shopify
analytics tool

Ce a păţit primarul Ţuchel pentru afişele electorale din geamurile primăriei!

Daniel Gerhardt Ţuchel

Daniel Gerhardt Ţuchel  La Biroul Electoral Judeţean Galaţi s-au înmulţit reclamaţiile, după ce PDL Tecuci „a spart gheaţa”, miercuri, când a reclamat primarul liberal al municipiului care ar fi lipit afişe ale candidaţilor USL pe uşile de intrare în Primărie, dar şi pe stâlpii Electrica.

Pe 15 noiembrie s-a depus cea de-a doua contestaţie, din partea PNL Tecuci, care reclamă faptul că ARD ar fi „amplasat în mod ilegal pe raza administrativ-teritorială tripozi, bannere şi panouri electorale fără autorizaţie”. Cea de-a treia adresă înregistrată la BEJ vine tot din  mediul rural, mai exact de la Rădeşti. Secţia de Poliţie Rădeşti a solicitat BEJ să stabilească dacă este contravenţie sau infracţiune promisiunea realizării de analize medicale gratuite, concomitent cu împrăştierea de afişe electorale. În adresa IJP se precizează că este vorba despre afişe electorale ale candidatului la Camera Deputaţilor din partea ARD în colegiul 5, Valeriu Ardeleanu.

După ce s-a întrunit în şedinţă extraordinară, vineri după amiază, Biroul Electoral Judeţean a decis să admită prima plângere – cea a PDL Tecuci care reclama că primarul Daniel Ţuchel a lipit în geamurile primăriei afişele candidaţilor USL. „Plângerea s-a admis şi BEJ a dispus îndepărtarea afişelor de pe uşile şi geamurile Primăriei. Cea de-a doua sesizare, privind afişele de pe stâlpii Electrica, s-a respins, întrucât nu avem din partea proprietarului – Electrica- nicio plângere în acest sens. La fel, s-a respins plângerea PNL Tecuci privind amplasarea bannerelor ARD prin oraş, pentru că sesizarea nu prezintă punctual situaţiile, este vagă, nu are minimul elementelor de identificare. În privinţa celei de-a treia adrese, BEJ transmite că nu este de competenţa sa să stabilească dacă faptul sesizat este sau nu este infracţiunea sau contravenţie, adresa trebuind fi îndreptată către alte organe competente”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Galaţi, Doru Benescu. Întrebat dacă BEJ are dreptul de a aplica amenzi în campania electorală, acesta a răspuns afirmativ, însă „numai în condiţiile legii”.

Conform art. 51, alin. 2 din legea 35/2008 şi BEJ poate aplica sancţiuni însă numai pentru probleme de funcţionare a BEJ, ori a secţiilor de votare (membrii fac propagandă electorală, refuză să respecte procese-verbale etc.), pentru cazuri de vot fraudulos (înscrierea alegătorului pe mai multe liste), ori de candidatură dublă (cu excepţia minorităţilor), pentru cazuri de continuare a campaniei electorale după încheierea acesteia, ori pentru sfătuirea unui alegător de a vota într-un anumit fel, în ziua alegerilor.

Sursa: presagalati.ro

3 Comments on "Ce a păţit primarul Ţuchel pentru afişele electorale din geamurile primăriei!"

  1. buna ziua. pdl-ul are morcovul in …. pentru ca vor pierde alegerile iar acum nu stie cum sa faca sa ii bage pe usl in toate rahaturile , avand in vedere ca am citit stirea de mai sus veniti si vedeti cu si ard si pdl au lipit afise electorale pe stalpi electrica si chiar pe fiecare stalp.asa ceva nu cred ca ar fi corect sau pdl-ul a facut contract cu mafia de la electrica si au voie?

  2. In cele din urma, dupa cateva zile, si inca o reclamatie la BEC Jud. Galati, a luat afisele de pe geamul Primariei Tecuci. O dovada evidenta de dispret a Legii. Se pare ca nu au fost platite nici amenzile luate de la Alegerile Locale, cineva are grija sa se prescrie! Atunci ce mijloc de constrangere poate functiona intr-un astfel de aranjament in care organele abilitate sa sanctioneze aceste fapte, nu se implica in cazuri flagrante!

  3. Aseara afisele erau tot pe geamurile de la usa de intrare in primarie.Poate va fi arestat sa scapam dxxxxui de el.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!