shopify
analytics tool

Clara Moraru îi învaţă limbi străine pe luxemburghezi

Unele afaceri nu rezistă nici măcar un an, altele şi mai puţin, iar cele din urmă s-au născut direct în moarte clinică. Ei bine, o tecuceancă în vârstă de doar 37 de ani, despre care aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă”, nu doar a rezistat, ci s-a impus în lumea afacerilor de succes, în Luxemburg. Clara Moraru, sau Daniela Lăcrămioara Moraru, aşa cum o ştiu tecucenii şi foştii colegi şi profesori de la Colegiul „Spiru Haret” din Tecuci, serbează anul acesta un deceniu de când îi învaţă pe luxemburghezi limbile străine.

Pionierat la Luxemburg

Languages.lu, acesta este numele şcolii private de limbi străine pe care Clara Moraru a creat-o în 2004 pentru că îşi dorea foarte mult ca nepotul său, Alex – care îşi petrecea vacanţele de vară la ea de când avea 11-12 ani – să îşi facă prieteni, să înveţe engleza, franceza şi germana şi, în acelaşi timp, să se distreze. „Am numit-o aşa pentru că am fost primii care am comunicat în limba engleză în Luxemburg precum şi primii care am propus cursuri de luxemburgheză online şi vroiam să subliniem adresa noastră de internet”, ne-a mărturisit tecuceanca.
Şcoala se află în oraşul Luxemburg, la câteva minute pe jos de centru. Are cinci săli de curs şi în cadrul taberelor oferite în timpul tuturor vacanţelor şcolare are o capacitate de 40 de elevi pe săptămână. Pe lângă cursurile pentru copii, şcoala propune şi cursuri pentru adulţi fie” în întreprinderi, fie la noi, specialitatea noastră fiind cursurile cu obiective specifice. Clienţii noştri fiind firme, copii şi adulţi, este dificil să vă indic numărul elevilor. Ca să aveţi o idee, doar în timpul verii avem cam 250 de elevi de 15 naţionalităţi cu vârste cuprinse între şase şi 18 ani. Profesorii noştri sunt de limba maternă în limba pe care o predau. Unii predau doar adulţilor, fiind specializaţi pe limbajul profesional, alţii predau doar copiilor, alţii doar adolescenţilor. Avem câţiva profesori care vin din Londra să lucreze la noi doar pe timpul verii în cadrul taberelor”, ne-a povestit Clara Moraru.

Burse de studiu

„Anul acesta sărbătorim zece ani de când există numele Languages.lu (pentru că şcoala a fost fondată cu un an înainte de a-i găsi acest nume). Pentru a marca momentul cum se cuvine, organizăm zece evenimente până la sfârşitul anului, dintre care am au fost deja trei până acum. În plus, oferim şi zece burse de studii care constau în tabere de engleză, franceză şi germană în valoare de 300 de euro fiecare”, ne-a declarat Clara Moraru …citeste intreg articolul

Sursa: Viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "Clara Moraru îi învaţă limbi străine pe luxemburghezi"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!