shopify
analytics tool

Copil ucis de pneumonie

Bronho_pneumonieInformaţii cu privire la situaţia îmbolnăvirilor de sezon – infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii – ne-a oferit directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea. „În săptămâna 14-20 februarie, am înregistrat o creştere a numărului de pacienţi diagnosticaţi cu infecţii respiratorii. Este vorba despre 2.692 de cazuri, dintre care 145 au necesitat internare. A crescut la 359 şi numărul pacienţilor diagnosticaţi cu pneumonie”.  „Dintre aceşti bolnavi, 112 au necesitat internare. Din nefericire, am înregistrat şi un deces cauzat de bronho-pneumonie hemoragică, în cazul unui copil de 3 luni din Tecuci. Acest copil era născut prematur şi avea multiple internări în cele trei luni de viaţă”. „Se pare că vinovaţi, în acest caz, sunt şi părinţii, pentru că au tratat copilul la domiciliu, refuzând asistenţa medicală de specialitate”, a precizat dr. Boldea.
Sfaturile de prevenire a îmbolnăvirilor rămân aceleaşi: evitaţi pe cât posibil aglomeraţiile, consumaţi legume şi fructe bogate în vitamina C, beţi apă şi ceaiuri din belşug şi odihniţi-vă suficient.
La primele semne de boală contactaţi medicul de familie şi nu luaţi, sub nicio formă, antibiotice care nu v-au fost prescrise de medic.

Autor: Gabriel Kolbay, viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "Copil ucis de pneumonie"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!