shopify
analytics tool

Circulaţie „made in Tecuci”

In sensul giratoriu PiataÎn giratoriu ca la piaţă,  Indicatoarele, doar (de) decor?
A crescut numărul de autoturisme şi strada a rămas aceeaşi, locurile de parcare cât mai aproape de casă sau de piaţă nu sunt îndeajuns, dar asta nu înseamnă că te poţi face că nu vezi indicatoarele cu oprirea interzisă.  Şi totuşi, mulţi tecuceni parchează aşa, fiindcă ştiu că au mai parcat şi altă dată, că nu au păţit nimic şi oricum aşa fac şi alţii.  Inclusiv „străini”, cu maşini înmatriculate prin Italia ori Spania, parchează neregulamentar. Dacă îi întrebi cum este „dincolo”, îţi zâmbesc, uneori poate roşesc, dar te asigură că acolo nu îndrăznesc să încalce regulile de circulaţie. Doar „la noi” se poate…    Mentalitate românească. Dar aceste încălcări au loc şi pe fondul unei totale lipse de intervenţie din partea organelor abilitate să vegheze la respectarea legii.  Oameni ai legii, plătiţi din banii contribuabilului, par să fie puşi doar să contemple parcarea anapoda din piaţă. Un jandarm şi un poliţist comunitar mi-au declarat că e treaba celor de la Rutieră.
Rulota în mijlocul intersecţiei
Pentru fluidizarea circulaţiei în zona pieţii din Tecuci, s-a luat măsura amenajării unui sens giratoriu. Ei bine, fiindcă nu se circulă prin jurul lui, este acum loc de parcare pentru „piraţi” (a se citi taximetrişti fără autorizaţie), pentru toţi cei care nu au găsit alt loc de parcare.
Au văzut şi o rulotă cu nr. de circulaţie GL08HRS a patronului care deţine spaţiul „Pieţii Moldoveneşti”, „domnul Relu”, care staţionează în piaţă, în loc interzis, de mai multe zile.
Hai la piaţă, murgule, căci poliţie nu e
Deşi circulaţia căruţelor este interzisă în oraş, mereu vedem cum pe străzi circulă căruţe tractate de cai. Nu-i deranjează nimeni pe căruţaşi, iar aceştia, pentru „eficienţa” transportului, circulă chiar şi prin piaţă. Adică domnii poliţişti, atâţia câţi sunt, şi administraţia pieţii nu pot „intra” în cei care încalcă legea?
Parcare nouă, maşini lăsate anapoda
În fosta piaţă, s-a amenajat un spaţiu pentru parcarea unui număr de 62 de autoturisme, pentru care Consiliul Local a cheltuit suma de aproape 100.000 de euro.
Mai sunt 27 de locuri de parcare pe strada Artei şi 30 pe strada Traian. În total, peste 100 de locuri de parcare sunt disponibile pentru cei care vin la piaţă. Dar multe din aceste locuri sunt ocupate toată ziua de cei care au tarabe în piaţă şi care nici măcar nu plătesc parcarea.
„Când vrea muşchii lor”
De ce nu se reglementează aprovizionarea doar la orele dimineţii şi în zori, ori noaptea şi de ce vedem că se descarcă toată ziua din câte o Dacie sau o furgonetă marfă în piaţă, chiar la uşa de la intrare?
Nu cu mult timp în urmă era o astfel de reglementare. S-a renunţat la ea?
Carosabilul, loc de bazar
În dreptul pieţii se vând covoare şi carpete „made in Turcia” şi jumătate din carosabil, pe o lungime de cca 10 metri, este ocupată zilnic de către reprezentanţii unei societăţi comerciale care expun marfa pe jos, ba mai şi blochează circulaţia, fie prin parcarea unei maşini, fie prin aşezarea unei bare de interzicere a circulaţiei pe tronsonul respectiv.
Dintr-un spaţiu unde se poate circula în ambele sensuri, o parte din carosabil a devenit loc de parcare neregulamentară, plus expoziţie de covoare.
Pe când un raid să vadă şi cine trebuie ce am văzut şi noi?
Autor: Octavian Cerchez – Viata Libera


Fii tu primul care comentează on "Circulaţie „made in Tecuci”"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*