shopify
analytics tool

Centrul Tecuciului, reconfigurat: sosea cu 3 benzi, pista pentru biciclisti si piata urbana

Centrul civical Municipiului Tecuci 2012

Consiliului Local Tecuci i-a fost propusa vineri spre însusire varianta finala a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) reprezentând reamenajarea unui segment al strazii 1 Decembrie 1918 cuprins între str. Elena Doamna/str. Republicii si str. Gh. Petrascu/str. Capitan Vlad (zona Hotel Turist) ce urmeaza a fi avizata si supusa dezbaterii publice. „Scopul principal este de restructurare si reconfigurare a zonei centrale atât din punct de vedere al circulatiei auto si pietonale cât si al spatiului urban, de a face lucruri noi, spectaculoase care reprezinta municipiul Tecuci”, a explicat arhitectul sef Aura Chitu. Sensul giratoriu de la intersectia 1 Decembrie 1918 cu Gh. Petrascu va fi reorganizat, întreg traseul va fi extins cu înca o banda de circulatie (vor fi 3 benzi), fiind si o obligatie conform planului de urbanism general operational, se va crea o pista pentru biciclisti, iar în partea de jos a tronsonului este propusa realizarea unei piete urbane, asa cum are Sibiul prin reconfigurarea zonei centrale, propunându-se totodata o noua imagine plina de excentricitate a primariei.

Grupul statuar Alexandru Ioan Cuza va fi reamplasat pe Aleea Personalitatilor în aliniament cu catedrala si Gradinita Nr. 14. Înca o noutate este rezolvarea disfunctionalitatii de la Spitalul de copii care punea în dificultate ambulantele din cauza spatiului restrâns. Va ramâne intrarea de pe Elena Doamna în schimb vor fi darâmate câteva garaje din spatele blocurilor si din curtea Casei de Cultura si se va iesi pe lânga institutia culturala. „Nu exista o estimare generala a costurilor. Important e sa-ti doresti. Planul Urbanistic Zonal (PUZ-ul) are caracter de reglementare”, a mai precizat Aura Chitu. Prin PUZ se stabilesc obiectivele, actiunile, prioritatile, reglementarile de urbanism (permisiuni si restictii) necesar a fi aplicate in utilizarea terenurilor si conformarea constructiilor din zona studiata (PUZ-ul reprezinta o faza premergatoare realizarii investitiilor, prevederile acestuia realizandu-se etapizat in timp, functie de fondurile disponibile).

Parcurgând lista de obiective de investitii pentru anul 2013 prezentata în sedintele trecute am gasit alocarea din bugetul local a 273.000 lei pentru amenajare intersectie 1 Decembrie 1918 cu str. Gh. Petrascu. De proiectarea PUZ-ului discutat în sedinta de consiliu s-a ocupat firma Bodo Invest din Iasi care a mai primit în februarie 2013, suma de 31000 de lei pentru documentatie în privinta amenajarii si modernizarii imobilului de pe strada Prundului – centru de zi Tecuci, unde locuiesc sinistratii.

Bodo Invest Iasi

Bodo Invest IasiSursa: ListaFirme.ro

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

8 Comments on "Centrul Tecuciului, reconfigurat: sosea cu 3 benzi, pista pentru biciclisti si piata urbana"

 1. Pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza tot liberalii l-au detronat si au pus in locul lui un neamt- Gerhard!

 2. DA, totul devine din ce in ce mai interesant!
  Centrul orasului era singurul loc unde trebuia intervenit cu modificari, ca totul era frumos amenajat si foarte curat! N-ati lucrat odata in centru? Incepeti sa daramati, modificati, sa va aflati in treaba, sau n-ati depasit inca dimesiunea „buricului pamantului”?
  Si asa! Aceasta Madam Chitu, marea vizionara de Tecuci, nu considera ca imaginea primariei este destul de excentrica? Cireasa de pe tort mai lipsea!…

  Ce „nu vad” inca? Trei benzi pe un sens din centru pana la Hotel? Circulatie intensa la Tecuci! Da, sunt intr-adevar necesare trei benzi! Mai ganditi-va, poate faceti patru! Sa treceti cu soseaua prin dreptul geamurilor, ca sa aiba si oamenii o alta viziune despre ceea ce presupune un spatiu urban! Aratati-le! Ca poate nu stiu!
  Dar drumul intre Spital si iesirea in str, 1 Decembrie pe linga Casa de Cultura, nu-i deranjeaza pe locatari? Cum sa-i deranjeze, ca au impozit de zona zero, dar au si noroi, si caiini si gropi… de toate! Drumul le mai lipsea de acolo…
  Cartierul Nicolae Balcescu are canalizare? Cineva spunea aici despre Satu-nou! Las” ca va duceti acolo peste 3 ani sa le cersiti voturile!
  Felicitari pentru proiect! Asteptam dezbaterea publica, pt ca suntem siguri ca va aparea pe site-ul primariei! (nu-i asa?)

 3. Ideea este foarte bună pentru toată lumea. Pentru gaşca de la putere că mai şmenuieşte nişte bani şi pentru cocalarul tecucean, care va putea parca pe dreapta să se ducă să-şi ia o pungă se seminţe. Acum e o problemă dacă opreşte prostul pe dreapta că îl ia lumea la înjurături. Cât despre pista pentru biciclete nu văd rostul ei, pentru că în curând prostul tecucean uselesist va rămâne în curul gol şi nu va avea nici bicicletă. Va merge pe jos la cantina socială. Nişte idioţi aleşi de către o mulţime de cretini nu au văzut că blocurile din zona industrială au prin faţa lor şanţul colector de ape pluviale şi nu au făcut podeţe. A făcut fiecare după cum l-a tăiat capul şi bugetul. Arată ca dracu. Bă edilii lui peşte prăjit, după ce învăţaţi să citiţi, poate creierul vostru sărac în neuroni va observa ce este necesar la o comunitate. Stradă cu trei benzi de circulaţie?! Da bă, ca va spus vouă Pontosu sau a lui Căcărău că vor veni vremuri de aur şi tecucenii vor avea bani şi se va mări numărul de autoturisme proprietate personală şi trebuiesc străzi mai mari?! Băi prostovanilor circulaţia acolo din contră va fi mai rară după ce va funcţiona centura ocolitoare, că nu vor mai trece maşini prin centru. Este bă că mintea voastră mică nu s-a gândit la asta?! Dar se gândeşte la buzunarul propriu, la o bere la un mic şi să vă spargeţi în băşini ce mari scule de bascule sunteţi voi. Vă spun eu ce sunteţi, nişte rebuturi sociale. Dacă vine în faţa voastră unul de 2 metri şi vă f… una în meclă vă mutaţi înapoi la ţărănoaia de unde aţi fost aduşi de cretinii de comunişti odată cu industrializarea. Dar proştii de tecuceni vă merită.

 4. Şi încă ceva, pe fostul edil l-aţi acuzat că sa ocupat numai de centrul Tecuciului si că a abandonat cartierele mărginaşe, şi acum faceţi acelaşi lucru. Când fostul primar a declar că: ” Trebuie să înfrumuseţezi centrul, la fel cum facem fiecare acasă, avem o sufragerie curată si frumoasa, ei bine, la fel modernizarea porneşte din centru.” Dumneavoastră l-aţi criticat vehement, să înţeleg că acum îi daţi dreptate? Cum nu uităm aşa uşor.

  În memoria cartierelor abandonate, cum spunea un vechi prieten:
  Dacă tot îi Satul Nou
  Se crede că-i bibelou
  Cu străzi care-s asfaltate
  Și bordurile plantate

  Și-n țară europeană
  Nu e nevoie de cadă
  Nu e problemă stridentă
  Ca să ai apă curentă.

  Dar se ține de cuvânt
  Dom primar cu-a lui avânt
  Că mere la populație
  Să le facă izolație.

  Dar în Satu Nou nu-s blocuri
  Noi îl așteptăm în focuri
  Să vină-n zona centrală
  Să ne facă ,,izoleală”.

  P. S. Trecu neică doar un an
  Ce să faci? Lipsa-i la ban
  Poate fondul monetar
  Ne va da un alt primar…
  ( Textul este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Dacă apar manifestări neplăcute adresați-vă realității.)

 5. În teorie proiectul pare drăguţ, singurele probleme sunt că:
  1.) Pentru toate proiectele începute ne trebuiesc o grămdă de bani
  2.) În fiecare lună avem de plătit salariile la faimoasele S.R.L.-uri 3 miliarde lei vechi
  3.) Procesul pierdut cu firma ROMLUX 4 miliarde lei vechi
  4.) Primarul a declarat că la Tecuci nu vor fi eutanasiaţi câinii, deci vor fi menţinuţi în adăposturi,15 lei pe zi pentru fiecare câine
  5.) Trebuie menţinută Scânteia tecuceana, ”Tecuceanul” alţi bănuţi
  6.) Procesele care se vor pierde în instanţă în contionuare, cu un aşa avocat performant
  şi multe altele. Faceţi voi calculul, cam de căţi bani este nevoie?
  Domnule primar, dar vă reamintesc că aveţi şi alte priorităţi, anveloparea blocurilor gratuit, canalizare în toate cartierele si asfaltare. Sunt foarte curios să văd în 2016 cum v-a arăta Tecuciul, ori sunteţi superman, ori aţi gasit o comoară pe undeva şi aveţi destui bani. Până realizaţi proiectele acestea ceauşiste încercaţi să asfaltaţi macar străzile principale.

  P.S. Pe când domnule primar metrou în Tecuci?

 6. Cred ca nimic nu e mai spectaculoasa decat prostia si incompetenta unora.
  Chitu Aurora nu era sef arhitect cand s-au refacut toate bordurile si s-au pavat trotuarele pe 1 Dec.1918? Nu putea sa faca totul atunci?
  Unde naiba mai baga ei inca o banda? Stiti ce inseamna asta? Sa taie toti arborii de pe strada 1dec., asa cum a facut nenorocitul de tuchel la intrarea in zona industriala.
  E dezastru in tecuci. Nu am vazut mizerie mai mare ca acum. Nici dupa inundatii nu a fost asa. A inceput 50 de mii de proiecte (pe banii atrasi de finkelstain) si nu o sa apuce sa termine nimic.
  asta ca o sa-l mai voteze pu….

 7. Doamna Chitu viseaza continuu, auzi un centru ca in Sibiu, orasul Tecuci este sarac vai de mama lui , dar conducerea vrea un centru impunator, poate in viitor o sa avem si o casa a poporului in locul primariei.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


Scrie în căsuţă rezultatul adunării de mai jos: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.