shopify
analytics tool

Câţi bani primesc spitalele gălăţene

  S-au alocat banii pentru spitalele gălăţene, potrivit Contractului-Cadru pe 2011-2012. Fondurile sunt distribuite în conformitate cu clasificarea unităţilor sanitare cu paturi, procedură finalizată de Ministerul Sănătăţii pe data de 19 mai.   Potrivit informaţiilor oferite de preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, farm. Olimpia Buzia, banii ar urma să fie suficienţi pentru mai bine de patru luni. Pentru ultimul trimestru al anului se mizează, însă,  pe o rectificare bugetară.  Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, clasificat provizoriu în categoria a II-a, a primit, potrivit CJAS, un buget de 31.130.132 lei, echivalentul a 4.400 de cazuri externate lunar. Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, clasificat 2M, a primit 6.655.035 lei. Unităţile sanitare cu paturi încadrate în categoria a V-a vor fi finanţate de CJAS astfel: Spitalul de Psihiatrie primeşte  4.555.401 lei, iar cel de  Boli Infecţioase,  4.160.909 lei. Spitalului de Pneumoftiziologie i s-au alocat 6.589.532 lei, în vreme ce  Spitalul de Obstetrică-Ginecologie va fi finanţat cu 1.545.815 lei.  Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, încadrat în categoria a IV-a, a primit 4.114.668 lei, iar Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor ( tot categoria a IV-a, cu plan de conformare) îi revin 949.369 lei. Poate cu banii aceştia vor mai scăpa bolnavii de adus spirt, vată, branule şi medicamente de peste drum.

Sursa: viata-libera.ro
Autor: Gabriel Kolbay

2 Comments on "Câţi bani primesc spitalele gălăţene"

  1. Trebuie specificat că Spitalul Anton Cincu din Tecuci a fost încadrat în categoria a IV-a, pe o scară de la I la V şi poate ce-i mai important…. nea admin (eu aş fi scris Gabriel Kolbay) a fost deosebit de obiectiv în a ne prezenta situaţia la nivel de judeţ, asta, aşa, ca să vedem alte spitale din Galaţi cam pe unde se află clasificate pe o scară de la 1 la 5. De ce spun asta? Păi, citiţi un alt articol, de pe un alt site, cu acelasi subiect…. şi să vedeţi acolo „gânduri de mărire” şi „băgat în seamă” şi obedienţă, aş adăuga eu!

  2. Ăsta este articol de propagandă sau de ce a fost scris?! Pentru că a spune ce sume au fost alocate undeva, fără să se specifice CARE sunt cheltuielile lunare ale spitalului şi cât s-a alocat pe tratamente, este o informaţie fără sens şi fără logică.Că doar aşa fiind scris, se poate folosi numai pe post de laudă la vreun şef, spunându-i „vedeţi şefu’, am scris că s-au dat bani”! Nea admin să înţeleg că ai gânduri de mărire şi vrei să te bage în seamă potentaţii ?! Pentru mine ca cetăţean, articolul nici ca informaţie nu îl pot lua.Poate doar un trepanat poate rămâne în extaz, aflând că „s-au dat bani la spitale”! Să facem un exerciţiu în real şi să mergem pe stradă să spunem cetăţenilor ce sume s-au dat la spitale să vedem cât de interesaţi sau încântaţi ar fi ei.Aştept să citesc pe acest site, ştiri concrete cu substanţă şi care să poată demonstra că se face ceva concret şi pentru mine ca cetăţean.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!