shopify
analytics tool

Complexul turistic TECUCI

Hotelul tecuciStr. 1 Decembrie 1918 nr 41
Deşi nu beneficiază de un amplasament corespunzător, complexul „Tecuci” rămâne una din clădirile cele mai impunătoare din cele ce s-au înălţat în ultimele decenii în această localitate.
Faţada principală a construcţiei din beton cu 7 etaje nu pare deloc monotonă. Şirurile de balconaşe şi golurile marcate în zid de dispunerea ferestrelor, îţi creează senzaţia de spaţiu şi de mişcare.
Parterul este complet vitrat, iar intrările de acces sunt protejate de copertine, unite între ele printr-o pergolă.
In stânga corpului central, ocupat de hotel, se află un spaţiu adiacent, în care funcţionează un restaurant elegant.
Partea cea mai interesantă din interior rămâne parterul, care cuprinde zona birourilor, holul primitor cu demisol – dominat de doi stâlpi introduşi pentru susţinerea planşeului – şi o terasă corespunzătoare casei liftului, spre care se accede printr-o balustradă elansată din fier. Alţi cinci stâlpi, de aceeaşi dimensiune, susţin greutatea peretelui portant al faţadei, favorizând crearea unor refugii discrete pentru oaspeţii hotelului.
Restaurantul – la care se poate ajunge fie din holul hotelului, fie direct din stradă – ocupă un spaţiu modern şi primitor. Plafonul şi separeurile sunt placate cu elemente decorative din lemn.
Complexul hotelier este in acest moment neutilizat. Spatiul de la parter a fost compartimentat si inchiriat de cateva firme private. Starea acestuia este in continua degradare.

Fii tu primul care comentează on "Complexul turistic TECUCI"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!