shopify
analytics tool

Câţi beneficiari ai Legii 416 sunt în Tecuci

Asistati-social_protecuci.roÎn evidenţa Serviciului Public Local de Asistenţă Socială Tecuci sunt înregistrate un număr de 354 de dosare totalizând 654 de persoane beneficiare ale venitului minim garantat. Pentru sumele acordate ca ajutor social, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local (în ultima şedinţă de consiliu s-a aprobat planul de acţiuni pentru 2013), fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii. La Tecuci din cele 654 de persoane un număr de aproximativ 134 au obligaţia de a presta acţiuni şi lucrări de interes local (numărul de ore se calculează proporţional cu cuantumul ajutorului social), restul fiind minori-250, persoane vârstnice-96, mame care au în întreţinere copii cu vârste până la 7 ani iar un număr de 95 de persoane au prezentat certificate medicale. Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinţă ISR a cărui valoare este stabilită prin lege la 500 de lei. Nivelurile pentru VMG sunt urmatoarele: persoană singură = 0.25 x ISR = 125 lei, familia formată din 2 persoane = 0.45 x ISR = 225 lei, familia formată din 3 persoane = 0.63 x ISR = 315 lei, familia formată din 4 persoane = 0.78 x ISR = 390 lei, familia formata din 5 persoane = 0.93 x ISR = 465 lei. Pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane, ajutorul social se măreşte cu 0.062 x ISR = 31 lei. Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţa între nivelurile menţionate mai sus şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. Banii sunt rulaţi de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Galaţi. Beneficiarii primesc banii prin mandat poştal sau card.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

4 Comments on "Câţi beneficiari ai Legii 416 sunt în Tecuci"

  1. Am asistat fara sa vreau la mai multe actiuni ale celor ce beneficiaza de asistenta sociala si prestau activitati in folosul comunitatii in diverse zone ale Tecuciului. Aceia care poarta veste insemnate „Asistat Social” ce amintesc de insemnarea pe criterii etnice din perioada nazista.
    Nu stiu care este norma de lucru, dar de cele mai multe ori, lucreaza efectiv circa un sfert din ei. Restul stau. Vin ca trebuie sa faca prezenta si cam atat.

  2. Cersetorul roman in tara lui | 16 februarie 2013 at 15:08 | Răspunde

    Acesti asistati sunt niste puturosi,nu au facut nimic in viata lor,citi dintre ei au avut carte de munca? Trebuie sa ai mila de niste oameni care au muncit la viata lor,nu de niste (cenzurat) care ne sfideaza.Daca te duci in cimitir si ai nevoie sa ingrijeasca un mormint,ma refer la 1 ora cel mult,nu se multumesc cu 10 sau 15 lei ei vor din prima 50 lei.Eu cu un salariu pe care il am,minim pe economie,il rog pe responsabilul spatii verzi,piete si cimitire sa ma contacteze pentru ca am niste idei care vor fi pe placul tecucenilor.

  3. Sunt prea multi pe care trb sa-i tinem cu banii nostrii,ai celor care platesc taxe,si ei ce fac plimba o matura si se fac ca muncesc,nu-i corect ar trebui analizati cu mai multa atentie ,prea multi romi care stau pe spatele nostru.

  4. E la moda politica. Finkelstain nu mai are primaria dar are numai controale la firma lui de la Gohor. Numai ce au plecat unii si au venit garda financiara. Nu sunt la comanda politica, trebuie sa-si mai faca si ei treba, doar fiul lui Gainaru inca mai este plasat acolo.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!