shopify
analytics tool

Cine a introdus apă şi canalizare la Tecuci? (II) – VIDEO

Magie-cu-oua

Este lesne de înţeles că proiectul “apă şi canalizare” este un subiect fierbinte, cu care politicianul Daniel Ţuchel încercă să-şi sporească capitalul electoral, întrun mod nemeritat.

Încercăm să vă arătăm cu ajutorul unui scurt video, cum poate actualul primar PNL să vă manipuleze într-un mod ruşinos.

O să luăm pe rând afirmaţiile pe care le face într-un interviu difuzat la televiziunea VOXTV Galaţi.

1  – AM SCHIMBAT zeci de conducte de gaz metan, AM INTRODUS zeci de km de canalizare şi de apă, pentru că tecucenii să aibă acces la utilităţile necesare. Să ştiţi că nu e uşor să bagi 58km de canalizare cu 7-8-12 echipe, care lucrează fiecare sapă pe unde apucă, sapa rău şi o iei de la capăt, astupă-le. Nu respecta autorizaţia de construcţie, amendează-i, nu respecta termenele s.a.m.d… NU-I DELOC SIMPLU.”

Să explicăm: a) primarul nu a schimbat conducte de gaz metan, de apă şi canalizare. Proiectul aparţine operatorului regional APA CANAL Galaţi iar TANCRAD SA Galaţi a câştigat licitaţia pentru executarea lucrărilor.

B) Executanţii nu pot săpa unde doresc pentru că primăria are personal plătit să supravegheze dacă executantul respectă termenii autorizaţiei eliberată de primărie. Majoritatea tecucenilor din cartierele Bălcescu şi Satul Nou nu pot uita mizeria şi disconfortul suportate timp de doi ani fără ca autorităţile să intervină în vreun fel.

C) Termenele de execuţie pentru care s-a dat autorizaţie nu au fost respectate şi datorită faptului că primarul nu a dorit să achite la timp cota de finanţare la care era obligat. Asta a făcut ca strada Cuza Vodă sa rămână timp de mai bine de jumătate decopertată şi plină de gropi. În acest fel au avut de suferit atât firmele cât şi persoanele ce locuiesc în zonă. Tecucenii nu vor uita uşor că a fost un adevărat calvar să ajungi până la Obor.

2. “Municipalitatea nu-şi poate permite niciodată din banii săi să facă asemenea investiţii. Cum nu şi-a permis de sute de ani, nu şi-ar fi permis în continuare sute de ani. Evident că discutăm despre o finanţare europeană nerambursabila. Evident că vorbim de o cofinanţare cu care municipalitatea a venit. Este vorba de proiectul pe care APA CANAL Galaţi l-a implementat în întreg judeţul cu finanţare nerambursabilă şi pe raza municipiului Tecuci SUB JURISDICŢIA MEA, SUB SEMNĂTURA MEA, autorizaţii de construcţii şi toate celelalte eliberate…”

Şi pentru că primarul constata că municipalitatea nu-şi poate permite o asemenea sumă pentru realizarea unui asemenea proiect, încearcă să-şi însuşească paternitatea proiectului, prezentând-o ca pe o realizare proprie, măreaţă. Proiectul „Reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi” a fost demarat în luna august 2011. Prin urmare acest proiect ar fi fost realizat chiar dacă primar al Municipiului Tecuci ar fi fost Hulea Mitica sau Alina Popa.

3. “Proiectul s-a terminat la 31 Decembrie 2015 în momentul de faţă suntem remedieri şi vom trece la branşarea populaţiei atât la reţeaua de apă cât şi la cea de canalizare.”

E drept că lucrările, în mare s-au terminat. Dar,  despre modul în care se va face branşarea nu le spuneţi tecucenilor o vorbă. Căminele de branşare au fost aduse până la 1-2 m de proprietăţile ce urmează a beneficia de apă şi canalizare. Aici a apărut o problemă. Cum procedăm cu branşarea? Primarul a propus o soluţie neconvenabilă pentru tecucean. Fiecare să facă un proiect pe banii săi şi mai apoi, în baza acestuia, o societate autorizată de primărie să execute lucrările de branşare. Deasemenea contra cost. Zilele trecute angajaţi ai societăţii Apa Canal Galaţi au declarat că nu sunt de acord cu acestă soluţie şi vor încerca să facă ei aceste branşări pe cheltuiala firmei.

4. “Nu avem restante (n.r. cofinanţare), vorbim de câteva mici sume pe care le mai avem de achitat. Nu am putut să le achităm în prima parte a lunii ianuarie pentru că nu am avut buget. Săptămâna viitoare se va aproba bugetul şi evident, le vom achita fără nici un fel de probleme”


Agentia imobiliara EXTREM din Tecuci


Primarul a minţit din nou în privinţa restanţelor de plată la Apă Canal Galaţi (din cota de participare locală). Valoarea restanţei nu este chiar un mizilic: 616.000 lei (6,16 miliarde lei vechi). Primarul afirma că nu a putut plăti la începutul anului sumele restante pentru că nu e aprobat bugetul pe 2016. “Stimate” domnule primar, această sumă trebuia prinsă în bugetul pe 2015 şi achitată până la finalizarea lucrării (31 dec 2015). Dar, pentru că era mai importantă imaginea sa, a tiparit calendare (4 miliarde) şi a aruncat de sărbători fară milă bani publici (9 miliarde) fara sa tina cont ca proiectul acesta este mai mult decat important pentru tecuceni. Şi acesta nu este singura sumă restantă la societatea Apa Canal Galaţi. Primarul Daniel Ţuchel şi-a făcut un obicei să nu plătească la timp datoriile. Spre exemplu suma de 1.516.000 lei (15,16 miliarde lei vechi) s-a adunat de plată pentru redevenţele datorate. Acesta suma face obiectul unui proces la Înalta Curte de Justiţie dosar nr 113/44/2015*

Ne vedem obligaţi să facem câteva observaţii. Credem că e clar pentru orice tecucean că nu Daniel Ţuchel a “băgat” apă şi canalizare în Tecuci. Proiectul s-ar fi implementat indiferent de ce primar ar fi fost în funcţie. Datoria acestuia era să elibereze avizele şi autorizaţiile pentru lucrări, să verifice permanent dacă sunt respectate si sa achite sumele de cofinantare.

Tecucenii au observat că, pentru a demonstra că primarul e pus pe treabă, a declanşat lucrările pe întreg teritoriul municipiului şi fiecare constructor a făcut cum l-a dus capul. Din acest motiv drumurile sunt într-o stare deplorabilă.

Mai mult, în primărie există o echipă de implementare a acestui proiect, plătită din banii dumneavoastră, care trebuie să vegheze la bună desfăşurare a lucrărilor. Avem informaţii că o parte din cei ce au lucrat nemijlocit nu au fost plătiţi pentru munca lor. Cred că la următorul control al Camerei de conturi ar trebui să verifice cine a încasat sumele ce au fost alocate pentru implementare.

Trebuie de asemenea să-i amintim primarului că sunt multe străzi în cartiere pe care nu s-au executat lucrări pentru apă şi canalizare dar care arata înfiorător. “Mai rău decât orice comună din jurul tecuciului”

Primarul Daniel Ţuchel uită că a fost ales să facă tot ce e mai bine pentru tecuceni. Nu să „cotcodăcească” pentru fiecare flecuşteţ.

23 Comments on "Cine a introdus apă şi canalizare la Tecuci? (II) – VIDEO"

 1. Ce se mai lauda Tuchel,ca ANL-urile s-au dat fără șpagă!!!Frunza Ciprian are apartament proprietate personală,dar e PNL-ist,Curteanu la fel!!!Se minte pe viata si pe moarte la PNL TECUCI,oameni buni!!!!

 2. Sfantul Petru Papuc | 10 februarie 2016 at 22:43 | Răspunde

  Sondajul realizat la Tecuci arata ca abonatul DNA Tuchel Daniel are 7%. Acest procent il are acum, la inceput de februarie. Pana la alegeri va ramane doar cu votul lui Grigoras si al lui Maftei.Toti lingaii il vor trada si il vor parasi. Va umbla ca nebunul pe strazi si va canta din frunza. Asa patesc toti cei care se vand Diavolului.

 3. @Spectator
  Cred ca nu m-am exprimat prea clar si v-am facut sa interpretati gresit. In realitate, ii ceream scuze lui admin pentru niste reprosuri neintemeiate pe care i le-am facut.
  In realitate, admin a incercat sa-si ia niste masuri de securitate pentru a proteja acest site, dar modificarea nu era compatibila cu calculatorul meu si devenise imposibil sa postez comentarii care sa contina mai mult decat cateva cuvinte. Am crezut ca e vorba de o cenzura sofisticata, m-am inflamat si i-am reprosat. In loc sa se supere, admin a renuntat la acea modificare.
  Pentru mine, este o dovada de corectititudine pe care nu o intalnesti prea des.
  Toti facem erori, important este ca buna credinta sa invinga.

 4. Cine din primărie s-a ocupat de supravegherea lucrărilor?!!Sa răspundă acum!!!

 5. In locul primarului, nu m-as lauda. Dimpotriva, as incerca sa neg orice legatura cu TANCRAD si cu lucrarea de canalizare.
  In primul rand, strazile s-au rascolit, asfaltul s-a distrus, iar tuburile ingropate de mai bine de un an, zac in pamant fara sa le intrebe nimeni daca se simt bine acolo.
  Asfaltul nu s-a refacut. Nu sunt curiosi daca reteaua functioneaza. Cred ca nimeni nu indrazneste sa dea semnalul conectarii locuintelor la aceasta retea de evacuare, dar nici cetatenii nu indraznesc sa-si doreasca acest lucru fiindca s-ar putea sa nu functioneze si sa se trezeasca ca le inunda curtile cu mizerie.
  Nu e ceva de lauda, e ceva de frica. Primarul Simionescu din Braila tocmai pentru niste proiecte realizate de TANCRAD a fost arestat.
  PS Imi cer scuze de la Admin pentru presupusa cenzura

  • Ei, hai, c-ai spus-o, revoltatule! Adminul abia asteapta niste laturi…daca se poate, cat mai multe si cat mai urat mirositoare, indreptate spre primar, desigur. Doar asa se simte el bine.
   Nu va temeti de cenzura. Ea exista, dar doar pentru unii, care nu cunosc regulile stricte de pe-aici si care indraznesc sa aiba alta parere. Asa ca, voi, ceilalti, alinierea si…tot inainte cu incredere!

   • @Spectator
    Ai inceput usor, usor sa devii obraznic. Cred ca-mi testezi rabdarea si buna credinta. Dar prefer sa-i las pe cititori sa-ti dea replica. Mai bine ne spuneai cine a „bagat” apa si canalizare in Tecuci, in opinia ta. Sau poate de ce primarul nu repecta hotararile judecatoresti definitive si irevocabile date de justitie…. am 100 de intrebari pentru tine. Dar toate la timpul lor.

    • Ceea ce faceti voi nu se …[cenzurat]

     • @Lukas
      Cred că este recomandat să comentezi, la modul acesta, pe Tecuceanul sau pe pagina de Facebook a preamăritului.
      Iată ce scrie Robin pe site-ul şefului tău: „Este pagina ta, sunt ideile tale, este dreptul tău să ștergi ceea ce contravine ideii tale de dialog online.”
      It’s clear? În rest numai de bine.

    • Domnule Admin fiti linistiti e un postac a tepeanului, dupa stilul de scris pare a fi Maftei revolutionarul. Acum omul are 7% si incearca pe orice cale sa se apere si sa stranga voturi, stiti ei dau sondaje dar in realitate muncesc din greu sa castige primaria, si se roaga cu toata puterea sa raman un singur tur. Pe de alta parte tecucenii stiu bine ca dl.Finkelstein s-a asociat cu Galatiul ;i consiliul judetean atunci condus de UNPR prin Chebac, pentru a accesa proiectul ApaCanal SA. a reiterat acest lucru tocmai fostul primar supunanad ca asta era principalul motiv al aliantei locale cu UNPR de atunci.
     Tecucenii nu sunt prosti, ei stiu ce si cum a facut!
     Eu il inteleg pe tepean, el s-a trezit primar la Tepu cu voturi foarte multe, comuna era stapanita cu furca in 2004 si 2008, apoi s-a ivit ocazia USL si a castigat cu multe voturi, am spus-o si o mai spun un caine chior sa fi candidat in 2012 ar fi castigat cu acelasi scor din partea USL. De aceea a fost si arogant, apoi si-a subordonat PDL-ul a anaihilat PSD si se credea atotputernic. Acum s-a trezit in fata realitatii, ca de fapt tecuceni numai inghit nici mitul cu neamtul harnic nici pe cel cu anti-PeSeDismul, deci 7%. Si cum tecuceni nu sunt de loc liberali, ba mai mult de pe vremea inundatii cand guvernul PNL condus de Tariceanu a dat un sut in funt tecucenilor la greu, stiu bine ce au de facut la vot.
     Repet Tuchel de data va pierde urat si el stie acest lucru, doar ca isi joaca ultima carte, persoanele enorm de orgolioase si mandre ajung sa nege realitate din cauza marelui orgoliu care trebuie hranit.

    • Pentru admin: Prea tarziu ti-ai dat seama ca devin obraznic. Cat despre buna-credinta care te caracterizeaza, ea n-ar trebui sa fie alterata de nimic. Ea este sau nu! Nu ti-o poti pierde asa…ca prin farmec, din motive puerile, spre exemplu, cand cineva nu-i de acord cu tine…Dar, se poate spune oare ca exista? Intreaba-ti prietenii, ca eu as putea fi subiectiv.
     Numai bine!

     • Flacarile iadului | 11 februarie 2016 at 10:45 | Răspunde

      Tepeanule mai bine spune ce a cautat DNA-ul 3 zile la Tecuci? Cumva se aude zanganit de catuse? Faceai angajari la spital pe criterii politice? Cica exista o inregistrare in acest sens cu directorul spitalului. Ce puteti spune despre aceste fapte?

   • Tepeanul din Germania | 10 februarie 2016 at 21:14 | Răspunde

    O persoana care se intituleaza „spectator” (de la ce o fi venind numele, poate erai spectator la concertele date de tuchel, ca stateai cu gura cascata s-o vezi pe cantareata x!?) merita atentie tot atata cata exprima in procente saracul la duh maftei – directorul lingau %% adica nimic!

    Doar pe protecuci.ro putem scrie!
    In rest, facebook, celelalte fituici ale lui tuchel nu iti fac publice comentariile!

   • Lanturile fricii au fost rupte! Tot mai multi tecuceni dezvaluie abuzurile si ilegalitatile spectatorului, Tecucenii nu se mai tem de tine spectatorule, chiar daca iti pui prietenii sa ai sicaneze si ameninte. De doua zile, in direct la Radio Tecuci, zeci de tecuceni il demasca pe spectator. Tecucenii s-au trezit ! Revolutia anti gerhardista a inceput!

 6. A „băgat ” țeava altuia ca apa lui pauza .. au tapenii apa de cativa ani si cartierele din tecuci abia se dezvolta …halal …. o sa ii rămână tiganii care o sa se spele pe cap cu apa lui ca se alege pragul de orasul care a fost cândva frumos … nici el si nici cine a fost nu a dezvoltat orasul ..

 7. Mai grav este faptul ca daca nu platim cota nostra de co-finantare, nu intram in etapa a doua de dezvoltare a infrastructurii de apa/canal, adica vor suferi cei care la momentul acesta nu au nici apa curenta si nici canalizare. In schimb, primarul ne promite si mai multe spectacole si paranghelii pentru la anul. Poate nu mai apuca sa nenorocesca orasul asta inca patru ani!

 8. victor paul dobre | 10 februarie 2016 at 14:46 | Răspunde

  Stimate domn primat, cand vorbesti mananci rahat! Iata ce spune SC APA CANAL Galati cu adresa nr. 471/06.01.2016 adresata UAT Tecuci si care se afla in atentia D-lui Primar Tuchel Daniel: NOTIFICARE NEPLATA COFINANTARE, PROIECTUL REABILITAREA SI EXTINDEREA INFRASTRUCTURII DE APA SI APA UZATA IN JUDETUL GALATI, SMIS – CSNR 38013 – CONTRACTUL DE FINANTARE NR. 122202/23.08.2011. „Va reamintim ca in conformitate cu procesul verbal de conciliere din data de 02.04.2015 incheiat intre UAT Tecuci pe de o parte si Apa – Canal S.A. si Asociatia de Dezvoltare Comunitara, Serviciul Regional Apa Galati, pe de alta parte, UAT Tecuci s-a angajat ca va plati suma de 1.630.090,13 lei pana la data de 31.12.2015. Pana la aceasta data, UAT Tecuci a platit suma de 709.300 lei, ramanand rest de plata suma de 920.790,13 lei… Din acest motiv, va solicitam sa virati aceasta suma in termen de cel tarziu 5 zile de la data primirii prezentei.” Ca atare, orice contract ce nu este respectat, genereaza si majorari. Deci se vor face recalculari peste recalculari. Acum vine intrebarea fireasca pentru tecuceni: ce era oportun, a se avea in vedere prevederi bugetare cu privire la asfel de cheltuieli, sau prevederi bugetare pentru activitati culturale gen cununita tepului s.a.m.d.? Cine plateste aceste derapaje economico-bugetare? Auzi la el, a schimbat conducte de gaz metan, apa si canalizare! Pai tu nu ai fost in stare nici sa-ti platesti obligatia de cofinantator la acest proiect al SC APA CANAL S.A. Galati si ai schimbat conducte… Doamne! Hai sa dau un exemplu de cheltuire a banului public: referitor la imobilul din strada Ferdinand nr. 7a, padocul de caini: valoarea initiala a imobilului – 3.091,90 lei, reevaluare – 724.728,59 lei, total valoare – 727.820,49 lei. Inmultiti/impartiti si va minunati! Dragi tecuceni, acest individ si-a batut si-si bate joc in continuare de banii pe care ii dam prin impozite si taxe sa-i administreze. Nu va lasati pacaliti de siretliculele lui, fiti vigilenti, caci balaurul, sarpele cel vechi, cauta pe fiecare sa va-nghita si sa va subjuge. Voi reveni cu date concrete pentru a nu fi dezinformati. Tineti aproape!

 9. Flacarile iadului | 10 februarie 2016 at 14:11 | Răspunde

  Cine a incasat banii? Pai cine s-a pus cu de la sine putere manager de proiect la toate aceste investitii? Atentie, proiectele au fost realizate de echipe din fosta administratie, pe care tepeanul le-a dat afară in mod ilegal, a pus alte echipe care sa managerieze lucrarile, bineinteles cu el in frunte. Ciudat cum pana acum Curtea de Conturi si DNA-ul nu au lamurit problema. Deci sindromati si tecuceni.ro ,ciocul mic, ca tepeanul nu are nici un merit.

 10. Ne-a bagat-o…..apa…..! Oare..! La alegeri ii bagam si noi ” votul „…Tare !

 11. Sa intelegem ca Primaria Tecuci azi are numai la S.C. Apa Canal datorii de peste 20 miliarde? Adica redeventa aia care o plateste tot judetul Galati la Apa Canal Primaria Tecuci nu o mai plateste ca e mai smechera? Sa intelegem ca fiindca propiectul european nu s-a finalizat pana la 31 decembrie si acum nu mai vin bani de la Uniunea Europeana si in continuare daca se doreste terminarea lucrarilor acestea se vor face doar cu bani din bugetul local? Sa intelegem ca cota de cofinantare a proiectului cu majorari tot trebuie sa o platesca Primaria Tecuci chiar daca nu se mai realizeaza tot proiectul din bani europeni din cauza ca Primaria Tecuci nu s-a incadrat in termenul de realizare pana la 31 decembrie 2015? Adica pe scurt Primaria Tecuci trebuie sa plateasca 20 miliarde la Apa Canal cu majorari din cauza Primarului, Primaria Tecuci trebuie sa plateasca cota de cofinantare la proiectul european cu majorari desi nu beneficiaza de proiect integral din cauza Primarului si Primaria Tecuci trebuie sa-si execute restul de lucrari din bani proprii fiindca nu s-a incadrat in termen. Bine ar mai fi si varianta ca toate strazile sa ramana asa cu noroiul de 2 metri si cu tevile pe afara.

 12. Dar sa va uitati in fata blocului de nefamilisti in zona industriala au facut 2 treceri de petoni la distanta de 5 metri una de alta. Paradoxul este ca cea de a doua care traverseza 1 decembrie 1918 da in suprafa ta verde si de o parte si de alta a soselei. Adica cine vrea sa traverseze pe acolo trebuie sa o ia prin spatiul verde ca apoi cand ajunge in partea cealalta de strada pe partea blocului de nefamilisti sa aiba surpriza ca trebuie sa sara pana jos. Sa-si de -a drumul. Cam asa au fost supravegheate lucrarile de primaria Tecuci. Dar si mai frumos tot in zona industriala pista de bicilete se termina la un moment dat in troita. Apoi sari troita cu bicletea si iti continui drumul. Mai mergi pana in dreptul uni bar langa ocolul silvic iar ei bicileta pe sus ca s amai sari ceva pe acolo si iar continui cursa pe pista de biclete.

 13. La semafoare la Policlinica au sapat si au astupat de 5 (cinci !) ori.Abia acum am inteles de ce: cautau diploma de Economist a echivalatului primar.Asta-i ca Elena Ceausescu.Una academician, altul economist.Nici unul ,nici altul, reali.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!