shopify
analytics tool

Conferinţă de presă, sistemul de camere video

conferinat-presa_protecuci.ro

conferinat-presa_protecuci.ro  Proiectul privind achiziţionarea şi instalarea sistemului de supraveghere video (51 de camere) pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în cartierul CFR al municipiului Tecuci se află în faza de implementare (perioada 17.11.2011-16.11.2012). Echipa de proiect a organizat vineri o conferinţă de presă pentru a oferi informaţii despre stadiul implementării. La 7 mai a avut loc şi deschiderea ofertelor depuse de firmele interesate de atribuirea contractului. Despina Tudose, responsabilul cu publicitatea, a precizat că perioada de evaluare a celor 8 oferte a fost prelungită cu încă 2 luni conform graficului şi notificării depuse la ADR Brăila. Departajarea celor care au depus oferte admisibile se va realiza prin licitaţie electronică (tecuci.eu/2012/05/09/presa-locala-nationala/stirile-saptamanii/9-oferte-pentru-sistemul-de-supraveghere/). Începând cu luna iunie urmează să se desfăşoare următoarele activităţi principale: încheierea contractului cu firma ce va fi declarată câştigătoare pentru efectuarea lucrărilor de achiziţionare şi instalare a echipamentelor necesare pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii; predarea amplasamentelor, furnizarea echipamentului, execuţia lucrărilor de montaj, implementarea soft-urilor, montarea propriu-zisă a celulelor ce formează sistemul de supraveghere video precum şi a dispeceratului pentru zona de acţiune urbană din municipiul Tecuci (dispeceratul va fi la Grupul Şcolar ”Ovid Caledoniu”, 12 persoane vor lucra în 3 schimburi).

Proiectul beneficiază de un buget total de 1.756.405,28 lei din care 1.008.109,25 lei (fonduri europene), 221.445,28 lei (buget naţional), 25.092,25 lei contribuţia UAT Tecuci. Pentru accesarea de fonduri europene şi implementarea de proiecte Primăria Tecuci a fost premiată de curând de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin organismele intermediare.

4 Comments on "Conferinţă de presă, sistemul de camere video"

 1. CU BANII ASTIA SE PUTEA CUMPARA DE CATRE PRIMARIE , PENTRU A NU MAI APELA LA FIRME PRIVATE : 1 UTILAJ DE TURNAT ASFALT , 1 FREZA ,1 CILINDRU COMPACTOR , STATIE MIXAT SI RECONDITIONAT ASFALT ,1AUTOBASCULANTA +1 UTILAJ MULTIFUNCTIONAL CARE MATURA , DEZAPEZESTE, IMPRASTIE SARE SI ARE SI FREZA DE ZAPADA , CU RESTUL BANILOR MAI CUMPARAM SALOPETE , ROABE SI ETC

  • -proiectul este cu bani europeni sau nu aveti timp sa cititi articolul?
   -nu se puteau cheltui banii decat pentru acest scop;
   -este un alt proiect cu asfalt si inlocuirea tevilor de canalizare si apa tot cu bani europeni in zona industriala;
   – Tecuciul este printre localitatile fruntase din Romania in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene;
   – sunt in derulare SASE proiecte europene( reabilitare muzeu, miniparc botanic, centura ocolitoare pe partea de nord, sistemul de supraveghere video, reabilitare zona interblocuri in zona industriala si introducerea apei si canalizarii in Satu Nou, Balcescu, Cernicari si Criviteni) plus inca vreo trei finalizate ( dotarea politiei locale, Casa de cultura si statatia de selectare a deseurilor refolosibile ).

   • Şi eu care mă gândeam că a dispărut limbajul comunist, când spui una şi celălalt spune altceva, fără nici o logică. Este logic că dacă ceri bani pentru ceva, eşti obligat legal să cheltuieşti banii pentru ce ai spus. Şi în viaţa de zi cu zi, soţul când cere bani de la soţie să ia baterie la maşină, asta va face, nu se va duce la cârciumă cu ei. În primul rând de unde ştia UE câţi bani costă o monitorizare video în Tecuci?! Este logic că UE dă bani pentru proiectele prezentate, dar nenorocirea este că le mai şi verifică, aşa cam după un an, doi, sau trei ani, şi atunci află şi ei costurile reale ale proiectului prezentat. Şi dacă sunteţi convins că suma alocată acelui proiect este justificată moral, că documentar sunt convins că este, atunci înseamnă că lucraţi la primărie. Dacă o primărie cere un milion de euro pentru un proiect, normal că se dau banii, mai ales dacă există şi documentaţia suficient de „umflată” a costurilor. Şi lucrul cel mai esenţial, este că mata prezinţi acele lucrări din banii europeni, ca pe nişte realizări de excepţie ale edililor locali. Eu ştiam că asta intră în ATRIBUŢIILE edililor locali, nu că este o favoare făcută cetăţenilor din localitate. Şi toate proiectele prezentate, sunt doar de fason, aşa ca să vorbim vorbe. Se înlocuiesc ţevile de apă, iar preţul apei se scumpeşte. Dacă întrebi de ce e scumpă, ţi se spune că sunt investiţii. Păi hotărâţi-vă odată, ori societatea de apă este societate comercială, ori este a primăriei ?! De ce în occident, cetăţeanul achită la primărie, toate utilităţile din localitate într-o singurloc, adică la primărie. Adică plăteşte, apă, gunoi, electricitate, chirie, impozite, taxe, toate pe o singură factură la primărie! Pentru că furnizorii de utilităţi, ori au contract cu primăria(nu cu cetăţeanul), ori aparţin primăriei. Numai în România, stăm cu curul în două luntri, un fel de struţo-cămilă. Dacă se scumpeşte apa, primarul nu e vinovat, se aruncă motanul pe furnizor. În vest acesta este un motiv să aleg un primar care îmi asigură costuri corecte. Sunt multe aspecte aiurea în administraţia locală, făcute printr-o lege de către foştii comunişti, care vor să altoiască capitalismul pe scheletul comunismului rămas din 1989. Şi când românul locuitor al unei obşti, va conştientiza în mintea lui, că localitatea în care trăieşte, este o formă de organizare socială, nu o organizare socială compactă, unde unii se pregătesc să fie şefi şi să tragă foloase personale sau de grup de interese. Şi să fim realişti, niciodată schimbarea nu va pleca de la edili, ci din contră, trebuie să plece de la cetăţeanul obişnuit. Să sperăm că nu vor pleca toţi românii din ţară, ba dimpotrivă se vor întoarce acasă, şi atunci vor exista mai multe capete care cunosc normele democratice reale, nu doar din vorbe sau pe hârtie, şi lucrurile se vor schimba.

 2. Cum se fur… pardon, câştigă bani în România e foarte simplu dacă nu eşti spălat pe creier. O cameră video de exterior, de aia fiţoasă, adică câmp de vizualizare 360 grade, infraroşu până la 60 de metri, control zoom 30x, etc, costă la MAGAZIN 2400 lei. 51×2400=122.400 lei. Un DVR cu 16 canale 2.400 lei x 4 buc =9.600 lei.Cablu este 1,60lei/m. Tecuciul are 130km de străzi. Să fie şi cablul pe 80km, cam 160.000 lei. Conectica nu costă 50.000 de lei. Monitoarele cât să coste? Stie oricine cât costă un LCD de diagonală 80 cm.Câte or lua? Că doar nu 51. Nişte PC-uri, 2-3 cu 8 HDD-uri de 2Tb costă cam 20.000 de lei.Nişte birouri, scaune,un frigider,un aparat de cafea, aparat de apă,birotică pot costa maximul de lux 50.000 lei. Să facem o adunare la sume şi avem maxim 500.000 de lei. Deci rămân aproape 1,2 milioane de lei. Gata m-am hotărât. Mă apuc să montez sisteme de supraveghere pentru primării. Dar bănuiesc că „băieţii” vor avea justificări la bani, de genul, proiectul domnule, softul domnule(ce softul lu’ peşte), manopera de instalare. Să moară Cipilean că salahorii care se vor urca pe stâlpi au salariu mai mare de 1500 lei pe lună, adică 4 inşi ori 3000 de lei că sunt şi restul taxelor. Păi cu banii ăştia, nişte edili care nu sunt puşi pe ciordeală, ar fi pus camere în tot oraşul. Şi ne mai mirăm de ce ne trage de urechi UE, când noi cheltuim sume exagerate pentru lucrări de doi lei. Uite de aia! Aş fi încântat dacă edilii locali, prezintă toate costurile, defalcate la această lucrare, respectiv pe materiale şi manoperă. Asta dacă nu vor să ne prostească în continuare.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!