shopify
analytics tool

Copiii de bani gata vin cu bodyguarzi la şcoală

  Actorul Florin Zamfirescu a declarat la Realitatea TV, legat de tragedia din Timişoara, unde se pare că un elev s-a sinucis după ce nu a luat bacalaureatul, că se aştepta la întâmplări şi mai tragice.  “După bacalaureatul din vară mă temeam de întâmplări şi mai tragice, pentru că eu cred că problema este şi mai adâncă, gravă de tot, din cauze multiple”, a spus Florin Zamfirescu.“Noi am importat după anii 90 şi tinerii noştri au căzut în capcane teribile. Capcana în care au căzut tinerii este aceea a unei degringolade. Nu putem trece cu vederea peste elevii care bat profesorii, nu vorbesc de americani, de împuşcăturile din liceele lor, ele încă nu au ajuns la noi şi sper să nu ajungă. Vorbesc de copiii de bani gata care vin la şcoală cu bodyguarzi, elevi care nu mai poartă uniformă”, a completat acesta.  Actorul admite că elevii sunt sufocaţi de materii inutile, dând chiar exemplul personal. “Pe de o parte, învăţământul nostru este împănat cu cunoştinţe nenecesare şi asta o spun şi ca un fost elev de liceu. Învăţam pentru că trebuia să învăţ, dar mă întrebam de ce trebuie să învăţ eu asta”.
Cât priveşte profesorii, acesta recunoaşte că există dascăli care nu îşi dau interesul din cauza salariilor foarte mici pe care le primesc şi condamnă acest lucru. “Sunt de acord că profesorii sunt apatici şi prost plătiţi şi nu îşi dau interesul, că multe materii sunt stufoase. Sunt pedagog şi ştiu că poţi fii prost plătit, dar dacă ai pasiune pedagogică, faci acest lucru în acelaşi fel, nu vii în faţa elevilor în funcţie de ce salariu ai”, a conchis Florin Zamfirescu.

4 Comments on "Copiii de bani gata vin cu bodyguarzi la şcoală"

  1. Stiu si persoane kre au invatat de au rupt ba chiar au facut si pregatire,si nu au luat dar ce-i care scuzama au dat………:}au luat si sunt varza dar totusi eu cred k Ministerul Invatamantului au o mare parte din vina si ar trebui sa o lase mai moale,parerea mea.

    • Excelent comentariul! Dacă o să avem nevoie de un jurnalist cu talent, o să te contactăm.

    • si eu stiu foarte multe persoane “kre” au invatat fix cat trebuie, nu pe rupte, n-au dat nici bani si nici nu au copiat si au trecut frumos si prin bac si prin examenele de la facultate fara probleme. Dar se pare ca toata lumea e ocupata cu “picatii” de la bac si nu mai observa cealalta jumatate a elevilor care au luat examenul merg linistiti la facultate, nu s-au plans nici de camerele de supraveghere, nici de subiectele cu grad sporit de dificultate, nici de profesori sau altecele. Se pare ca nu mai vedem padurea de uscaturi, dar o sa trecem si peste asta, trebuie, altfel nu ajungem niciunde, sper din tot sufletul ca ministerul care “au o parte din vina” sa NU o lase mai moale, sa nu mai acceptam mediocritatea, sa devenim intoleranti la prostie si la incultura.

  2. Copiii astia nu inteleg un lucru foarte simplu, daca pui mana pe carte si inveti iei bacul, daca bati mingea pe maidan nu iei bacul, e ori, ori, nu e nici un tragism aici, degeaba se face mare tam tam ca sistemul, ca profesorii, ca elevii cu bodyguarzi ca mama si tata. Li se plange prea mult de mila acestor fiinte lenese cand li s-ar putea pune in fata alternative simple, copile, vrei sa iei bacul? pune mana si invata, nu vrei sa iei bacul dute la munca in italia, fa altceva, nu trebuie sa aiba toata lumea bacul luat si sa mearga la facultate.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*