shopify
analytics tool

CASSIOPEIA – Clubul de astronomi amatori din Tecuci

Astronomie_protecuci.roClubul CASSIOPEIA s-a născut din dorinţa de a împărtăşi copiilor şi nu numai, pasiunea pentru astronomie. Clubul este deschis persoanelor de orice vârstă iar obiectivele lui sunt aprofundarea minunatului tărâm al astronomiei prin realizarea unor cursuri de desluşire a tainelor Universului, precum şi realizarea unor activităţi practice atractive organizate după un calendar tematic.
Fondatorul acestui club este tecuceanul Bogdan Ghiorghiu, care va fi sprijinit de prof. Stănilă Cristian, iar activităţile clubului (seminarii, traininguri, observatii astronomice) vor avea loc în fiecare zi de sâmbătă la Şcoala Gimnazială “Iorgu Iordan” Tecuci.
Toţi cei pasionaţi de stele, planete, comete, galaxii sau alte corpuri cereşti, pot deveni membrii ai clubului trimiţând un email la cassiopeiatecuci@yahoo.com. Singura condiţie pentru înscriere este interesul pentru astronomie.
De asemenea, Clubul de astronomie se va implica la nivelul oraşului şi în sprijinirea acţiunii “Ora Pământului”, când în data de 23 martie între 20:30 şi 21:30 ar trebui să conştientizăm problemele mediului înconjurător generate de activitatea umană şi să stingem pentru o oră luminile interioare sau exterioare care nu sunt esenţiale şi să adoptăm o atitudine pozitivă faţă de mediul în care trăim.

Autor: Prof. Cristian Stanila

error: Content is protected !!