shopify
analytics tool

Constantin Radovici – actor

Constantin Radovici - actor nascut in tecuciActor de prestigiu al scenei româneşti, născut la 15 ianuarie 1877, în Tecuci.
Anii copilăriei şi-i petrece la Puţeni (Valea Mărului), comună situată nu departe de Tecuci, la moşia părinţilor săi. A urmat Şcoala Primară nr.! 1 din oraşul natal, după care studiază la Liceul Internat din Iaşi.
Intre anii 1897-1899, urmează dreptul la Bruxelles. Se reîntoarce, în ţară, cu gândul de a se face actor. A jucat în diferite companii teatrale, precum şi pe scena teatrelor din Craiova şi Bucureşti. S-a numărat printre societarii Teatrului Naţional din Capitală.   A interpretat cu un real talent numeroase roluri din dramaturgia  naţională şi universală, având ca partenere pe Agatha Bârsescu şi Mărioara Voiculescu.   In anii 1913-1914, a regizat şi a fost protagonist al filmelor prod de Leon M. Popescu: „Dragostea marinarului”, „Detectivul”,  „Spionul”, „Urgia cerească” etc.  Mobilizat fiind, în anul 1916, contractează o pneumonie, în timpj ce asigura paza Gării din Ploieşti. Moare pe 16 noiembrie, fiind îngro în acest oraş.

Fii tu primul care comentează on "Constantin Radovici – actor"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!