shopify
analytics tool

Câţi oameni au fost muşcaţi de câini în Galaţi şi Tecuci?

Caini maidanezi Tecuci

La un număr atât de mare de câini care sunt liberi prin parcuri şi pe străzi, pe după blocuri şi garaje, circa 16.000 după estimările autorităţilor, peste 20.000, potrivit surselor neoficiale, e inevitabil, convieţuind pe aceleaşi teritorii, să se ajungă la conflicte din care nu întotdeauna omul iese biruitor.

 Ne-am interesat de acest aspect al problemei şi am primit răspuns din partea domnului dr. Valentin Boldea, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

Potrivit datelor furnizate de Valentin Boldea, în primele 5 luni ale acestui an, au fost luate în evidenţă cu muşcături de câini 424 de persoane. Dintre acestea, 381 au fost din Galati, iar restul din Tecuci. Au fost vaccinate antirabic 34 dintre ele.

 În anul 2013, 1203 persoane au fost muşcate, 1082 din Galati, diferenţa de 121 fiind din Tecuci. Au fost vaccinate antirabic 90 de victime.

Zanette

Potrivit aceleiaşi surse, unele persoane au fost muşcate uşor si nu au necesitat internarea, dar au fost şi unele cu plăgi majore care au necesitat intervenţie chirurgicală.

Sursa: presadegalati.ro

4 Comments on "Câţi oameni au fost muşcaţi de câini în Galaţi şi Tecuci?"

  1. Si in zona industriala au fost adusi caini de catre hingheri.

  2. pai ce sa rezolve? Daca doreau sa rezolve problema in maxim o luna de zile erau adunati toti cainii. Dar daca se adunau toti cainii asa repede societatea zooloo mulge boul se desfiinta fiindca nu mai aveau activitate. Asa ca domnii de la zoo mulge boul adunau cainii, iar la doua, trezi zile le dadeau drumul inapoi pe strazi ca sa mai aiba ce aduna si in alte zile.si nu este o presupunere. au fost vazuti cand dadeau drumul la caini din masina in spatele bancii Raiffeizzen, pe malul Bairladului si in alte zone. Deci, bataie de joc pe banii oamenilor.

  3. si avand in vedere faptul ca Hulea este si el un caine comunitar,sau un catel al primarului categoric va rezolva aceasta problema,stiti vorba aia daca n-ai batran sa-ti cumperi,daca sal f … sa se inmulteasca

  4. Conform spuselor dl. consilier Papuc, de la ultima sedinta ordinara a C.L., sefii de la ecarisaj risca sa isi piarda posturile, chiar daca sunt de la liberali, daca nu vor rezolva aceasta problema. Se pare ca vor primi o mana de ajutor si de la noul vice-primar, Hulea Mitica, care avand in vedere ca a lucrat la gradina zoologica, se pricipe si la caini.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*