shopify
analytics tool

Ciuperci electorale

Iată-ne iarăşi înconjuraţi de aerul pestilenţial a noilor alegeri în care năduşeala prafului electoral paralizează memoria şi inima noastră, grupându-ne că de fiecare dată în starea de amnezie electorală de care se bucura aceeaşi pischesi politruci.
Avem posibilitatea de a alege periodic în condiţiile în care ni se cere şi nouă ceva contra promisiunilor camuflate în expresii din ce în ce mai sofisticat elaborate pentru a fi crezute. Numai că puterea argumentelor realităţii da de cap la toţi. Omul de rând/de bună credinţă căruia i se cere să se lase convins înghite praf. Înghite praful asfaltului în dizarmonia realităţii foarte contrastante cu ce aude.

Însă declanşarea reflexului de vomare a ideilor şi convingerilor pe care le-a interiorizat în campanile electorale anterioare nu cred că mai fac posibilă înghiţirea şi a prafului electoral. Praf electoral care induce sincopa electorală ce ne montează să nu judecăm realităţile promisiunilor din campanile anterioare. Ne induce starea de hipnoză care ne plasează în situaţia de a alege între candidaţii ce au cele mai tentante promisiuni electorale, cele mai mari şi frumos colorate panouri electorale cele mai multe sacose dăruite alegătorilor jicnindu-ne necontenit.

Cine-i poate opri de la butoanele pe care ei cred că le au asupra comportamentului nostru?
Noi? Depinde!
Depinde de cât de mult vrem să-i mai lăsăm să creadă că gândirea şi memoria noastră poate fi scurtcircuitate de “amploarea” lucrărilor/lucrăturilor de pe ultima sută de metri.
   Îmi aduc aminte că în urmă cu câţiva ani un profesor pensionar şi-a folosit repulsia şi violenta verbală pentru a “contabiliza” ceea ce primarul de atunci încerca să transforme praful de şantier organizat înainte de campanie în praf electoral care să ne ia minţile şi să votăm în funcţie de ficţiunea din panourile electorale şi nu de faptele realităţii. De atunci am înţeles că relaţia dintre cantitatea de mijloace electorale cu care se încearcă a prosti lumea şi bună credinţă a celui ce vrea să fie ales este una de inversă proporţionalitate.

CAR-Unirea Tecuci - Repatriere defuncti

 Asemenea ciupercilor! Ciupercile… frecvent semiotizate în multe culturi îmbrăca în cultura popoarelor Americii precolumbiene cultul ciupercii halucinogene. Ciupercile electorale ar putea avea conotaţie în întruchiparea vorbelor electorale care au asemenea exemplului dat anterior un caracter halucinogen. Mai mult cu cât sunt mai atrăgătoare ciupercile sunt de dorit a se evita, întrucât sunt mai otrăvitoare. Prin similitudine şi aliniindu-vă la exemplul pur oferit de natură FUGIŢI de ciupercile electorale pe care le puteţi recunoaşte după următoarele caracteristici:
– Au formă de panouri electorale viu colorate dar ameţitor de contrastante cu realitatea;
– Produc praf electoral – dat de asfaltul spart şi peticit doar când este campanie electorală;
– Încearcă să vă convingă numai prin limbaj electoral nu şi prin
exemple din realitate. Mai mult insistă că realitatea este alta decât cea pe care voi o reflectaţi.
– Vă “transmit” sacose cu diverse conţinuturi ce au rolul de a vă contamina gândirea pe care o veţi comuta cu alegerea ficţiunii în detrimentul realităţii.

 Consecinţa se deduce dintr-o relaţie de directă proporţionalitate între banii consumaţi în campanie (cumpărând convingeri) şi banii care se fură după campanie când aleşii au butoanele corupţiei la îndemână şi pot aplica cu succes jefuirea “fraierilor” ce i-au votat.
 Măsuri de combatere: România!!! Trezirea!!!!

Dr Simion Bogdan

Publicat in editia nr. 2 a ziarului ProTecuci.

1 Comment on "Ciuperci electorale"

  1. Cetateanul turmentat | 28 mai 2014 at 00:52 | Răspunde

    Am citit articolul babei Frosa și lui Dorel(ăla cu conducata) și au rămas încântați de sofismele, de efluviile de inteligență, de metaforele și îndemnul spre un raționament eminamente cetățenesc de om implicat politic, dacă nu la nivel de activist, măcar de ștampilist. Băi nea admine, văd că pe zi ce trece transformi ziarul într-un fel de Cântarea României, secțiunea literară. Adică tolomacii care votează cum votează, de 20 de ani aceiași oameni de căkt din politica românească vor înțelege ceva din acest articol?! Scrii matale nea admine că acest site este un colț al opiniilor. Atunci ar trebui să scrii și că nu este un colț al compunerilor literare gen Garcia Marquez. Mata mai mult tâmpești pe cei ce nici nu știu tot alfabetul limbii române. Crezi mata nea admine că tinerii care au luat bac-ul de s-au spetit, vor achiesa la acest gen de prezentare a realității tecucene?! Mă mai uit o săptămână pe ProTecuci și dacă voi vedea tot linie literară mă las păgubas să mai deschid site-ul.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*