shopify
analytics tool

Consilierii locali manipulaţi grosolan de primarul Daniel Ţuchel

Manipularea-consilierilor-Tecuci

La şedinţa de astăzi un consilier local şi-a manifestat revolta pentru faptul că primarul Daniel Ţuchel (aflat în Austria la ski) nici acolo nu se poate abţine, că de pe pagină lui de Facebook, enervat fiind, să nu mintă, să jignească şi să manipuleze pe oricine considera el că-i stă în cale. Ultimele victime în acest sens sunt chiar consilierii locali, la adresa cărora a lansat un atac furibund încercând prin neadevăr şi manipulare să transforme o neîndeplinire a unui obiectiv pe care şi-l propusese în şedinţă din 30.12.2015 într-o împroşcare cu noroi, invective şi minciuni a consilierilor care au început, realizând pericolele la care sunt supuşi, să nu mai răspundă umil comenzilor lansate de primar.

Primarul minte si manipulează pe Facebook

Acesta a lansat manipularea că absenţa în corpore a consilierilor la şedinţa din 30.12.2015 s-ar datora lipsei de patriotism local, a indolenţei şi a proastei calităţi morale a acestora faţă de acordarea a două titluri de cetăţeni de onoare ai municipiului post mortem a doi eroi căzuţi la Revoluţia din 1989. De asemeni, a insinuat manipulator ca un alt motiv ar fi faptul că acei consilieri nu au reuşit să-şi depună raportul de activitate pe anul 2015, până la sfârşitul lunii decembrie. Minte şi manipulează, pentru că printr-un e-mail pe care toţi consilierii l-au primit de la secretara CL Iuliana Staicu, aceştia erau informaţi că trebuie să depună raportul până la data de 31.01.2016.

Raport-de-activitate-consilieri-locali-Tecuci-2015Domnilor consilieri, aveţi curajul şi faceţi publice acele e-mail-uri şi desolidarizaţi-vă de minciună şi manipularea pe care le practică acest primar, măcar în acest ultim al 12-lea ceas şi alăturaţi-vă demersurilor societăţii civile din ultimul timp, căci de altfel el va acuză că aţi fost beneficiarii unor facilităţi, dar uita să spună cine a acordat aceste facilităţi (laptopuri, telefoane, indemnizaţii, etc). Uită să spună că adevăratul motiv al absenţei majorităţii consilierilor este faptul că pe ordinea de zi era prins un proiect de hotărâre ce viza aprobarea cheltuielilor nelegale făcute de primarul Ţuchel Daniel cu ocazia sărbătorilor de sfârşit de an 2012-2013, nelegalitate constatată de Curtea de Conturi şi aflată pe rolul instanţelor de judecată pe care consilierii trebuiau să le aprobe tocmai acum, lucru ce l-ar fi scos din culpă pe primar.

Cum se falsifică un proces verbal în Consiliul local

Ilegalitatea proiectului promovat de primar pur şi simplu i-a speriat pe consilieri şi i-a trezit la realitate, determinându-i să se opună prin absenţa acestui abuz. Domnul primar a menţionat că absenţi numai consilierii din celelalte partide, evitând manipulator să spună că inclusiv 6 consilieri proprii au lipsit: Ciubucciu (PNL), Ciocănel (PNL), Hulea (PNL), Tudor (PDL), Dumbravă (PDL) şi Petraşcu (PDL).

Proces-verbal-sedinta-dec-2015Au fost prezenţi pe 30.12.2015 numai 4 consilieri mari şi laţi, cei mai devotaţi: Andriuţă, Papuc, Leonte şi Vasiliu, dar astăzi când s-a prezentat procesul verbal prin care se constată lipsa de cvorum din 30.12.2015, surpriză!… aflăm că la şedinţa au fost şase consilieri, la cei 4 enumeraţi mai sus figurând că în mod fals au participat Dumbravă şi Hulea Mitică, asta cu girul secretarei Stanciu, care vizează de legalitate desfăşurarea şedinţelor CL. Dacă astfel se falsifică procesele verbale de şedinţa ale CL, mă întreb şi eu câte alte p.v. de şedinţa şi documente au fost falsificate până acum?!

Pentru a ne contrazice, publicaţi înregistrarea video de la acestă şedinţă pe site-ul “Tecuceanul”.

Domnilor consilieri, aveţi cu adevărat curajul civic să ieşiţi şi să spuneţi toate aceste adevăruri, public, pentru a demasca demagogia, manipularea, minciună şi impostura? Pentru că astăzi aţi avut dovada că în momentul în care nu i-aţi mai fost trebuincioşi şi nu răspundeţi fără crâcnire la solicitări, primarul” va arunca la câini” fără nicio remuşcare, indiferent cine sunteţi.

Trăim vremuri cu adevărat interesante! Călătoria continuă!

Scris de Visinescu Aniela

10 Comments on "Consilierii locali manipulaţi grosolan de primarul Daniel Ţuchel"

 1. Văd că și doamna Valerica Fotache urăște libertatea! La o lecturare mai profundă am dedus că de fapt ea a falsificat Procesul Verbal din 30 decembrie 2015. Adică Iuliana Staicu a primit telefon să fie ”bolnavă” și a bagat o gâscă la înaintare. Cu cât mai mulți cu atât mai bine. Când îi saltă, se golește primăria.

 2. Ani Dumbravă nu a fost prezentă la acea ședință și cu toate astea Iuliana Staicu și consilierul Andriuță Ghiță au trecut numele consilierei Dumbravă la cei prezenți. Cum se numește asta? FALS în înscrisuri publice cumva? Iulianaaaaa, aici ești la Tecuci nu la Țepu! Falsurile mergeau la Țepu, nu aici. Domnule consilier local Andriuță Ghiță dumneavoastră chiar vă doriți să mai fiți consilier local? Cu cât v-ați vândut demnitatea?

 3. Pe surse credibile, creștine și ortodoxe: la o masă mai …..retrasă domnul Dobre și-a jucat cartea. Conștient că nu mai pupă mandat de deputat, domnul Dobre Victor Paul și-a negociat funcția de viitor președinte al Consiliului județului Galați. E riscant pentru domnia sa să scape organizația județeană din mână, să nu mai aibă control, să nu mai poată trage sforile. Cum e clar ca bună ziua că municipiul Galați va fi adjudecat de Nicușor Ciumacenco, cu Dobre președinte de CJ, ghiciți ce se întâmplă cu Tecuciul?!??!!! Domnul Țuchel a sărit la gâtul colegilor de la Galați când a văzut că nu mai are susținere politică. L-a atacat pe George Stângă în blogurile lui. L-a atacat pe Toader, tot în blogurile lui. Ultimul atacat a fost Victor Paul Dobre. A șters însă repede mizeria în care îl cataloga pe Dobre drept „umflatul” care „încă se vede ministru”. Rușine mare. Sau cât o fi de mare disperarea? Și o întrebare pentru edil. Sigur ajunge la urechile lui: de unde ați luat banii cu care ați ”miluit” țiganii din Bălcescu? Câte 20 de milioane de lei cadou de Crăciun. Din taxele MAJORATE, și pe bune MAJORATE domnule primar așa că n-o mai dați de gard, MAJORATE pe care le plătesc 99% contribuabilii tecuceni români!!!!!!!!!!!!!!!!! Și cadourile pe care le-ați oferit membrilor PNL din ce bani au fost achiziționate? Și președinților și administratorilor de la asociațiile de proprietari, cu ce bani au fost cumpărate și acele cadouri?

  Avertisment: având în vedere că Dobre și-a luat mâna de pe Țuchel, edilul va intra într-o perioadă de acută turbare. Va ataca în stânga și în dreapta. Nu vă speriați, e ultimul zvâcnet al unui individ specializat pe delapidarea banului public. Atât și nimic mai mult.

 4. Sa nu uitam fiindca un lucru foarte important. Primarul spune minciuni si prin faptul ca Primaria nu are bani. Primaria Tecuci dintotdeauna a colectat foarte multi bani din taxe si impozite. Pe vechiul cod fiscal daca toata lumea si-ar achita taxele si impozitele s-ar colecta aproximativ 700 miliarde lei vechi/an. Cum nu toata lumea isi achita taxele si impoztele se colecteza in jur de 400 miliarde lei vechi/an. Nu mai vorbim de sursele de bani extrabugetare: amenzile, concesiunile, aceste fiind sume de bani care vin peste taxe si impozite. Factura de curent cu iluminatul public pe timp de iarna nu depaseste 2 miliarde lei vechi/luna. Faceti si dumnevoastra un calcul general si vedeti cam ce sume de bani se vehiculeza intr-un an la Primaria Tecuci si daca Primaria Tecuci are sau nu are bani. Tecuciul este un oras foarte intins ca suprafata iar oamenii au multe constructii si terenuri pe care platesc taxe si impozite chiar daca numarul de locuitori este de doar 32 mii.
  Asadar nu s-ar justifica sub nici o forma majorarea taxelor si impozitelor deoarece Primaria Tecuci are foarte multi bani si daca ar fi cheltuiti in interesul cetatenilor orasul ar arata excelent. Dar, dupa cum observati astazi bugetul Tecuciului este cheltuit cam asa: firma lui Pelin cateva miliarde/luna pentru service calculatoare (nu se strica nici unul in fiecare luna dar se asigura service), felicitari, calendare, concerte cu firma de la Focsani, ziarul Tecucceanul, salariile celor angajati politic in Primarie (apropo-s pe vremea lui Lazar Primaria Tecuci avea doar 70 de functionari si nu imi amintesc sa se fi plans Lazar atunci ca nu poate functiona), astazi are vreo 400 de functionari, plimbari la cuvioasa Parascheva si alte tampenii. Cam pe aici se duc cei aproxiamativ 400 miliarde care se incaseaza anual.

  • Asa este. Pe vremea lui Lazar nu existau proiecte europene. Si cu toate astea cu doar 70 de functionari angajati a facut parcarea din zona industriala din fata blocurilor de la str. 1 decembrie, piata din zona industriala care a daramat-o Tuchel si a dat-o la fier vechi, piata centrala unde se vand haine si cred ca mai multe a facut Lazar fara desi Romania nu era in UE si nu existau fonduri euorpene. A facut cu bani de la buget.

 5. Conform art 63 al. 3 lit a si b din legea 215/2001, taranul si-a depus raportul de activitate? Cate rapoarte de activitate a depus si facute publice pe anul 2013, 2014 si pe 2015? Taranul german daca nu stie are obligatia sa depuna raportul de activitate anual si uneori chiar trimestrial. Bine ca nici nu ar avea ce sa scrie in ele. Ce sa scrie? Pestritu?

  • Apropo cu Pestritu, stiam ca si in cazul ei Curtea de Conturi a concluzionat ca a fost platita ilegal de primar. Ce se mai aude a restituit banii?

 6. Care este numele consilierului despre care spuneti ca l-a demascat pe primar la aceasta ultima sedinta a Consiliului Local, d-na Aniela?
  In definitiv, de ce atata discretie? Si care a fost tema acestei sedinte, tot incercarea esuata in 30.12.2015 de a legaliza tardiv o cheltuiala deja facuta? Cum s-a desfasurat, finalizat sedinta? Au votat consilierii acea hotarare-fantoma, in timp ce primarul se fofileaza de la o asa chestie riscanta?
  E foarte grav ca primarul ii jigneste pe consilieri pe Facebook, ca se foloseste de argumente false, dar si mai grav este ca se incearca a se acoperi cu acea hotarare o cheltuiala facuta cu cativa ani in urma – daca Pro Tecuci a informat corect.
  Daca as fi ziarist precum doamna Aniela Visinescu, as scrie si eu aici un articol si l-as intitula „Revolta fantomelor”. Multi sunt revoltati, inteleg perfect ce se intampla, se exprima inteligent si la obiect, dar… cu pseudonim. Daca folosirea numelor fictive e explicabila nu neaparat prin frica, ci si prin timiditate, pudoare, e de neinteles de ce si atunci cand vorbim despre persoanele cu responsabilitati publice, platite din banii nostri, care sunt incorecte, evitam sa le pronuntam numele.
  Obiceiul a devenit un tic deranjant. Eu nu prea cunosc protipendada Tecuciului si nu m-am descurcat cu limbajul cifrat din unele comentarii, cand se vorbea despre un anume ochelarist de sub aripa lui Tuchel, care conduce acum o institutie, sau despre o gospodina, sotie de mafiot, numita directoare la alta institutie, care, impreuna cu lautarul ce are o sotie cam… (conducand si el o institutie) s-au dedat la neregula cu calendarele, instigati de primar.
  Dar culmea s-a atins in articolul „O lectie de civism si de responsabilitate asumata”, despre un ONG care spala obrazul societatii civile tecucene si reclama primarul. Eu stiam dintr-un articol anterior, cred ca e vorba despre crescatorii de animale, dar trebuia se precizeze numele ONG-ului si continutul protestului.
  Am scris nu ca sa critic, doar ca sa semnalez fiindca, din articolele si comentariile pe care le-am vazut aici, am dedus ca societatea civila din Tecuci are inteligente si constiinte pe care sa se poata baza si ar putea fi mai mult decat este!
  Nu sunt vremuri doar interesante, doamna Aniela! Sunt vremuri penibile, urate, va trebuie mult curaj si multa atentie ca sa le puteti infrunta.

  • Aveti dreptate ca vorbiti despre civism insa dumnevoastra domnule revoltat ati fost prezent la vreunul dintre mitingurile organizate in centru de crescatorii de animale ori Roset Giani? Sa multumim domnului administrator al acestui site de curajul adoptat si bine ca exista comentatori chiar si sub pseudonim care au curajul sa expuna pe acest site nenorocirile create in oras de acest individ

 7. Acesti consilieri nu trebuie plansi. Timp de trei ani si jumatate au votat cu ambele maini orice proiect al gasti tepeano-liberale, bineinteles in cele mai multe cazuri nu dezinteresat, dar sper ca DNA-ul sa ne spuna mai multe. Deoarece din punctul meu de vedere jaful din orasul nostru nu era posibil fara aprobarea consiliului local. Deci totii cei care au aprobat acest jaf – primar, consilieri, secretar al primariei, contabil sef- trebuie sa raspunda atat material cat si penal.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!