shopify
analytics tool

Capacitatea de a fi incapabil

Trăim într-o lume în care proiecte măreţe îşi pot permite doar incapabilii cu viziuni, cei care, neposedând nici o capacitate, vor să-şi aroge orice competenţă. Într-un spaţiu şi un timp al incompetenţelor, doar mediocrii pot avea capacitatea de-a fi optimişti, harnici şi etern lucrativi.

Se spune ca, prostul ştie cel mai bine să-şi transforme limitele în profesie. Într-un anumit fel e de înţeles, pentru că există adevăruri pe care le înţeleg cel mai bine capetele mediocre deoarece lor li se potriveşte cel mai bine acest lucru. Prostul pare tot timpul că se află în misiune. El nu face pur şi simplu ceva, ci doar oficiază. Acolo unde înţeleptul ezită, el merge la sigur. Ba chiar bravează, supralicitează. Chiar dacă prostia (ca şi răul) se pare că nu are substanţă, noi ne încăpăţînăm să demonstrăm că are: valoarea şi binele aproapelui.

De aici pînă la prostia cu acte în regulă, adică la prostia politică, nu e decît încă o plăcută… delăsare (votare). Prostia politică este prostia în sens tare, ca proiect realizat, dus victorios la bun sfârşit. Căci este cu adevărat sublim ca prostul politic să reuşească cu brio, să prospere acolo unde orice inteligenţă, valoare şi bun-simţ capotează, simţindu-se ofensate, stinghere şi scârbite

Dacă treptele demnităţilor sunt numărate, acelea ale degradării si decaderii sunt fără de număr. Am verificat adevărul acestei afirmaţii, când a trebuit să asist la tristul spectacol oferit de un personaj hilar, o mediocritate “ambiţioasă” şi vicleană, cu destule pretenţii şi multe ifose, de fapt un biet şarpe care, târându-se, îşi închipuie că zboară. Face evident parte din cei pe care, oricât ai vrea să-i ridici, ei preferă să se coboare.


Cunoaştem de ceva timp josnicia individului, răutatea sa maladivă şi vorbăria sa sterilă.

Aroganţa şi parvenitismul său ne sar adesea în ochi. O vulgaritate iremediabilă, o golănie totală ca atitudine sufletească şi stil de comportare. Se dovedeste tot mai mult ca are o rară insolenţă, suficienţă şi agresivitate abia mascate. Îşi închină viaţa artei de-a înşela, de-a ameninţa, de-a intriga, de-a minţi, de-a învrăjbi. Doar asa e convins că poate izbândi!

Nu-i lipsesc ipocrizia, îndrăzneala şi neruşinarea. I-a lipsit însă totdeauna acea lărgime a sufletului, care-ţi dă posibilitatea să trăieşti lăsând şi pe ceilalţi să trăiască să ai caracter fără prestanţă si nicidecum prestanţă fără caracter.

S-a născut cu venin în suflet. Modestia lui ascunde o bolnăvicioasă infatuare. Cinstea lui, lipsa prilejului de a fi altfel. Resemnarea lui, neputinţa revoltei. Orice succes al oricui e o lovitură ce i se dă lui însuşi; orice cădere e propriul lui triumf.

Poate l-aş urî mai mult, dacă l-aş dispreţui mai puţin.

Analizaţi, gandiţi si judecaţi.

Autor: „Atitudine”
[polldaddy poll=”7736114″]

6 Comments on "Capacitatea de a fi incapabil"

 1. Întrebări adresate domnilor susţinători ai puterii.
  Cum circulaţi cu maşinile pe străzile municipiului Tecuci, în aceste ore, domnilor: consilieri (Andreuţă, Papuc, Hulea), directori şi profesori (cei care îl iubiţi atât de mult pe dl. primar); în zona Liceului Agricol, Cartierului Tineretului, Tecuciului Nou, Nicolae Bălcescu???
  Şi către comentatori: „Plătitor de taxe „cum circuli dumneata pe străzile lăturalnice de pe str. Ghe. Petraşcu? Că tot trimiţi lumea la muncă, invită-l şi pe îndrăgitul tău primar la muncă!
  Alina Popa, o părere personală, cum se circulă în Tecuci în aceste ore?
  răspuns:”Cantităţile de ninsoare şi viscolul au făcut ca ,primarul indolent, să nu i-a nici o măsură!”

  Domnule primar administraţi si dvs. ceva?
  răspuns:” Îmi bag **** în ea de administraţie!” Răspunsul vă aparţine domnule primar!

  • Cele 3 nume de mai sus și altele ca ele fac de râs calitatea de Consilier…ironia face să mai avem și două nume la fel în circul ăsta de Consiliu…doi ,,huliți” chiar de proprii lor membri de partid…

 2. Trandafir de Tecuci | 26 ianuarie 2014 at 09:04 | Răspunde

  26 Ianuarie 2014-ora 9.00.In Tecuci ninge de 24 de ore.Reactia autoritatilor=zero. Sosele acoperite de zapada batatorita de masini fara o lama sau un plug prezente. Comandament de iarna la primarie? Primarul asta e o japca si atat.A luat.Domnule Primar in Tecuci obisnuim sa dam cu plugul si pe strazile secundare nu doar pe „ulita principala” ca sa vorbesc ca la tine la tara. Si apropo.Pentru deontologii , politrucii si pupincuristii primarului -contabila sefa, arhitecta sefa si alte multe sefe -daca nu puteti voi sa-l trimiteti la Taranoaia inapoi pe japca asta de primar noi cam suntem la capatul rabdarii.Si s-ar putea sa plecati cu tot cu el.

 3. Felicitari domnule administrator. Un articol exceptional.

  • Articolul de opinie este scris de catre unul din vechii nostri „colaboratori” anonimi: ATITUDINE. Pe care-l felicit pentru calitatea scrierii.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!