, de către unul din reprezentanții acestora, o cățea foarte prolifică. Acesteia, cu complicitatea tacită a reprezentanților asociației, i s-a improvizat un fel de cușcă într-un spațiu privat abandonat și plin de bălării din preajma blocului AG1b (chiar alături de extensia ilegală a apartamentului de la parter) unde, de trei ori pe zi, un individ de la un bloc ceva mai îndepărtat – escortat în mod permanent de alți trei câini – îi aduce câte ceva de mâncare. Un lucru nu ne este clar, dacă acesta se simte atât de atașat de ea de ce nu a catadicsit s-o păstreze chiar în preajma blocului în care locuiește (AG5) și a plasat-o altora fără să le fi cerut și consimțământul.

    De când a fost aciuat în locația menționată animalul în cauză se dorește, desigur, a fi apărătorul „autorizat” al spațiului ce i-a fost predestinat. De fapt, ziua, el mai mult doarme, dar pe timpul nopții, indiferent de oră, trebuie neapărat să-și facă simțită prezența în timp ce ceilalți câinii dorm liniștiți pe la casele oamenilor situate pe strada Ștefan Corodeanu. 

    Lătrăturile sale, pricinuite de venirea altor câini vagabonzi la containere din preajmă, de gunoierii care descarcă deșeurile strânse de pe stradă sau chiar și de lună plină, nu au cum să nu te deranjeze chiar dacă ai ferestre din termopan (să nu uităm că de acum acestea vor sta mai mult întredeschise). Ieri noapte, cățeaua a reușit incredibila performanță de a ține treji mai mulți locatari între orele 2,45 și 4,00! Aproape că s-a întrecut pe sine, lătrând din 15 în 15 minute până a răgușit. În fond, de ce să dormi 7-8 ore pe noapte cum ar fi normal pentru sănătate, dar și pentru a avea randament la serviciu, când după toanele animalului (băgat pe gât de individul iresponsabil care, probabil, noaptea doarme, bine merci), îți sunt suficiente 4-5 și acelea cu sincope! Celor care nu reușesc să se odihnească îndeajuns trebuie să fie bucuroși pentru că li se oferă o „recompensă”, aceea de a fi treji cu mult înainte de răsăritul soarelui! 

    Lăsând însă glumă la o parte, menționăm faptul că această cățea slobodă are, de vreo două luni, patru demni urmași ascunși printre bălării și care, deocamdată, fiind încă mici schelălăie noaptea, iar ziua, după ce se satură de somn, se hârjonesc sau fac insistente exerciții de lătrat. Deci, foarte curând, cățeii vor ajunge mari, vor avea voci la fel de puternice și se vor integra cu haita lor cu tot în spațiului comunitar aparţinător tot asociației menţionate. Nu este exclus încă ca, până la sfârșitul anului, mama acestora să le mai aducă și alți frățiori. Așadar, patrupedele canine din perimetrul Asociației nr. 10 au șansa să egaleze și chiar să depășească numărul celor de acum doi ani de aici, iar locatarii din preajma fostei centrale termice vor trebui să suporte, vrând-nevrând, imprevizibilelor comportamente ale acestora.

    Dar apropo de vechea centrală demult dezafectată. Clădirea acesteia a fost supusă unor lucrări de reparații și modernizare urmând a adăposti o unitate cu caracter alimentar. Nu știm încă cum va reuși ea să-și desfășoare activitatea aici atâta vreme cât câinii vagabonzi vor mișuna prin preajmă.

    Încheiem relatarea noastră într-o notă ceva mai optimistă. Sperăm ca Primăria prin serviciul său specializat va lua toate măsurile cuvenite pentru a curma perpetuarea unei astfel de situații extrem de neplăcute pentru cetățenii care locuiesc în zona menționată și total neconforme cu standardele de civilizație de tip european. În caz contrar, ei se vor consola cu ideea că drepturile lor, ale plătitorilor de impozite, nu mai contează aproape deloc, important este ca animalele, în cazul de față câinii, trebuie să se înmulțească continuu și să se simtă cât mai în largul lor.

    Vocea unui european

4 Comments on "Crescătoria de maidanezi de la Asociația de locatari nr. 10 din Tecuci începe să dea primele roade."

  1. dupa ce au ucis 14 oamenii si au sfasiat peste 2 milioane mafia cutomaniaca face noi si noi victime.si romanii stau ca vitele sa fie muscati de maidanezi,ei si familiile lor.vina principala apartine cutomanilor care militeaza pentru mentinerea animalelor agresive pe strada.in schimb ,in Romania,se da vina pe victimele agresate de maidanezi.halal justitie.ce ar fi daca o organizatie ar milita pentru lasarea in strada a scorpionilor veninosi,tigrilor sau ciumei bubonice?

  2. dar sa nu uitam ca directorii acestei societati de adunat caini sunt PSD isti. Iar ei sunt ordonatori de credite. Se pare ca banii de la acesta societate s-au indraptat catre domnul senator Butunoiu ca asa a fost intelegerea cand s-au format aceste societati, inca era USL ul daca ati uitat.

  3. Cateaua asta nu este singura pe lume, are multi frati, veri,cumnati,cumetri,etc. in tot orasul si din pacate pentru noi toti, nu doar latra, mai si musca.
    Pentru ca astfel de lucruri se intampla, gospodarul orasului, maria sa dl primar, a infiintat un serviciu de ecarisaj, cu toate dotarile (masini, directori, personal de specialitate) si un spital pentru sterilizarea patrupedelor buclucase (si acesta cu toate dotarile si amenajat mumos). Promisiunile din campanie au fost respectate(ne tinem de cuvant- parca asa scria pe toate gardurile), platim gras pentru cele 2 servicii, insa din pacate cainii sunt tot pe strazi…………pe care prin bunavointa ”cetatenilor milosi” care au grija sa nu moara de foame, ei se simt datori sa le pazeasca. Sa le pazeasca de noi, cetatenii orasului, contribuabili, votanti………..se pare ca incepem sa devenim foarte periculosi. Pentru cine oare de s-au hotarat sa puna cainii pe noi? Nu au fost bune rezultatele la alegeri?
    Sa ne fereasca Cel de Sus de cainii cu 2 picioare, ca de cei cu 4……….nu avem cum. Te duci, te vaccinezi………….si speri sa nu turbezi(din cauza de muscatura).

  4. Pai domnule redactor, daca acest serviciu specializat de adunat caini nu ar mai descarca acesti caini din masina inapoi pe strada si apoi iar sa ii adune si iar sa le dea drumul pe strada ar fi mult mai eficient. Ca daca i-ar aduna pe toti, ma tem ca serviciul s-ar putea desfiinta.Asa ca nu va faceti probleme. Nu veti scapa de caini.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!