shopify
analytics tool

Cât de săraci sunt angajaţii de la Finanţe

ajustari sporuriVeniturile angajaţilor din instituţiile Ministerului de Finanţe – ANAF, Gardă Financiară şi alte instituţii de control – sunt compuse din salariu de bază plus o componentă salarială provenită din procentele asigurate din amenzile acordate pentru munca la negru, contrabandă şi evaziune fiscală, a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.  Veniturile angajaţilor din instituţiile Ministerului de Finanţe – ANAF, Gardă Financiară şi alte instituţii de control – sunt compuse din salariu de bază plus o componentă salarială provenită din procentele asigurate din amenzile acordate pentru munca la negru, contrabandă şi evaziune fiscală, a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.
Conform liderului sindical miniştrii de finanţe au menţinut salariile de încadrare ale funcţionarilor publici din subordine la nivelul cel mai mic iar aceste stimulente, care nu provin din bugetul de stat, se ridicau la un salariu şi jumătate ceea ce înseamnă că un angajat câştiga pe lună un venit de circa 1.000 lei.
Lista cu veniturile din Finanţe publicată în luna aprilie, arată că veniturile totale ale unui angajat de la Finanţe pleacă de la 1457 de lei şi ajung până la 13.413 de lei lunar.
Dacă aceste stimulente se dau pentru performanţă, ne întrebăm de ce un îngrijitor are stimulente de 1.776 de lei, în timp ce un şofer are stimulente de până la 2.874 de lei. Mai mult, un bibliotecar are stimulente de 1.000 de lei. Un bufetier, care cel mai probabil serveşte cafeaua, are stimulente de 1776 de lei.
De două luni de zile angajaţii din Ministerul de Finanţe şi instituţiile de control din subordinea acestuia nu au mai primit aceste stimulente, cotă parte procentuală din încasările pe amenzile aplicate. Angajaţii astăzi s-au revoltat şi au declanşat un protest spontan pe holurile Ministerului de Finanţe. Conform liderului sindical au oprit lucru şi angajaţii de la administraţiile financiare din Constanţa, Ploieşti, Buzău şi Deva. În acest moment sindicaliştii discută cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ai ANAF pentru soluţionarea acestui conflict.
VEZI AICI CE SALARII AU AVUT ANGAJATII DE LA FINANTE ÎN APRILIE

Autor: Valentin vioreanu – Capital.ro

Fii tu primul care comentează on "Cât de săraci sunt angajaţii de la Finanţe"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!