shopify
analytics tool

Comunicat de presa – PSD TECUCI

Comunicat-presa

PSD Tecuci aduce la cunoştinţă cetăţenilor modul lipsit de onestitate prin care consilierii locali ai PNL şi PDL au decis să îşi susţină proiectele iniţiate chiar de către ei în frunte cu Primarul Daniel Ţuchel, PNL şi PDL au preferat să nu se prezinte la şedinţa de Consiliu Local din data de 04.06.2014 (coordonaţi şi îndrumaţi chiar de iniţiatorul proiectelor Daniel Ţuchel) fapt care a dus la neîndeplinirea cvorumului legal de şedinţă.
Drept urmare, grupul de consilieri locali ai PSD, UNPR, PC şi PP-DD au cerut conform legii, convocarea de şedinţe extraordinare în dată de 12.06.2014 şi 16.06.2014. Cu indignare, anunţăm că, funcţionarii care aveau obligaţia legală să convoace şi să organizeze şedinţele au blocat activitatea Consiliului Local, nu şi-au făcut datoria, abuzând de funcţiile pe care vremelnic le deţin. În fapt, constatăm că Primarul evita expunerea în fata actualei majorităţi şi blochează validarea mandatului unui consilier local.
Grupul de consilieri PSD-UNPR-PC-PPDD asigura cetăţenii că va apela la toate căile legale pentru încetarea abuzurilor administraţiei conduse de Daniel Ţuchel, şi nu va ceda sub nici o formă şantajului şi ameninţărilor exercitate de acesta.

Senator Daniel Butunoi
Preşedinte PSD Tecuci

Reclama

Paralela-45-Tecuci-Concedii

7 Comments on "Comunicat de presa – PSD TECUCI"

 1. Daca Butunoi sustine ca vrea ca primarul sa inceteze cu abuzurile (desi imi este greu sa cred ca acesta nu este un joc de al lor)sa mearga la prefectul Jud.Galati si sa faca cunoscut modul in care a actionat pana in prezent primarul.Toti au furat inaintea lui si toti vor fura dupa el dar Tuchel va ramane in istoria Tecuciului pentru asta.

 2. Rade harb de oala sparta. Nu de oras le este lor, ca orasul a fost jecmanit cu contributia importanta a domniilor lor, partidul pe care-l reprezinta dand tonul la marea jecmaneala a orasului si a intregii tari. Chiar din felul in care isi incep acest comunicat de presa se dau de gol, rezulta ca nu-i preocupa bunul mers al orasului, ci lupta politica, indeplinirea ordinului de a-i executa pe fostii ciracci, acum adversari.
  De fapt, ce sedinta si ce proiect de hotarare au sabotat prin absenta Tuchel si ai lui? Una in care propuneau sa mareasca drastic si nejustificat niste chirii. Care ar fi fost atitudinea onesta a opozitiei? In primul rand, sa se bucure ca raul a fost evitat si sa foloseasca oportunitatea pentru a stabili chirii corecte. Putea sa convoce atunci o conferinta de presa si sa denunte propunerea aberanta, sa demonstreze cu cifre care ar fi chiria corecta, si sa combata intentia primarului de a abuza.
  Ce-a facut, insa, opozitia? A asteptat ca primarul si ai lui sa faca prostia si, chit ca se putea solda cu niste pagube pentru cetateni, ei ar fi tras mari foloase electorale. Mama, ce spectacol era daca sedinta s-ar fi desfasurat intr-un vacarm de huiduieli si proteste – la a caror regie si-au adus contributia! Ce efect electoral au pierdut!
  Cam asta se intampla, fura alternativ (la propriu, sau la nivel de imagine) iar noi intram in jocul lor si ne credem mari luptatori pentru dreptate daca ii sustinem pe cei care temporar sunt impinsi mai deoparte de ciolan. Ciolan din care au ros pana mai ieri.
  Sa se inteleaga: nu sustin ca Tuchel si cu penibilii consilieri care-l sustin au dreptate. Dimpotriva, cred ca se intampla ceva foarte gtav la primarie. Dar ma revolta ca ne lasam prostiti de aceasta alba-neagra a politicii locale, care nu este decat o copie a celei de la nivel national. Unde, sub bagheta talentatului dirijor Ponta, se accelereaza rostogolirea tarii in haos prin jaf si prin incompetenta, aratand mereu cu degetul spre cei dinainte, ca sa aiba fraierii pe cine sa-si verse naduful.

 3. Domnule senator Daniel Butunoi,citesc acest comunicat și rămân stupefiat de incapacitatea dumitale de a înțelege că ”cetățenii” cărora te adresezi — prin astfel de comunicate de presă în care folosești un limbaj de lemn — nu sunt o masă de manevră lipsită de orice educație, rațiune și înțelepciune și care să nu realizeze impostura în care te afli. Ești ca în scena aia cu Ion Caramitru și Mircea Dinescu și celebra replică ”Mircea, fă-te că lucrezi!”. Dai impresia că ești vajnicul luptător ce vrea ”să ucidă balaurul” care amenință comunitatea, uitând de fapt că dumneata ”ai clocit” ouăle de reptilă din care a ieșit ”balaurul” cu care spui că te bați acum!
  Te agiți și spui că ai convocat ședințe extraordinare pe 12 și 16 iunie și că funcționarii nu respectă legea și nu te lasă să joci în scena în care ”străpungi cu sulița inima balaurului”? Păi, domnule senator cu pretenții de legiuitor în țara asta, dacă citeai legea 215/2001 cu atenție poate descopereai și dumneata că cel mai important obiectiv pe care vrei să-l realizezi prin aceste ședințe extraordinare–respectiv validarea mandatului unui consilier local–nu se poate face decât în ședință ordinară, pe cînd dumneata soliciți numai convocarea de ședințe extraordinare!
  Aici sunt două posibilități :
  — ori te faci că faci treabă, conducându-ți trupele într-o direcție greșită pentru a da posibilitatea primarului și secretarului CL să-ți blocheze legal demersurile;
  — fie ești îngrozitor de ”slab” în cunoașterea și respectarea legilor și atunci nu ai ce căuta în fruntea unei oști.
  În fapt cum stă situația : în ședința convocată pe 04.06.2014 nu a fost cvorum, deci grija dumitale este să încerci, conform legii să soliciți reconvocarea ședinței ordinare din 4 iunie și în care să te îngrijești să fie cvorum, ocazie cu care să poată fi validat noul consilier local și astfel să poată deveni funcțional Consiliul Local. Pentru acest lucru nu trebuie să convoci ședințe extraordinare, ci trebuie doar ca 1/3 dintre consilierii locali să solicite reluarea, reprogramarea ședinței ordinare care nu s-a putut desfășura pe 4 iunie 2014 și atunci n-ai să mai dai posibilitatea funcționarilor din primărie–care de fapt este unul singur, respectiv secretarul CL– să respingă ca neîntemeiată legal convocarea ședințelor de CL. Și dacă în continuare funcționarul refuză încălcând legea, tot legea îți dă posibilitatea să sesizezi prefectul județului care, din câte știu eu este tot pesedist ca dumneata și are instrumentele necesare să-l determine pe respectivul funcționar să respecte legea.
  Dar dumitale îți convine această situație, că deh! dacă cumva se scormonește mai mult prin dulapuri s-ar putea să iasă scheleții, nu? Conform legii 215/2001 este obligatorie desfășurarea cel puțin a unei ședințe ordinare de CL pe lună și deci cadrul legal obligă funcționarul să respecte legea. Dar eu cred că de fapt dumneata faci jocul primarului, care-și dorește ca prin neadoptarea niciunei hotărâri de CL pe o perioadă de 3 luni consecutiv să poată solicita dizolvarea CL și până la alte alegeri să poată conduce de unul singur și după bunul plac.
  Cât despre onestitate, domnule senator Daniel Butunoi…sună așa de deplasat acest cuvânt pronunțat de dumneata, încât te somez să nu-l mai folosești deoarece asta îmi dă de înțeles că ne iei de proști! Despre ce onestitate vorbești dumneata, când ”balaurul” împotriva căruia ții morțiș să ne demonstrezi că lupți ar putea scoate de prin dulapuri schelete care să aibă facturi și alte documente compromițătoare despre onorabila dumneavoastră onestitate?! Când orașul ”a fost vândut balaurului” bucată cu bucată, cu bună știință și onestitate de la înălțimea acelei majorități de 70%, acum vii să demonstrezi ce suflet de tată ai față de cetățenii Tecuciului?
  Permite-mi, cu sau fără voia dumitale, să mă îndoiesc profund de onorabilitatea, onestitatea, corectitudinea și capacitatea dumitale de a-mi apăra interesele ca cetățean!

  • politistul de servici | 16 iunie 2014 at 06:16 | Răspunde

   sustin total punctul de vedere enuntat mai sus de catre @ carcorasul; are dreptate si in drept (cu 215) dar si in fapt (cu prezentarea fetei adevarate a domnului presedinte psd);
   bravo stimate domn! si felicitari si celui care te sprijina si care se pare ca a inteles ceea ce trebuia!

  • ,, Conform legii 215/2001 este obligatorie desfășurarea cel puțin a unei ședințe ordinare de CL pe lună ..” Si cate astfel de sedinte s-au desfasurat in cei 2 ani de mandat Tuchel? Legea nu a fost respectata niciodata in cei doi ani, care au trecut de la alegeri. Imi aduc aminte ca la una din primele sedinte de consiliu, dl. primar Tuchel spunea , la reprosuriloe unor consilieri PDL, ca ,, de acum legea o facem noi”. Domnunele draga, dupa cum observi astia sunt mai presus de lege.

 4. Semnătura completă era: Senator Daniel Butu-noi, Preşedinte PSD Tecuci, cumătru lui Țucheloi, căruia i-a vândut locul ca să iasă primar… Și încă ceva, senatorul melcilor a avut curajul să trimită un comunicat de presă…cui?? presei tecucene hăituite de Țucal sub privirile nătânge ale consilierilor săi din pîsîdî? Oare nu-i este rușine senatorului care până ieri se hlizea la cumătrul lui, cum batjocorea presa asta tecuceană, sigur mai puțin Organul…atenție am scris cu N nu cu S…la care semnează doamna Ni-na…. Păi unde era senatorul când presa tecuceană era scosă din sală cu vardiștii personali ai primarului (un fel de milițieni locali), de la ședințele PUBLICE ale consiliului local..? Alooo unde erai senatorule, atunci nu știai să scrii comunicate de presă? Te băteai pe burtă cu cumătrul râzând cumva de fraierii ăia de la presa locală, care vă încurcau mânăriile băgându-și nasul în șmenurile votate de adormiții din consiliu…

 5. Hmm.. era de asteptat…TUCALU ESTE UN OM SLAB demagog,lipsit de onoare,de fairplay, nu intamplator multi il aseamana cu Hitler.Onoare de ofiter, onoare de neamt GERHARDT-ULE ? Dati-va dupa perdele si ascultati vorbele mele……asa procedeaza un primar in functie,se ascunde impruna cu cosilierii lui la etajul 1 si se uita pe gaura cheii ce fac ceilalti? esti o mare rusine pentru noi tecucenii,suntem oameni onesti,muncitori,verticali. CE-TI GANDIT CAND ATI DECIS SA FUGITI DE SEDINTA?Din cate stiu psd-ul,chiar daca va mai contrat a declarat d-l butunoi ca va sutine proiectele majore, importante. SIGUR NE PREGATITI O LOVITURA DURA PE CARE NUMAI DUMNEAVOASTRA V-O DORITI,NU SI NOI TECUCENII!! SUNTETI PREA ORGOLIOS SI LIPSIT DE SCRUPULE NU NE MERITI GERHARDT-ULE……..ultimele rezultate la alegeri nu le-ai inteles…mare pacat ca te-am ales esti cosmarul vietii mele

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!