shopify
analytics tool

Cinematograful din Tecuci, tot închis

Cinematograful ArtaSoarta cinematografului Arta din Tecuci, proaspăt preluat de la RADEF de către municipalitate, nu pare să se schimbe încă spre bine.  „Încă nu s-a materializat ceva clar”, ne-a declarat primarul Eduard Finkelstain, referitor la intenţia de a valorifica sala de cinema printr-un parteneriat public-privat. „Oricum, e greu de lucrat la consolidări, la decopertări sau la reabilitări în perioada iernii”, a mai spus acesta, în speranţa că primăvara va aduce veşti bune pentru cinefilii din oraş.  La sfârşitul anului trecut, Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor „RomâniaFilm” (RADEF) a dat Primăriei Tecuci, spre administrare, cinematograful de lângă parcul din centrul oraşului. Încă 15 ani de acum înainte, municipalitatea are obligaţia să păstreze destinaţia spaţiului, iar aceasta consideră că nu va face mare lucru fără o investiţie din partea unei firme private.
Obiecte de muzeu
Pe lângă o clădire atacată de igrasie, cu infiltraţii de la apa de ploaie, primăria a luat în primire şi puţinele obiectele cu iz de mucegai, rămase de pe vremea când mai rulau filme.
Este vorba despre două aparate de proiecţie şi câteva afişe cu peliculele pe care le-au văzut, odinioară, tecucenii. De altfel, reprezentanţii Muzeului Mixt Tecuci şi-au exprimat intenţia, ca odată casate, obiectele să fie recondiţionate şi transformate în exponate de muzeu.

Sursa : viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "Cinematograful din Tecuci, tot închis"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!