shopify
analytics tool

Comunicat al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă

  Pentru prevenirea problemelor cauzate de fenomenele meteorologice, transmise prin atenţionarea meteorologică COD GALBEN, valabilă în perioada 03.02.2012 – 05.02.2012, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Tecuci, solicită cetăţenilor municipiului respectarea următoarelor măsuri: evitaţi contactul cu aerul extrem de rece din această perioadă, mai ales cei vârstnici, bolnavi cronici cu afecţiuni cardio-respiratorii, reumatismale sau renale, copii, gravide în ultimul trimestru de sarcină şi persoane dependente fizic (cu dizabilităţi neuro-motorii); purtaţi îmbrăcăminte şi încălţăminte călduroasă, adecvată sezonului rece; protejaţi-vă porţiunile de piele descoperite cu mănuşi, fulare, căciuli, etc; asiguraţi-vă că aveţi o alimentaţie bogată în proteine şi consumaţi frecvent lichide calde (ceaiuri, supe, etc);  evitaţi excesul de băuturi alcoolice; asiguraţi-vă confortul termic corespunzător al locuinţelor şi supravegheaţi sursele de încălzire pentru prevenirea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon; evitaţi transportul pe distanţe lungi în vehicule care nu au posibilităţi de climatizare şi nu sunt echipate corespunzător; adresaţi-vă imediat medicilor de familie şi medicilor specialişti în cazul apariţiei primelor semne de decompensare a afecţiunilor cronice, de guturai sau răceală (febră, tuse, dureri în gât, dureri musculare, etc.) şi degerături; dacă aveţi cunoştinţă despre existenţa unor persoane cu nevoi speciale (vârstnice, singure sau care locuiesc în zone greu accesibile) informaţi autorităţile pentru a se dispune măsurile de asistenţă adecvate; nu traversaţi cursuri de râuri, pâraie sau lacuri îngheţate; respectaţi regulile de exploatare a instalaţiilor de gaze, de încălzire centrală, a sobelor cu sau fără acumulare de căldură şi a maşinilor şi aparatelor de încălzit şi gătit; în cazul apariţiei unui eveniment, se acţionează de urgenţă pentru acordarea primului ajutor persoanelor afectate de ger şi anunţarea evenimentului la numărul 112.

2 Comments on "Comunicat al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă"

  1. sinteti niste mincinosi fara nici o rusine , noi stam blocati din cauza zapezii pe strazile mai marginase ale tecuciului iar voi va trageti banu , si mai spuneti ca actionati pentru dezapezirea strazilor nenorocitilor . mai e putin pina la vot .

  2. Ce nefericiţi au fost românii care trăiau acum 50-100 de ani pe plaiurile mioritice. Trăiau ca vitele, nu existau indicaţii ce să facă iarna. Mulţumim din inimă conducătorilor noştri, pentru condiţiile create şi în special spălaţilor pe creier care activează în domeniul sfăturii românilor ce să facă iarna. Mie personal mi-ar fi ruşine, m-aş simţi înjosit ca fiinţă umană, să dau sfaturi oamenilor ce să facă iarna. Aştept comitetul de sfătuire a românilor, care îi va învăţa ce să facă cu femeia în noaptea nunţii. Că unele fete învaţă de mici, să o ducă la gură. Şi de aici conflicte familiale. Spălaţilor, mai uitaţi-vă în oglindă, vedeţi că aveţi deja marcajul de tablă la ureche.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!