shopify
analytics tool

Chiar aşa… cât cost-o floare ?

Fiecare cu cel doare in şedinţele locale… la punctul ultim, întrebări  interpelări, consilierii vin cu diferite teme facute de-acasă, sau în  sânul cald al partidului, comunicând primarului tămăduitor ce simptome au  şi dacă există remediu. În sedinţa ultimă consilierul Papuc a dorit să afle preţurile de la edil. Staţi liniştiţi, nu a dorit Finkelstain să- şi stabilească/practice un tarif, nu încă, prezintă urme c-ar fi tot tânăr şi neliniştit, consilierul în cauză precizând: „Cât costă o bordură, un pom, o floare? Mă tot întreabă cetăţenii şi ar fi interesant de aflat despre preţurile la gazon, la tot ce se sădeşte, la metru liniar de bordură, la metru pavaj”. De astă dată vraciul Finkelştain a fost pus în încurcătură, fiind prins cu lecţia nefacută la obiectul „Tarifare –  made in  Scurtu & Popovici„, rugându- l pe asistentul Trifan să facă pe viitor un pronostic domnului consilier  sâcâitor de întrebător.  Ar fi de preferat ca diagnosticul final stabilit , bineinţeles cu şpaga – tarifarea,  să fie făcute şi publice pentru ca localnicii să nu mai îndraznească să rupă o floare, un fir de gazon din teritoriu (şi aşa stropite de maidanezi) pentru a o dărui persoanei dragi. La cât o costa şi metru de pavaj s-ar putea să fim nevoiţi a merge desculţi prin oraş (mă rog, şosete şi halat mov) pentru a preţui fiece centimetru la valoarea reală, şi pentru a nu lasa generaţiei viitoare moşteniri vătămate.

P.S. Asistent Şef Trifan, rugamintea muritorilor e să prezentaţi „şpaga” pănă în 30 de zile, altminteri o să fiţi nevoit să faceţi surescitare la mii pacienţi ( chiar bouche a’ bouche).

Acest text a fost conceput ca un pamflet si… trebuie luat ca atare (făr’un dram de supărare, c’altfel injecţia doare).

4 Comments on "Chiar aşa… cât cost-o floare ?"

  1. Subscriu!

  2. Sugubat, dom’ consilier Papuc! Sa adreseze el intrebari incomode edilului… Auzi tu… cat costa o bordura, o floare… Ce treaba are Trifan? El este un executant aflat in subordinea coanei Popovici. Nu ea hotaraste ce se cumpara, de unde si cu cat (in functie de spaga)? Altfel cum ne explicam „saracia” familie sale? Primarul a pasat mingea in terenul lui Trifan ca sa isi protejeze preferata.

  3. Chiar pamflet.Amuzant dacă nu ar fi trist.Nu cred că un consilier din primărie nu are acces la toate contractele făcute pe bani publici.Pentru asta nu trebuie să-l întrebi pe primar.Pesemne a vrut „să se dea rotund”, sau să se „dea şmecher”, ca în şedinţa de consiliu vii cu întrebări de doi lei.

  4. Domnule primar, vrem si noi pe strada Cuza-voda pavaj pe trotuare! Macar 3 cm de asfalt. Chiar cumparat de la „38”. Nu de alta, dar se vor ruina si pietrele puse pe vremea lui Al I Cuza!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!