shopify
analytics tool

Contribuţiile sociale vor fi achitate la Finanţe

contributii-sociale_protecuci.ro

contributii-sociale_protecuci.ro  De la 1 iulie, persoanele care realizează venituri din activităţi independente vor plăti contribuţiile pentru pensia de stat şi sănătate la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi. „Intră în această categorie cei care depun aceste contribuţii în baza declaraţiei de venituri realizate din activităţi independente. La Galaţi sunt în această situaţie 3910 persoane; 2547 dintre acestea realizează venituri din servicii şi activităţi economice independente, iar 1363 de gălăţeni realizează venituri din activităţi liberale”, ne-a spus Ana Denise Aramă, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Galaţi.

Listele electronice cu contribuabilii care realizează astfel de venituri vor fi transmise direct de Casa Naţională de Pensii Publice a României la fiecare unitate ANAF din ţară. Până în septembrie va fi transferată şi documentaţia. Există însă o nuanţă… „Cei care realizează venituri din activităţi independente şi au contract încheiat cu Casa Judeţeană de Pensii Galaţi, deocamdată, vor plăti contribuţiile sociale tot la Casa de Pensii. La Galaţi sunt 2000 de persoane în această situaţie”, a adăugat Ana Denise Aramă.

Cei care vor începe o activitate independentă după 1 iulie 2012 vor completa şi vor depune declaraţiile privind veniturile financiare direct la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, din strada Brăilei nr. 33. “Se tinde către o centralizare a activităţilor de colectare, inclusiv a celor privind contribuţiile sociale, pensii, CAS şi altele”, ne-a spus George Marinescu, purtător de cuvânt la DGFP Galaţi. Mai multe informaţii puteţi afla de pe site-ul ANAF – www.anaf.ro.

Fii tu primul care comentează on "Contribuţiile sociale vor fi achitate la Finanţe"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*