shopify
analytics tool

Clopoțelul a sunat în școlile tecucene!

Liceul-tehnologic-ovid-caledoniu-deschidere-an-scolar-2016

Emoții mari, emoții mici, cu pași incerți și curioși, elevi tecuceni au trecut astăzi pragul școlilor, pentru a întâmpina alături de cadrele didactice, noul an școlar. Deși febra pregătirilor, achizițiilor de rechizite și haine a început cu o lună înainte, azi elevii s-au putut întâlnii pentru a-și povestii toate năzdrăvăniile petrecute în vacanța ce tocmai s-a încheiat.

Noul an școlar 2016-2017 reprezintă schimbarea unor etape, în cazul elevilor care au trecut de la un ciclu la altul de învățământ, de la preșcolar la primar, gimnazial sau liceal. De asemenea și în cazul celor care se pregătesc în acest an să încheie o etapă decisivă, fie trecerea în clasa a VIII-a sau mult mai importantul prag al examenului de Bacalaureat.  Pe lângă schimbările firești vârstei există și schimbări instituționale. Ministerul Educației a adoptat în premieră un „statut al elevului”, au fost oferite și manuale gratuite pentru clasele a-XI-a și a-XII-a. Un alt element de noutate îl reprezintă decontarea integrală a navetei elevilor iar perioada de desfășurare a programului „Școala Altfel” este la dispoziția unităților școlare.

colegiul-national-spiru-haret-tecuci-deschidere-an-scolar-2016  Astăzi la Colegiul Național „Spiru Haret”, noul al școlar a început cu, binecuvântarea Bisericii, sfaturile blânde ale dascălilor și cuvântările motivante ale autorităților. Au fost prezenți: domnul senator Daniel Butunoi, domnul primarul Cătălin Hurdubae, părintele Protopop Gheorghe Joghiu, domnul consilier local Vasile Diaconu, doamna inspector Alice Cristache și ca reprezentant al Poliției Municipale Tecuci, Claudiu Ianuș.

Domnul director, Grecu Ion a adresat cuvinte alese pentru toți elevii prezenți: „Chiar dacă vacanța nu este niciodată suficientă așteptăm cu mare drag una dintre cele mai mari sărbători ale toamnei, începerea școlii. Prima zi de școală reprezintă pentru noi toți, o zi așteptată o zi încărcată cu multă emoție, prilej de reîntâlnire cu bucurie și speranță.”  Părintele Protopop a rostit un Tedeumum , o rugăciune de binecuvântare pentru toți elevii și cadrele didactice.  De asemenea părintele Ghe. Joghiu le-a mulțumit elevilor pentru frumoasele rezultate obținute la diferitele examene și competiții, îndemnându-i ca pe lângă cunoștințele educaționale să reușească să-și definească o identitate românească și să-și cunoască  rădăcinile spirituale.

Domnul senator Daniel Butunoi  a ținut o prelegere celor prezenți: „[…] Este oportun ca astăzi, la început de an școlar să reflectăm cât de importantă este educația pentru viitorul nostru? Dragi profesori, mesajul meu pentru dumneavoastră este că vă voi fi mereu alături voi căuta să vă sprijin și să vă asigur tot ceea ce este necesar, pentru a oferi un sistem educațional în Tecuci, care să fie întotdeauna în sprijinul și beneficiul copiilor[…].”

Doamna Inspector Zonal, Alice Cristache a transmis liceul-tehnologic-ovid-caledoniu-deschidere-an-scolar-2016mesajul Inspectoratului Școlar al Județului Galați. Mesajul de mulțumire al I.S.J. a fost adresat elevilor și părinților care prin rezultatele pozitive obținute la examenele de evaluare națională, au ridicat standardele educaționale ale județului nostru, Colegiul Național „Spiru Haret” fiind un fanion al învățământului gălățean.

În continuarea prelegerilor domnul primar Cătălin Hurdubae, le-a transmis elevilor un sfat pentru a-și respecta întotdeauna dascăli și a da dovadă de ambiție, spirit de competiție și curaj pentru a înfrunta toate provocările vieții de elevi. Domnul primar a transmis părinților să fie alături de școală, aflându-se într-un parteneriat perpetuu.

colegiul-national-spiru-haret-tecuci-deschidere-an-scolar  La orele 10:00 a sunat clopoțelul și la Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu”, alături de autoritățile locale și cadrele didactice festivitatea a început cu intonarea imnului de stat. Părintele Petru Ojog a rostit rugăciunea de binecuvântare adresându-se elevilor: „Este o bucurie deosebită pentru mine să mă aflu aici, căci nu de mult am fost elev al acestei școli, dar, astăzi mă aflu aici în altă calitate, să vă purtăm de grijă, să vă îndrumăm pe drumul bun și folositor pe care trebuie să mergeți în viața. Prezența noastră aici arată și o datorie pe care o avem față de voi, o datorie pe care fiecare dintre noi o are față de aproapele său, ne învață Sfânta Scriptură: „Purtați-vă sarcinile, unii altora”. Vremurile sunt grele și nu este ușor să fii dascăl în aceste timpuri, de aceea trebuie să fim înțelegători unii față de alții. Vă urez spor în toate și în noul an școlar!”

Doamna profesoară Veronica Trofin, managerul unității școlare a transmis auditorului: „Să fim cu toții alături dragi elevi, și vă urez un Bun venit tuturor!, iar truditorilor acestei școli, împreună să le dorim putere de muncă, sănătate, forță de a depăși greutățile. Mă adresez tuturor să fi-ți alături de noi să avem parte de împliniri și bucurie în munca noastră. Cu toții împreună: părinți, elevi, cadre didactice, consilieri locali, reprezentanți ai Primăriei,  Edilul Municipiului, Poliția Locală și Municipală, Biserica , putem devenii puternici. Dacă stăm umăr la umăr și cu credință în Dumnezeu. Avem nevoie unii de alți pentru a prepara cimentul pentru treptele viitorului și știm cu toți că acesta se prepară în școli.[…] Le mulțumesc tuturor colegilor, felicit cadrele didactice, iar tuturor tinerilor le doresc succes!”

Odată cu încheierea festivității de deschidere, toți elevi s-au liceul-tehnologic-ovid-caledoniu-deschiderea-anului-scolar-2016îndreptat către clasele lor alături de dascălii îndrumători. Le urez succes tuturor elevilor tecuceni și îi îndemn să respecte și să aprecieze cadrele didactice, care au o contribuție deosebită la formarea și clădirea caracterelor și personalităților tinerei generații. Cum spune întemeietorul sistemului educațional românesc, Spiru Haret : Contăm să apropiem şcoala de popor, să o facem să fie iubită şi respectată, să fie centrul de unde să pornească curentele cele bune şi sănătoase pentru înălţarea şi întărirea neamului.!

Daniel DOJAN

24 Comments on "Clopoțelul a sunat în școlile tecucene!"

 1. @Avram Costel:
  Uite care e obiectia mea, mai „cel mai deştept, cel mai frumos ” din lume: cand scrii un comentariu care nu are nicio legatura cu tema articolului, ai minima grija sa informezi intr-o fraza despre ce vorbesti.
  Doar te adresezi celorlalti, asta cred ca ai intentionat, deci pune-i in tema, ca nu toata lumea citeste blogul primariei.
  Deocamdata, atat.

  • Nu am scris un comentariu. Am răspuns la un comentariu. Așa că nu văd de ce aș fi informat eu despre ce vorbesc. Iar tu dacă vrei să fii atât de lucid ar trebui să citești toate sursele. Altfel ești doar subiectiv.

 2. Partidul sub un steag unind poporul (Cel bun, cel drept, cel mare, cel viteaz)

  „Pamfletul” lui Avram Costel aminteste de cultul personalitatii lui Nicolae Ceausescu :
  „Cel bun, cel drept, cel mare, cel viteaz…”

  https://www.youtube.com/watch?v=YA0vPFI6RoY
  https://www.youtube.com/watch?v=IRaCO5XgFfk

  D-nul Costel, caruia i se rupe de părerea tuturor, a vrut sa faca o aluzie, sau este doar o simpla coincidenta ?

  • Pamfletul meu spune așa: administrația Fikelstein ne spunea în primii ani de mandat cât rău a făcut Lazăr, Țuchel ne spunea cât rău a făcut Finkelstein, Hurdubae ne zice acum cât rău a făcut Țuchel. Adică ei „este” cei mai frumoşi, cei mai buni şi peste 4 ani o să plângem

 3. Pentru Alina Popa, care a avut tupeul sa afirme in comentariul din 15 sept aberatia: „ guvernul Ciolos a distrus Romania”:
  Alino, tu chiar crezi prostiile de genul asta, clocite de minti perverse si raspandite de Antene, sau esti doar raspandac?
  Cum a distrus guvernul Ciolos Romania? Era el la putere cand s-au vandut pe nimic, din prostie sau contra comisioane uriase, industria Romaniei? Guvernul Ciolos a lasat clanurile tiganesti sa distruga sistemul de irigatii, i-a lasat tot felul de escroci sa devina putrezi de bogati, sa invadeze parlamentul, consiliile locale si judetene cu slugi de-ale lor, ca sa faca praf sistemul de invatamant, de sanatate, drumurile, cladirile?
  Ii poti cere guvernului Ciolos sa lichideze, in nici un an, ticalosiile acumulate in 26 de ani?
  Si, culmea, cele mai multe reprosuri i le fac chiar autorii acelor ticalosii, dupa metoda hotului care striga „hotii!”.
  Ca s-a miscat prea greu e adevarat. Si din lipsa de vlaga, dar, mai ales, pentru ca a fost amenintat si sabotat de PSD si de aliatii lui, ca a fost infiltrat cu oamenii sistemului mafiot ramasi in aparatul birocratic al ministerelor, sau chiar inauntrul guvernului, precum Curaj, protectorul plagiatorilor.
  Nu m-as fi enervat atat de mult si nu as fi dat atentie prostiei pe care incerci sa o raspandesti, daca n-as recunoaste aici procedeul, daca n-as fi vazut ca genul acesta de enormitati prind incredibil la populatie. Mafiotilor post comunisti le-a reusit jefuirea si distrugerea Romaniei tocmai fiindca, in timp ce furau, pacaleau prostimea devenita electorat cu minciunile de acest tip si aratau cu degetul spre altii.
  Or mai fi existand multi ca tine in orasul asta? S-ar parea ca da.
  Pana cand cei care sunt capabili sa gandeasca nu vor fi suficient de multi si suficient de curajosi, targul, ca si tara, vor fi manipulate in continuare de minciuni de genul acesta. Tecuciul va ramane tot inapoiat, iar numele lui va continua sa serveasca comentatorilor de televiziune drept prototipul orasului prafuit.

 4. Cum sa aiba demnnitate nenorocita care calca pe cadavre si batjocoreste oameni care nu au legatura cu politica? Proasta satului pentru un pumn de lei, de la un taran analfabet ca si ea, dar cu tupeu, batjocoreste zi de zi oameni nevinovati, si se lanseaza in atacuri rasiste si antisemite. Acum cand se stie noul sef al politiei, proasta proastelor s-a dat moarta. De ce nu mai scrii acum nenorocito ? Cine a aranjat concursul? Au ajuns aia pe care i-ai batjocorit sefi ai politiei? NU ! Si atunci de ce nu te-ai predat la prima sectie de politie?De ce nu te-ai predat la DNA, sa explici cum ai luat bani de la fonduri europene, fara sa ridici un pai macar? De ce nu te-ai predat procurorilor sa le explici cum practici politia politica, terorizand populatia Tecuciului?

 5. Admin, va rog sa ma lamuriti si pe mine: programul informatic dupa care editati ziarul da posibilitatea ca unele articole, parti din aricole, comentarii sa apara diferentiat, la unii da si la altii nu? Altfel, nu-mi explic unele comentarii aparute aici. Am citit articolul de fatza, comentariile, articolele recente, dar cateva comentarii, parti din ele, sunt total rupte de context. Am citit atent articolul, as putea face observatii despre demagogie, despre discriminare, si altele, dar nimic mai mult. Dati-mi voie sa-i intreb despre ce vorbesc. D-stra stiti?
  Analiana spune ceva despre niste ziaristi tuchelisti infiltrati care raporteaza stapanului tepean, tot felul de inchipuiri, care sar fi petrecut in oras. De unde stie?Cine sunt? Daca scrie aici sa nr dea informatia cat de cat inteligibila!
  Sandel, care pare tukelist, spune ceva despre un concursul aranjat de la gardienii publici, fara sa stie nimeni iar Avram Costel, tot tukelist, spune ca pentru acest post s-ar pune conditia sa ai studii teologice! Despre ce concurs este vorba? Cum se poate asa ceva?!
  Florica, si ea hurdubaista spune despre unii ca au au microfon în debara, ca beau pe datorie, iar Analiana, cert hurdubaista spune si ea ceva despre creieri mancati de alcool. Nu ar fi corect sa spuna cine sunt ziaristii betivi si spioni?
  Ce sa deduc eu, care traiesc mai departe de lumea tecuceana dezlantuita? Ca se dau si acum concursuri nerespectand normele legale? Ca tukelistii misuna printre hurdubaisti si le pun bete-n roate, ii spioneaza ca sa nu faca ce faceau si ei? Ca si unii, si altii, si cei torturati de Tukel, si cei care au pierdut protectorul, nu-si mai revin si li se nazar vedenii?

  • Adminul nu va poate lamurii, deoarece aceste comentarii sunt pamflete, si nimic mai mult. Ele sunt ipotetice si nu au legatura cu realitatea imediata.

  • Cred că ești mai tukelist ca mine, și dacă nu înțelegi care e treaba, nu prea ești lucid. Dar să-ți explic. Este vorba despre concursul pentru postul de șef al poliție locale. Concurs care este afișat pe așa zisul site al primăriei (mai bine zis blog-ul primăriei), și in care se specifică printre condițiile de participare la concurs una destul de hilară – studii universitare de lungă durată în domeniul istoriei, literelor sau TEOLOGIEI. Ai înțeles axxxx. Postarea mea a plecat de la faptul că toată lumea strigă împotriva fostei administrații care întradevăr a fost ceva de speriat, dar un proverb romanesc spune așa „Hoţii strigă hoţii”, problema e că actuala administraţie a învăţat un lucru de la vechea administraţiei, să asmuţească o gaşcă de postaci ca tine ca să poată fura în linişte. Şi apropo eu am curaj să nu mă ascund sub un pseudonim. Spre deosebire de vaşnicii luptători pentru ce vrei tu ascunşi sub pseudonim. Pentru că nu am nimic de ascuns şi pe deasupra mi se rupe de părerea tuturor. Eu sunt cel mai deştept, cel mai frumos etc. (ultima propoziţie e un pamflet, nu de alta dar „e” mulţi înceţi la minte pe aici)
   PS pentru admin. Dacă nu-mi publicaţi comentariul vă sun eu.

  • si mai fac şi o erata: vaşnicii a se citi vajnicii sau veşnicii alegeţi cum vreţi iar studii sunt de lungă durată cu mers o lună la facultate.

 6. Intr-un articol pe un alt site, Primarul Catalin Hurdubae declara ca distribuirea manualelor scolare nu tine de Primarie ori de consiliul local. Tine de Inspectoratul Scolar adica, completam noi ceea ce a uitat sa spuna Primarul, tine de senatorul Daniel Butunoiu.

 7. Interesant este faptul ca desi vechea garda de asa zisi ziaristi tuchelisti au iesit din peisaj, mai sunt infiltrati printre noi tuchelisti care raporteaza stapanului tepean, tot felul de inchipuiri, care sar fi petrecut in oras, pe la diverse manifestari, dupa care pac! la fascistul. Daca ce scriu ar fi adevarat, dar vorba aranianului, numai venin si voma de alcolici imbuibati.

  • Analina,poate or fi ei alcooholici, dar unii au microfon în debara…! Este ,,tari”, chiar dacă beau pe datorie…

   • Analiana indiferent ca i-au raportat stapanului Tuchel cum spui tu ori nu i-ar fi raportat faptul ca voi vreti a faceti niste infractiuni este deranjant pentru tecuceni. Ati fi dorit sa sustineti concursul de director aranjat de la gardienii publici fara sa stie nimeni? Asta e problema voastra ca a aflat Tuchel si a pus tecucenilor ca ati aranjat concursului de director? Pai eliminati tot oamenii lui Tuchel din jurul vostru ca sa nu mai afle lumea de golaniile care vreti sa le faceti si concursurile care vreti sa le aranjati in continuare.

    • Se vede ca ai creierii mancati de alcol. Cine a aranjat concursul? Alina Popa pentru Parascan? Cine are in Tecuci master in stiinte politienestii? Eu in niciun caz, și nici cei acuzati de,,coruptia care omoara”, poate Tuchel? Cum sa acuzi pe altii de coruptie cand tu ai incasat cateva miliarde pe asa zise activitati culturale, bani care acum conf. hot. jud. definitive trebuiesc restituite.

     • Alcool. Problema nu e cine are in Tecuci master sau STUDII POSTUNIVERSITARE adică un curs de vreo 2 luni făcut la o universitate în științe polițienești, dar să pui condiție să ai studii teologice. Hai mai lăsați-o dracului.

    • Dar ce-ar fi dacă n-ați mai poza voi în Maica Tereza și ne-ați spune câte ceva și despre cum a aranjat fostul primar Tuchel toate, dar ABSOLUT TOATE concursurile, numirile, promovările, transferările, etc, care au avut loc în cei 4 ani de mandat?
     Sa ne spuneți de exemplu cum au intrat în administrația tecuceană sau cum au promovat Parvu Mihaela, Mandru Trandafir, Sofronie Anca, Curteanu Traian si Curteanu Aurora, Butnaru Nicoleta, Jereghi Maricela, Manolache V., Barbuta Adelina, Valeanu A., Modiga E. Lacramioara., Staicu Iuliana, Munteanu Adriana, Nita Angelica, Tanislav Dan, Manaila V., Putanu G., Papuc M., Dima Ramona, Grigoras D., etc, etc, etc, i-am luat și eu pe sărite, că nu vreau să mă plictisesc scriind!!
     Spuneți cum au dat ăstia concursuri ,,pe bune” fară să hotărască Tuchel dacă intră sau nu în administrație, dacă promovează sau nu, unde și cine era numit la instituțiile de cultură ori la societățile aparținând CL si Mun Tecuci, etc!
     Spuneți voi întâi despre toate astea și apoi cereți socoteală actualei conduceri (la fel de ipocrită și coruptă, doar că, pe deasupra, și neștiutoare de administrație și naivă în fața acelor functionărași care, manipulatori și instigatori fiind, îi joacă acum pe degete, de nici nu știi dacă să râzi de actualul primar sau să-i plângi de milă cand îl vezi cât e de slab).
     Cand veți face asta, puteți să continuați apoi să vă strigați online toată otrava înfrângerii care vă macină sufletul!
     Incetați să mai fiți ipocriți și duplicitari! Lăsați trecutul mort în urmă și nu mai stați agățați cu încrâncenare de el, trăiți-vă viețile, că alea politice sunt de ceva vreme decedate!
     N-aș fi crezut ca o să vă văd decăzuți în halul ăsta! Pic de demnitate n-aveți! Acceptați că nici în 4 ani antipatia ce ați stârnit-o în sufletul tecucenilor prin comportamentul vostru așa-zis elitist, nu se va schimba, că niciodată nu veți mai primi de la tecuceni un alt mandat! Asta e realitatea! Acceptați-o sau continuați să traiți fals acolo în mintea voastră!

     • Dima Ramona este angajata de pe vremea lui Finkelstain. Cu ea ai dat eroare Alex.

      • Deloc, luați-o pe Ramona Dima din mandatul lui Finkelștain și comparați-o cu Ramona Dima din mandatul lui Tuchel. Diferența e uriașă: salt în funcție (de la o amărâtă de funcționară la șefută), statut (știm noi de care și cum), vestimentar (aici s-au putut cumpăra doar haine, stil și rafinament nu se găsea de vanzare), tupeu (cât cuprinde, ca să acopere prostia). Mai credeți că am dat eroare? Eu zic că nu!

      • Pe vremea lui Edi nu umbla cu tocuri cui si t..e gurgui, si nu era abonata la biroul oval.

 8. Cum administrația este ocupată cu alte treburi, fac apel la tecuceni, să contribuie la amenajarea și igienizarea spațiului din jurul Muzeului Aviației, care va fi inaugurat luna viitoare. Nu de alta, dar vor fi prezente numeroase oficialitati de la Ministerul Apararii, aviatia civila si militara, si nu ar fi bine pentru imaginea orașului. Deasemenea cei care au posibilitati sa contribuie cu materiale(ciment, asfalt, pavele) la amenajarea aleilor din jurul muzeului.Sa nu uitati ca acest muzeu a fost realizat cu contributia in bani sau materiale a zeci de tecuceni și firme din oras, fara bani de la buget. Deci este realizat de tecuceni, pentru tecuceni, de aceea va invit sa facem un mic efort sa ne prezentam cu cinste si demnitate in fata importantelor oficialitati care vor veni in orasul nostru. Va multumesc anticipat.

 9. Într-un stat laic cum este statul Român deschiderea anului școlar nu ar trebui făcută de biserică, iar politicul nici măcar dincolo de poartă nu ar trebui să stea. De altfel politicienii sunt alături de școli doar în prima zi că atunci se mai adună și niște „fraieri care votează”.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!