shopify
analytics tool

Comunicat: Demersul de initiere a unui Referendum stopat

petitie online

petitie online  „In urma unor atacuri permanente la Petitia Online creata in vederea initierii unii referendum pentru DEMITEREA Primarului Municipiului Tecuci, exista posibilitatea, daca dupa consultarea proprietarilor site-ului www.petitiionline.com, nu vom putem elimina unele brese, ci doar sa mergem pe buna credinta a cetatenilor, sa renuntam la ea, in aceasta forma.
Din aceasta cauza, momentan am decis sa suspendam strangerea de semnaturi pana la rezolvarea problemelor aparute.
Vreau ca semnatarii petitiei sa fie reali si sa nu isi mai decline numele unor angajati din domeniul public, care nu au avut de a face nimic cu asta. Imi cer scuze in fata acestora. De asemenea, intrucat se pare ca MIZA este foarte importanta, fiind mobilizate resurse pentru discreditare, vom continua pe alte cai securizate sau in strada!
Militez pentru respectarea Legii si nu vreau eu sa fiu cel care nu o respecta. Actiunea va continua, insa in alte forme.  Rog cetatenii care au semnat aceasta Petitie Online, persoane reale, sa inteleaga aceasta situatie si le promit ca lucrurile nu vor ramane asa.
Demersul de initiere a unui Referendum este unul democratic si nu as vrea sa fie umbrit de eventualele suspiciuni de ilegalitate.  Va multumesc, si va promit ca in cel mai scurt timp voi gasi solutia potrivita continuarii aceste consultari a cetatenilor.”

semneaza:  Buchir Daniel

7 Comments on "Comunicat: Demersul de initiere a unui Referendum stopat"

 1. Din pacate aveti dreptate. Se pare ca cetatenii nu sunt suficient de nemultumiti inca, prefera sa nu se implice, le este teama, sau ii mai acorda credit o perioada de timp actualului primar.
  Petitia va ramane deschisa, comunicarea cu cetatenii va lua si alte forme.
  Scopul ei este de a responsabiliza, este o atitudine civica.
  Indiferent de culoarea politica – conducatorii alesi trebuie sa ne reprezinte comunitatea. Nu trebuie sa simpatizezi un partid sau altul pentru a sustine aceasta. Sta in puterea celor ce sunt indecisi politic, sau apolitici sa reactioneze, sa se exprime.

 2. zâmbarețul!!! | 14 ianuarie 2013 at 11:53 | Răspunde

  Daca terminam de strans semnaturile dupa 4 ani, deja am muncit degeaba.Vom asista la ingroparea acestei idei care va trece in nefiinta cu timpul, si va fi data uitarii !!!

 3. Pana la estimarea riscurilor la care ar putea fi supusi respectivii angajati ai institutiei, nu voi comunica numele institutiei respective. Cred ca acestia, daca sunt interesati in continuare de semnarea acestei petitii, o pot face, setand ca numele lor sa nu apara public. Am incercat sa elimin o presiune suplimentara impotriva lor, astfel incat sa nu fie pusi in postura de a avea probleme.
  Stimati tecuceni SEMNAREA PETITIEI CONTINUA, cu mentiunea ca cei ce se simt cumva amenintati ( lucru inadmisibil intr-o societate democratica, in care constitutional cetateanul are dreptul la opinie), sa opteze pentru ca numele sa nu fie afisat public.

 4. Va pot confirma faptul ca stoparea acestei strangeri de semnaturi online, temporare spunem noi, pana la gasirea unei solutii tehnice dincolo de orice interpretabilitate, s-a datorat abordarii de catre o persoana dintr-o institutie publica din Tecuci, ce a afirmat ca nu a semnat aceasta petitie, cerand scoaterea a trei semnaturi de pe lista.
  La o simpla verificare pe internet, desi nu mi s-a comunicat la ce institutie lucreaza, am incercat sa gasesc un mod de abordare telefonic, pentru a vedea unde este eroarea: la semnatura sau la cererea de anulare a semnaturii. Am contactat direct institutia respectiva, si dupa o discutie telefonica, mi s-a cerut sa comunic pana a doua zi ip calculatoarelor de la care s-a efectuat semnarea petitiei de catre cele 3 persoane. Lasand sa se inteleaga faptul ca pot face plangere la Politie in acest sens.
  Astazi am primit din din nou un email in acest sens, pe motiv ca nu am transmis datele tehnice necesare.
  Comunic pe aceasta cale, ca initierea unei petitii online, creeaza drepturi de moderare a acestor petitii, avand acces doar la nume-prenume, Localitate, Data-ora. Nu am acces la datele cerute, acestea putand fi cerute doar de la administratorul platformei pentru petitii.
  Luind act de aceste presiuni, am constatat ca este mai bine sa gasim o metoda prin care sa continuam strangerea de semnaturi pe o cale mai securizata.
  Dupa toate cele intamplate in ultimul timp, se observa ca exista o puternica presiune impotriva sustinerii ei, semnaturile fiind filtrate permanent. O sa rog ca toti semnatarii acestei petitii sa opteze pentru a nu afisa semnaturile, pentru o mai buna protectie a lor.
  Se pare, din cate stiu, ca este singura presiune de acest gen asupra unei Petitii Online si nu ne face cinste de acest lucru, dar dovedeste ce stiam deja despre Tecuci.

  M-am hotarat sa continui strangerea de semnaturi, toate sub protectia anonimatului, avand in acest moment nevoie de o imagine cantitativa a gradului de nemultumire, si astfel sa declansam Strangerea de Semnaturi in strada, pe documente.

  • Domnule Buchir puteti sa faceti public numele institutiei? De cand exprimarea unei opinii sau a unui punct de vedere este ilegal? Nu credeti ca de fapt cei ce au semnat deja, si al caror nume a fost vizibil se tem de represalii? Acesta nu confirma faptul s-a instaurat teroarea in municipiul Tecuci? IP-ul cu care s-a postat poate fi cerut de organele de ancheta in cazuri de exceptie prevazute de lege. Acesta nu este, credeti-ma.
   Consultati un avocat si o sa va confirme.

 5. Stiu ca unor functionari de la primarie li s-a pus in vedere sa nu foloseasca coputerele de la birou ca vor fi identificati si dati afara. Banuiesc ca asa au stat lucrurile si la celelalte institutii. Nu mai vorbesc de faptul ca paratia numelelor unor functionari pe aceasta lista este egala cu ramanerea fara serviciu, nu mai vorbesc de amenintarile venite din partea bandelor scelerate de uselisti.

 6. Este vorba de o suspendare temporara a strangerii de semnaturi, care va fi reluata in cel mai scurt timp cu putinta, dupa rezolvarea problemelor tehnice aparute.
  Va multumim pentru intelegere, si va promitem ca nu vom abandona demersul democratic!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!