shopify
analytics tool

Candidaţii USL Galaţi rămân deocamdată necunoscuţi

necunoscut Protocolul USL la nivelul judeţului Galaţi care se va semna în perioada imediat următoare nu va stabili şi candidaţii pentru alegerile locale. Liderii locali ai PSD, PNL şi PC susţin la unison că în funcţie de rezultatele unor sondaje vor fi desemnaţi aceşti candidaţi. Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, Bogdan Ciucă, a spus că sondajele se vor face la începutul verii. Preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a afirmat însă că nu doar rezultatele sondajelor vor conta, ci trebuie avut în vedere şi principiul parităţii la nivel naţional pentru stabilirea candidaturilor. Pe de altă parte, vicepreşedintele PSD Galaţi, Florin Pâslaru, a declarat că scopul USL este câştigarea alegerilor şi îndepărtarea membrilor PDL din toate structurile. În ciuda declaraţiilor oficiale, s-au prefigurat totuşi posibili candidaţi ai USL pentru cele mai importante funcţii la alegerile locale. Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciucă, a declarat că protocolul USL la nivelul judeţului Galaţi se va semna mai repede decât în alte judeţe, însă nu va stabili şi candidaţii pentru alegerile locale. ”Sunt convins că nu vor fi probleme, nu va stabili însă candidaţii, nu vorbeşte de persoane, va stabili doar proceduri care să ne conducă la decizia cu privire la candidaţi. Va fi semnat curând…Protocolul vorbeşte de principii, restul, celelate negocieri vor exista şi ele, dar în baza sondajelor şi vor îmbrăca forma unor anexe la protocolul de bază. Condiţii sunt convins că toate partidele vor pune, asta înseamnă negociere, dar toate vor pleca de la rezultatele sondajului de opinie”, a declarat Ciucă. Potrivit lui Ciucă, protocolul ar urma să se semneze până la sfârşitul acestei luni. Ciucă a spus că sondajele USL pentru stabilirea candidaţilor la Galaţi se vor realiza la începutul verii. ”Bătălia se dă în interiorul USL-ului cu privire la stabilirea candidaţilor şi nu a USL-ului cu PDL-ul sau alt partid. Aceasta este partea bună că USL-ul câştigă la Galaţi detaşat şi cu un scor consistent. Până atunci, fireşte, fiecare partid va încerca să facă campanie în sensul de a-şi promova în rândul electoratului candidaţii, ca sondajele care se vor face undeva la începutul verii să stabilească că ai lor sunt cei care vor fi susţinuţi de USL în bătalia electorală pentru locale”, a mai afirmat Ciucă. Totuşi Ciucă a ţinut să spună că Eugen Durbacă, liderul PC, are şanse să fie candidat al USL pentru una dintre cele mai importante funcţii, cea de primar al municipiului Galaţi sau de preşedinte al CJ Galaţi.
Pe de altă parte, Bogdan Ciucă a ţinut să infirme faptul că la nivel naţional ar fi existat o împărţire a hărţii în ceea ce priveşte candidaturile. ”Nu a fost o împărţire nici în stânga, nici în dreapta”, a mai spus Ciucă.
În aceeaşi notă, preşedintele organizaţiei judeţene PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a declarat, în urma întâlnirii de săptămâna trecută pe care a avut-o la Bucureşti cu ceilalţi lideri locali ai PSD şi PC, că s-a discutat despre protocolul care se va încheia la nivel judeţean, dar nu şi despre posibilii candidaţi ai USL pentru Primăria municipiului Galaţi şi preşedinţia Consiliului Judeţului. ”Nu s-a semnat niciun protocol, nu s-a stabilit nicio candidatură, s-a discutat despre încheierea unui protocol la nivel judeţean. Această construcţie politică la Galaţi de fapt e din 2008, atât la nivelul CJ cât şi CL. N-aş zice că suntem foarte încântaţi de modul în care am colaborat, mereu este loc pentru mult mai bine. Ne-am prezentat opiniile şi în perioada următoare vom ajunge la o formulă de protocol de colaborare pe care o vom semna. Nu se pune în discuţie însă nerespectarea protocolului naţional al USL”, a afirmat Dobre. În ceea ce priveşte modul în care se vor stabili candidaţii pentru cele mai importamte funcţii din judeţ, cea de primar al municipiului Galaţi şi cea de preşedinte al CJ, Dobre a spus că ”sondajul mare va fi un instrument important în decizia finală a USL, dar nu singur, iar decizia USL e ceva mai complexă”, precizând că trebuie să se ţină seama şi principiul parităţii la nivel naţional. Întrebat dacă este posibil ca la Galaţi acelaşi partid să aibă candidaţi pentru cele două funcţii, Dobre a spus că toate variantele sunt posibile.
Dobre şi-a exprimat speranţa ca în cel mai scurt se va semna protocolul la nivel de judeţ, iar până la toamnă USL îşi va desemna toţi candidaţii din unităţile administrativ-teritoriale din Galaţi.
Pe de altă parte, vicepreşedintele PSD Galaţi, Florin Pâslaru, a spus că în urma discuţiilor de la Bucureşti s-a stabilit că protocolul USL la nivelul judeţului trebuie semnat până la mijlocul acestei luni, iar până în iunie trebuie să fie cunoscuţi candidaţii comuni la cele două funcţii importante după sondajele care se vor realiza în perioada următoare. ”Protocolul trebuie încheiat şi încercăm să dăm răspuns la cât mai multe întrebări, dar finalul este: decât să câştige PDL-ul mai bine câştigăm noi…S-a discutat ca peste tot unde sunt viceprimari sau directori de la PD-L să îi scoatem din structură dacă putem, asta e lupta politică. Dacă îi lăsăm în funcţie s-ar putea să ne fure din nou la alegeri”, a mai spus Pâslaru.
În ciuda declaraţiilor oficiale, s-au prefigurat totuşi posibili candidaţi ai USL pentru cele mai importante funcţii la alegerile locale. Pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi, din partea PSD în cărţi ar fi actualul viceprimar Nicuşor Ciumacenco, iar din partea PNL, directorul clubului ”Oţelul”, Marius Stan. De altfel, săptămâna trecută între aceştia a izbucnit un conflict legat de sumele alocate sportului anul acesta de Primărie. Pentru funcţia de preşedinte al CJ Galaţi, interesaţi ar fi, potrivit unor surse, Eugen Chebac (PSD), Victor Paul Dobre (PNL) şi Eugen Durbacă (PC).

Sursa:  impartial.ro

 

Fii tu primul care comentează on "Candidaţii USL Galaţi rămân deocamdată necunoscuţi"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!