shopify
analytics tool

Contestaţii titularizare Galaţi

Foto: Bogdan Dimofte

Aproape 150 de candidaţi, nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de titularizare, au depus contestaţii la centrele de examinare la care au fost repartizaţii. Cele mai multe contestaţii sunt la Educaţie fizică şi la Limba română. Cel mai grav este faptul că există candidaţi cu note foarte mici care au depus contestaţie, probabil doar de dragul de a le da de treabă comisiilor.  Chiar şi aşa, profesorii au terminat aseară corectarea tezelor, astfel încât, astăzi să poată fi publicate rezultatele finale ale examenului de titularizare.  Indiferent de rezultatul contestaţiilor, prea multe nu se mai pot schimba în ierarhia finală. Celor 115 candidaţi care şi-au câştigat deja dreptul de a fi titularizaţi după afişarea rezultatelor, li se mai pot adăuga cel mult 5-10 candidaţi. VEZI AICI REZULTATELE FINALE   Un lucru este clar: 100 de catedre din învăţământul gălăţean vor fi puse la dispoziţia candidaţilor titularizaţi din alte judeţe care au obţinut note mari, cu condiţia să rămână cel puţin un an în învăţământul local. Cât priveşte locurile rămase neocupate, ele vor fi date cel mai probabil candidaţilor care au obţinut note între 5,00 şi 6,99.
„Nici nu vrem să auzim de candidaţi care au obţinut note sub 5,00″, spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.
Vorbim aici despre 25 de catedre la matematică, una la chimie şi şase la fizică.

Sursa: adevarul.ro

2 Comments on "Contestaţii titularizare Galaţi"

 1. Că bine mai ziceţi !!! Cu „a face” e mai greu.

 2. Ce să contestaţi, oameni buni, trăznăile pe care le-aţi scris de bună voie şi nesiliţi de nimeni, pentru a le pune în „traista” educaţională a viitorului acestei naţii?
  Aruncând un ochi la pilula zilei de ieri(perlele celor de la BAC-ul din acest an) mi-am zis că asta nu-i nimic pe lângă ce au putut lăsa scris, că vorba aceea „scripta manent!”, cei ce ne educă copii şi nepoţii!!!
  Citiţi, dragilor şi vă cruciţi, că nu-i de râs :
  – „stătuse = verb copulativ în timp trecut.”
  – „Moromete avea relaţii intime cu Victoria Lipan.”
  – „Subiectu’ constă în efermitatea poetului în contrast cu natura.”
  – „În continuare ilustrează iubirea stranică care se întrupează.”
  – „Virgula este o întrerupere de sarcină.”
  – „Florica, deşi a fost prihănită a rămas cu buza umflată.”
  – „Congresul de la Paris din 1856 a avut loc la Viena în 1851.”
  – „În ‘Sara pe deal’ merg oile la păscut.”
  – ” Poemul Luciafărul exprimă expresia absolvită pe care le atinge gândirea poetului.”
  – sau despre subjonctivul sintetic de care n-a auzit în viaţa ei o profesoară suplinitoare ce a obţinut 1,75 la examen!(specializare engleză-spaniolă cu nota 8 la licenţă!)
  Mărturisesc că mi-a venit foarte greu să citesc asemenea greşeli, atât de scriere cât şi de exprimare, dar mai greu mi-a fost să le scriu ad-literam!
  Ce să mai spunem de copiat…oare şi asta le-au predat cei care, cică, au venit să dea examen pentru posturi titularizabile????
  După părerea mea, subliniez : este numai opinia mea, acest examen trebuie trecut şi declaraţi titularizabili, cei care au obţinut peste 9 la probele scrise(ar trebui introdusă şi proba orală, măcar să se vadă dicţia dascălilor şcoliţi pe la mici, sau mari distanţe de şcoală pur şi simplu!) iar cei cu note între 8 şi 8,99 să meargă ca şi suplinitori, cu condiţia să se pună cu burta pe carte anul viitor şi se obţină peste 9, în caz contrar să nu mai poată participa la nicio titularizare, fiind eliminaţi din sistemul de învăţamânt. Restul, respectiv cei cu medii sub 7,99 nu au ce căuta în învăţământ, categoric! Cu note de 5 şi 6 la examen de titularize nu te poţi prezenta în faţa elevilor ca să-i evaluezi la ed. fizică(am ales la întâmplare disciplina!), punându-le nota 6, când el(elevul, desigur!)tocmai ce-a venit de la olimpiada internaţională de lb. română cu medalia de aur!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!