shopify
analytics tool

Candidatii la Primaria Tecuci – Daniel Ţuchel, interviu în „Tecuciul de Mâine”

Lansarea-candidatului-Daniel-Tuchel_2012

Urmare a unei propuneri venite din partea unui tecucean, reluăm câteva articole ce au fost postate în ultimii ani pe site-urile www.tecuci.eu şi www.protecuci.ro , care includ şi comentariile de la acea vreme. Aceste articole doresc să aducă în prim-plan feţele politicii şi administraţiei locale din ultimii 4-5 ani. O mică observaţie: în mai.2012, cand a fost postat acest articol, chiar şi reporterul plătit de candidat se adresă cu apelativul „Daniel Ţuchel” (fără să se pomenească de Gerhardt). Speram să vă trezească interesul.


Candidatii la Primaria Tecuci – Daniel Ţuchel, interviu în „Tecuciul de Mâine”

  Interviu preluat din publicaţia ”Tecuciul de Mâine”, anul I, numărul I, 24.mai.2012, distribuită gratuit de tinerii USL.

Reporter: Care au fost motivele pentru care aţi decis să candidaţi la Primăria Tecuci?
Daniel Ţuchel: Orice om cu 75% intenţie de vot într-o comună în care a rezolvat majoritatea problemelor ar alege să rămână acolo. Tinereţea, experienţa mea şi faptul că sunt cetăţean şi contribuabil la bugetul municipalităţii mă face să-mi doresc în mod deosebit să candidez la Tecuci, să câştig Tecuciul şi să modernizez Tecuciul. Sunt extrem de motivat să vin la Tecuci, pentru că ştiu, pot, vreau, sunt tânăr, am forţă şi energie. Tecuciul este acum în faliment. Şi de acest fapt se face vinovată în special actuala administraţie locală, care în ultimii opt ani a dat dovadă că este leneşă, nepăsătoare, compromisă şi îndepărtată de oameni. Sunt câteva repere urbane de care trebuie să se ţină cont: trebuie să ai Parcuri şi noi nu avem, trebuie să ai Cinematograf şi noi nu avem, trebuie să ai Grădină Zoologică, şi noi nu avem, trebuie să ai stadion şi noi nu avem, trebuie să ai spital şi noi avem „Morgă”, nu spital, trebuie să ai curăţenie şi spaţii de agrement, ori noi nu avem.

Agentia-imobiliara-EXTREM-Tecuci

Tecucenii sunt dezamăgiţi, s-au săturat de aşteptări şi promisiuni fără acoperire şi doresc schimbarea. Eu înţeleg şi cunosc bine problemele tecucenilor. Eu ştiu că Tecuciul are nevoie de locuri de muncă, de infrastructură şi condiţii de viaţă civilizate, de obiective strategice şi de o viziune modernă de dezvoltare urbană. Nu numai că ştiu care sunt problemele cu care se confruntă tecucenii, dar am şi soluţii pentru fiecare dintre ele. Tecuciul are nevoie de un primar eficient, performant şi apropiat de oameni, iar experienţa acumulată mă recomandă ca fiind cel mai potrivit pentru a ocupa funcţia de primar al Tecuciului.

Desemnarea mea către USL (PSD şi PNL) a fost rezultatul faptului că reprezint garanţia schimbării actualei administraţii portocalii şi a clădirii Tecuciului de mâine, act validat de către cei doi copreşedinţi ai USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu. De altfel, eu am cea mai puternică susţinere atât la nivel local, cât şi judeţean şi naţional, formaţiunea politică din partea căreia candidez, USL, fiind la guvernare. După 10 iunie, când tecucenii îmi vor acorda încrederea lor, voi transforma oraşul într-un imens şantier şi voi dezvolta multe investiţii, pentru că eu sunt un primar pus pe treabă!

R.Vorbeaţi anterior despre una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă locuitorii oraşului Tecuci şi anume lipsa locurilor de muncă. Spuneaţi, de asemenea, că aveţi soluţii. Cum veţi rezolva această problemă?
D. T. – Locurile de muncă înseamnă investitori. Mă gândesc la un Parc Industrial în zona fostelor Unităţi Militare, unde 25 de hectare cu toate utilităţile zac pur şi simplu de opt ani de zile în paragină şi de unde s-a furat tot ce s-a putut fura. Unitatea militară a fost preluată de către Primăria Tecuci în 2005, iar primarul actual nu a reuşit decât să o distrugă. Nu a întocmit nici măcar un Plan Urbanistic Zonal pentru a şti ce s-ar putea face în zona respectivă. Este clar că cei care au condus până acum Tecuciul nu au avut o viziune serioasă asupra acestui subiect. Mă întrebaţi de soluţii în crearea unor locuri de muncă. Apreciez că vor fi circa 3000 de job-uri pentru locuitorii oraşului Tecuci, pentru că în zona despre care discutam voi dezvolta un Parc Industrial.

Voi oferi o serie de facilităţi investitorilor care vor veni în Tecuci, pentru că dacă îşi vor dezvolta afacerile în oraşul nostru, pe lângă faptul că vor crea locuri de muncă, vom avea încasări mai mari la taxe şi impozite, ceea ce duce la mai mulţi bani pentru realizarea de investiţii. De altfel, eu voi avea o relaţie cu totul specială cu mediul de afaceri. Voi înfiinţa un Birou special în cadrul Primăriei prin intermediul căruia voi sprijini în mod direct mediul de afaceri local. Am constatat că pentru puţinele investiţii realizate de către actualul primar acesta a preferat doar firmele portocalii, din afara oraşului. Am în vedere ca în mandatul meu investiţiile să se deruleze cu firmele de construcţii din Tecuci, pentru că în acest fel se creează alte noi locuri de muncă.

Am discutat cu mai mulţi oameni de afaceri care au vrut să se investească în Tecuci dar s-au izbit de rigiditatea celor care conduc în prezent oraşul. Să vă dau un exemplu: la un moment dat au venit nişte investitori care doreau să facă parc eolian la Tecuci. Au plecat nemulţumiţi şi au ales o altă zonă să investească, pentru că acolo nu erau întârziaţi cu autorizaţiile şi li se acordau şi o serie de facilităţi. Având în vedere experienţa, facilităţile acordate, deschiderea şi relaţiile europene pe care le am îmi va fi uşor să conving şi să îi aduc la Tecuci pe cei care vor pune umărul la dezvoltarea Parcului Industrial.

Dacă e să ne referim la viitorul economiei oraşului, subiectul trebuie abordat într-un context mai larg. Una dintre cele mai importante strategii ale mele este aceea că Tecuciul trebuie dezvoltat luând obligatoriu în considerare potenţialul comunelor limitrofe. Tecuciul trebuie să devină un centru urban strategic, un punct spre care să conveargă resursele umane, financiare şi economice din jurul oraşului pe o rază de 20 km. În calitatea mea de preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România filiala Galaţi am o relaţie specială cu toţi primarii din jurul Tecuciului, cunosc bine potenţialul zonei, motiv pentru care pot să-mi pun în practică proiectul de dezvoltare a unei zone mitropolitane în jurul Tecuciului.

R. – Infrastructura din Tecuci lasă de dorit. Ce veţi face în acest sens?
D. T. – Oraşul se confruntă astăzi cu probleme la distribuţia de apă, la reţeaua de canalizare, la gestionarea deşeurilor, la transportul în comun, toate fiind responsabilitatea administraţiei publice locale. Tecuciul are 121 de km lungime ca infrastructură rutieră. Doar 60 de km sunt asfaltaţi, restul de 50% din străzi fiind pietruite. 60% din străzile din Tecuci nu au sistem de canalizare, nu au apă, iar aşteptările populaţiei sunt foarte mari. La Ţepu am rezolvat toate acestea şi sunt gestionate în regie proprie, de către primărie, ceea ce a făcut ca tarifele la utilităţi să fie foarte mici. Este de-a dreptul îngrijorător că un oraş ca Tecuciul are condiţii mai proaste decât comunele din jur.

Există însă un lucru şi mai revoltător: sumele pe care trebuie să le plătească locuitorii Tecuciului drept taxe şi impozite. Este nedrept pentru cei care nu au canalizare, nu au apă, să plătească impozite maxime, ca şi cum ar sta în zona de lux. Tocmai de aceea am în vedere o rezonificare a oraşului, legată de taxe şi impozite. Voi scoate pe masă dosarele de la naftalină şi voi verifica cine se face responsabil de faptul că în documentele Primăriei străzile apar asfaltate şi figurează în zona A, în realitate ele fiind, ca în Evul Mediu, fără apă, fără canalizare. În cartierele Tecuciului se trăieşte în condiţii de Evul Mediu, ori eu vin la Primărie tocmai pentru a schimba acest lucru!

Voi realiza, de asemenea, reabilitarea termică a blocurilor şi igienizarea subsolurilor, care sunt în paragină, şi voi readuce societatea de distribuţie a apei sub administrarea Primăriei, pentru că, din cauza faptului că primarul a externalizat Serviciul de distribuţie a apei către Galaţi, am ajuns să plătim cea mai scumpă apă din ţară. Nu mai vorbim despre faptul că apa nici măcar nu este de calitate iar facturile sunt umflate, peste consumul real, în mod nejustificat. Doar în 2011, de când a fost înstrăinat acest Serviciu către cei de la Galaţi tariful la apă a fost mărit cu 18% iar cel de la canalizare cu 64%. Numai că sumele încasate în plus de la populaţie nu se regăsesc nicăieri; nu se face nicio investiţie. Reţeaua de distribuţie, spre exemplu, are câteva zeci de ani, este ineficientă, iar pierderile tehnologice sunt foarte mari.

R. – De unde veţi avea bani pentru toate investiţiile?
D.T. – La Ţepu, spre exemplu, am putut să realizez multe investiţii, prin accesarea de fonduri europene. Este strigător la cer că actualul primar PD-L a fost la putere şi nu a accesat niciun fond european legat de infrastructura locală. Nu se vede nimic în acest sens de 8 ani, ceea ce demonstrează că omul este ineficient, cu atât mai mult cu cât a avut şi susţinere politică. Mă gândesc că, dacă nu a făcut nimic cât a fost la putere, ce ar putea realiza în opoziţie? În calitate de primar voi verifica o sursă de bani foarte importantă. Va trebui să scoatem dosarele pe masă să verificăm ce s-a întâmplat cu banii din vânzările de terenuri. Pentru că în ultimii ani primarul oraşului a vândut terenurile Tecuciului, obţinând peste 100 miliarde de lei, valoarea cea mai mare fiind la Kaufland (67 de miliarde). Banii nu se regăsesc în investiţiile din Tecuci.

Nimeni nu ştie unde s-au dus aceşti bani. Şi trebuie verificat acest lucru. Dacă sunt în conturile Primăriei îi vom folosi, iar dacă au dispărut îi vom recupera de la cei care se fac vinovaţi de dispariţia lor. Pe de altă parte, senzaţia mea ca persoană care a condus administraţia locală atâta vreme este că la Primăria Tecuci bugetul de funcţionare este cu mult mai mare decât bugetul de investiţii. Şi voi întoarce bugetul la 180 de grade, în sensul că bugetul de investiţii va fi prioritar şi cel de funcţionare subsidiar.

R. – Aţi vorbit despre infrastructură, despre locuri de muncă şi fonduri europene. Ce veţi face pentru ca bătrânii să poată duce un trai mai bun?
D.T. – Eu mă preocup de viitorul tinerilor, însă în aceeaşi măsură am şi un respect deosebit pentru bătrâni. În primul rând transportul public local va fi gratuit atât pentru pensionari cât şi pentru elevi. În plus, un punct esenţial pe lista priorităţilor mele îl reprezintă Spitalul, care seamănă mai mult a “morgă”. Împreună cu dr. Bacalbaşa, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean, îmi propun să construim un Spital nou. Voi atrage, de asemenea, medici specialişti cărora le voi crea condiţii pentru ca spitalul de la Tecuci să poată fi denumit cu adevărat Spital. Tot pentru cei de vârsta a treia vom face un Centru de zi, aşa cum reuşit să construiesc la Ţepu.
– Locuitorii din Tecuci se plâng de faptul că au ajuns să fie atacaţi de câinii comunitari chiar şi ziua în amiaza mare. Cum veţi rezolva această situaţie?
– Este o problemă pe care o voi rezolva în primele trei luni de mandat. Într-adevăr, câinii comunitari au devenit un pericol, nu numai pentru persoanele de vârsta a treia, ci pentru toţi locuitorii oraşului. Împreună cu doctorul Bacalbaşa, care a rezolvat problema la Galaţi cu ajutorul unor fundaţii străine, vom soluţiona şi noi această situaţie deloc confortabilă pentru întreaga comunitate. După primele trei luni nu vor mai exista câini comunitari pe străzile Tecuciului. Îi vom strânge în padocuri, unde îi vom steriliza şi vor fi îngrijiţi de personal specializat.

R. – Este adevărat că soţia dumneavoastră candidează la Primăria Ţepu?
D.T. – Da, este adevărat. Eu am o legătură de suflet cu locuitorii comunei Ţepu, care au mare încredere în mine şi cărora nu le-am înşelat niciodată aşteptările. Decizia ca soţia mea să candideze la funcţia de primar a fost luată în urma insistenţelor ţăpenilor, care, în felul acesta, au considerat că voi fi în continuare aproape de ei, ca o garanţie a faptului că proiectele începute vor fi finalizate. Eu nu i-am “predat cheile” de la Primărie aşa cum afirmă cu rea credinţă adversarii mei politici. Soţia mea s-a înscris într-o competiţie democratică, iar votul popular o poate, sau nu, confirma în funcţie. Este opţiunea alegătorilor şi ea trebuie respectată.

R. – De ce trebuie locuitorii Tecuciului să voteze Ţuchel Gerhardt Daniel primar?
D.T. – Actualul primar nu ştie care sunt problemele tecucenilor. Şi nici nu ar putea să le cunoască pentru că în opt ani de mandat nu a ieşit pe stradă. Eu voi fi un alt gen de primar: activ, dinamic, în mijlocul cetăţenilor, acolo unde oamenii au nevoie de mine. Nu voi sta în birou. Pentru că misiunea primarului este să fie pe teren, la Bucureşti, la Constanţa sau la Brăila după finanţări şi nu să stea în birou să aplice ştampila Primăriei. După 8 ani de mandat primarul se laudă cu sens giratoriu şi panseluţe. Sunt convins că tecucenii au înţeles deja că trebuie să voteze candidatul harnic şi motivat al USL şi să îl trimită acasă pe cel leneş şi incompetent al PDL.

Opt ani de zile primarul actual PD-L a avut preşedinte, partid la guvernare, însă din cauza lenei şi incompetenţei lui Tecuciul a devenit din ce în ce mai sărac. Acum echipa USL conduce Guvernul, avem majoritate în Consiliul Judeţean, iar Galaţiul este singurul judeţ din România care are doi miniştri în cabinetul Ponta: Preşedintele PNL Galaţi, d-l Victor Paul Dobre, care-mi este bun prieten, este ministrul Administraţiei şi d-l Dan Nica, ministrul Telecomunicaţiilor. Ei nu vor uita Tecuciul şi mă vor sprijini în toate proiectele de dezvoltare pe care voi dori să le implementez.

N.R. –  Un videointerviu cu candidatul Danie Tuchel, nu s-a putut realiza, urmare a deciziei staff-ului de campanie a acestuia.

48 Comments on "Candidatii la Primaria Tecuci – Daniel Ţuchel, interviu în „Tecuciul de Mâine”"

 1. Interesante răspunsurile candidatului USL. Scurt şi la obiect, precum recomandă lecţiile de…democraţie…teoretică. Până la practică e un drum lung, dacă nu imposibil. În primul rând chestia cu parcul eolian. Pentru a instala eoliene, este nevoie de aprobările a 18 entităţi edministrativ-economice ale ţării, primăria fiind printre ultimele. Aceste apobări legale, se obţin pe durata a UNUI an de zile. Nu ca la un butic într-o zi. Declaraţiile candidatului se învârt în jurul entităţii „primărie”, aceasta fiind pionul principal. Vrea să spună candidatul că dacă doreşte să se facă vreo entitate economică într-o anumită zonă a oraşului, poate să o construiască fără acordul cetăţenilor care sunt vecini cu acea entitate?! Că partidul nu mai există şi i-am împuşcat şeful în 1989 ! Trecerea tuturor serviciilor în cadrul primăriei este o idee excelentă, dacă şefii acestor servicii nu se vor putea folosi de această funcţie pentru foloase personale. Executarea lucrărilor de infrastructură numai cu firme din oraş, iarăşi este o idee bună. Dar şi aici trebuie verificată dacă există vreo legătura de amiciţie sau cumetrie, între edili şi firma executoare. Nici un candidat nu aminteşte de Carta Europeană a autonomiei locale, care prevede clar câtă putere avem noi cetăţenii prin consilierii aleşi, sau doar ca simpli cetăţeni! Sunt convins că multe aspecte depăşesc capacitatea de înţelegere a majorităţii populaţiei, dar totuşi candidaţii ar trebui să se facă înţeleşi de această majoritate, pentru care primarul este perceput drept „stăpân” sau „jupân”. De la acest aspect pleacă şi votul multora. Adică urăsc „stăpânul” şi votează pe altcineva, pe care pentru moment îl simte că este egal cu el, nerealizând că după ce ia dat votul, acesta va lua locul celui de dinaintea lui. Recunosc că fără o „mână forte” oraşul se duce uşor, uşor, la stadiul de…comună modernă. Mi-ar fi plăcut să văd o altfel de campanie electorală, o campanie făcută cu cetăţeni, printre cetăţeni, pentru cetăţeni, cu discuţii fără atacuri la persoană. Dar cer prea mult cred. Important este că nu văd nici un mesaj de convingere a tecucenilor să vină la vot.

  • Bravo pentru analiza discursului! Bine ar fi daca mai multi ar gîndi ca d-voastra sau macar ar citi ce ati scris si s-ar gîndi de ddoua ori inainte de a vota! Campania care se face spunnind „ca toate s-au aranjat intre partide” pentru a prezenta un candidat unic face pe multi sa nu se duca la vot! se gîndesc ca nu pot schimba nimic, dar poate se vor razgindi!

 2. Semanati cu baietii de LVA Galati care s-au intalnit la Nisipurile de Aur, unde faceau banchetul, cu baietii de la Colegiul National de Agricultura si Economie Tecuci. Se pare c-au sarit ceva scantei si daca profesorii nu-i pazeau cu strasnicie iesea cu scandal daca nu cu bataie. Adica cine se cred cei de la Tecuci sau de la Tepu si mai ales cine sunt cei de la Agriciol sau de la CAP Munteni sau Tepu ?

  Dar daca tot se pune problema schimbarii atat de acut si, sa recunoastem, ea este mai mult decat necesara, pentru ca, asa cum spune o vorba veche, tot ce e mult strica, iar ceea ce Edi nu face sau face, dar strica sau face de-andoaselea sau face pe jumatate sau face da nu face sau se face ca face sau face mai acatari pe subterane, borduri si floricele sau are pe cap dar nu pentru a face sau nu-l doare de aia nu face sau facutute-n mata ca noua n-ii destul (!) atunci ma gandesc ca trebuie sa rezolvam o a doua problema. Si anume: Cat sa stea primar noul primar daca nu-i „soi de primarie” ? Iata de ce va intreb cine ne impiedica sa strangem necesarul de semnaturi si sa-l trimitem de unde a venit. Intr-o tara democratica se poate, iar noi nu ar trebui sa fim atat de speriati de ţăpi, atat de innebuniti de o imagine, ca doar nu vine la Tecuci Antihristul ci numai anti-Fiki, si atat de infricosati de tunuri, de bombe si atitudini cu chipiu. Sunt convins ca un om cu minima inteligenta va sti sa-si adapteze comportamentul si nu-si va pune pilea-n Tecucel ca sare, vorbe si metode vom gasi, as zice mai multe decat sau gasit pentru actualul primar cu facutute-n 30, 40, 50 fiecare pliant pus la usa azi. Dar daca ceream 30,40, 50 lei la salar zicea primarul nostru ca nu se poate… Mai sa fie ! CA DE LA 10 IUNIE N-O MAI FI.

  • Parerea mea este ca nu pre stie sa ,, vorbeste romaneste ” domnul Tuchel de aceea nu prea poate sa dea un videointerviu .
   ( oricum cred ca trec alegerila pana cei de la montaj vor reusi sa monteze un evantual videointerviu .)

 3. „Pentru a fi fericit, trebuie sa privesti in jos, nu in sus”.
  Cam asta ne spun stimatii comentatori de mai jos, in marea lor majoritate. Sa ne multumim cu ce avem! Sa nu ne dorim mai mult!
  Nimeni nu tresare la sintagma ” parcul lui Pazvante” ( l-o fi mostenit de undeva? Sau la luat in stapanire de cineva!!!). Uitam cu totii ca parcul este al tecucenilor si ne lasam manipulati!
  Vad aici mai multe comentarii la adresa celui care vine si propune o altenativa, decat in cazul celui care a condus primaria opt ani de zile! ( si care are foarte multe ” succesuri”, pe care noi, tecucenii, le traim azi pe pielea noastra). Uitam ca actualul primar a avut/are functii politice la nivel inalt in PDL ( presedinte interimar/ prim-vicepresedinte PDL Galati), deci a contribuit si a fost partas la deciziile de taiere a salariilor, a pensiilor, a ajutoarelor!
  I se atribuie dlui. Tuchel multe nespuse, dar cine a fost martor sa vina si sa spuna” Eu l-am auzit”. Are cineva vreo dovada? Sa iasa cinstit si sa spuna ” Eu pot dovedi!”. In lipsa tuturor acestor lucruri, tot ce se spune si se zvoneste, sunt doar vorbe si manipulari!
  PS pentru dl. Aurel: Fiti convins ca totul e in regula cu domiciliul! Stiti cine moare de grija altuia?

 4. N-am cicit decît prima linie din interviu si m-ma oprit uimit si nedumerit : cetatean al Tecuciului ! Bravo! Nimic înpotriva, dar cum ramîne cu faptul ca este primar la Tepu si ca un primar are obligatia prin lege sa aiba domiciliu stabil în comuna unde este ales ! Insemana ca a infrînt legea pîna acum sau minte, si pe cine? Primar la Tepu , locuitor în Tecuci ?! Nimeni nu se gindeste la sanctiuni ? Alegem si ne schimbam ce ne aranjeaza si cum bate vintul? Eu nu as acoda încredere (si deci vot) unui astfel de om !

 5. Nu cred ca avea vreo relevanta faptul ca a facut nu stiu cate greseli de ortografie pe cm patrat.Fiecare are dreptul sa isi spuna parerea,chiar daca poate ca nu este asa de cultivat,sau poate ca nu prea le are cu gramatica limbii romane.Si revenind la problema discutata,nu stiu daca ati auzit…dar candidatul Tuchel vrea sa distruga mandria Tecuciului,adica Parcul Central.Chiar daca e facut in principal de Pazvante,parcul este si va ramane unul din locurile cele mai frumoase din Tecuci,si toti cei care vin din alte orase il admira.Si mai precizez ca e doar un zvon,si care sper ca nu va deveni realitate.

  • da!!!!!!!!!!!!!!!!
   vreau sa vina tuchel, sa-i f… un sut in cur lu` pazvante, sa plece ala cu coada intre vine, cu carciumile, chetrele si pitulicile lui si sa nu-l mai vad.
   vrea sa faca pazvante ceva? sa faca in privat, nu in parcul public.

   si acum, sa fim seriosi … sunteti asa de prosti incat sa va manipuleze pazvante cu un biletel?
   ce om normal ar „baga buldozerele in parc” ?
   dar chiar si asa, daca ar face-o, avem alternativa… parcul de 9 luni, care cred ca o sa iasa mult, mult mai frumos. deja prinde contur …
   hai pa !

 6. Domnule admin, stimati comentatori, nu cred ca e esential daca Tuchel vine de la juchel, sau este un nume nemtesc. Pentru orgoliul de a-si atribui origin teutone, eludand ascendentza directa, adica aceea de fiu de presedinte de CAP si gestionar la bufet – experienta si stransura nu tot atat de nobile, dar foarte utile in tranzitie – cred ca l-ati pedepsit destul.
  Este cazul sa intram in substanta articolului pe care il comentam. Unul dintre punctele forte ale aceluia este atacul la actualul primar. Il critica pentru ineficienta, lene si altele, dar ii pune si o intrebare concreta : cum a cheltuit banii obtinuti din vanzarea terenurilor municipiului, vanzari pe care le-am criticat si noi. Tuchel pomeneste de o suma uriasa!
  Cred ca primarul ar trebui sa vina urgent cu explicatii, dar nu trimitandu-ne la scriptele Primariei, publicate deja, ci explicand totul simplu, concret, pentru publicul larg, nu pentru specialisti. Mingea e in terenul lui!

 7. Incredibil...dar adevarat | 25 mai 2012 at 12:50 | Răspunde

  Buna ziua tuturor. Sunt stupefiat de ce citesc in ultimele zile pe acest site. Dupa ce domnul „Parerolog” s-a mai temperat in a face comentarii si articole care mai de care mai siropoase….se ridica la lupta, ca un soldat ranit pe front, ATENA – zeita razboinica si inteleapta…din pacate prima parte se adevereste, a doua nu. Atena are acest har de a dezinforma cetatenii acestui oras…de a veni cu afirmatii fara a avea un argument solid in spate. Ca si alti oponenti ai domnului Tuchel (Pazvante „Tuchel imi darama parcul cu buldozerul”, Finkelstain „Tuchel da afara functionarii din primarie”, Cazacu „Tuchel m-a sechestrat” etc.) si ATENA vine si comenteaza cu un scop clar, de a denigra imaginea domnului Tuchel…Intrebarea care se pune este: DE CE? raspunsul este retoric….Pentru ca le este frica. Pentru ca nu au idei…Pentru ca tot ce au promis nu au facut…Pentru ca cetatenii s-au trezit si vor schimbarea… atat va mai spun…Fereasca sfantul ca sa avem Guvern USL si primar de alta culoare….Nu am primit fonduri cand l-am avut pe Finkelstain in tandem cu Toader si Guvern PDL…dar sa avem USL la guvernare si alt partid la primarie. Succes tuturor candidatilor..insa eu stiu cine va fi primarul Tecuciului dupa 10 iunie…

  • „Fereasca sfantul ca sa avem Guvern USL si primar de alta culoare….Nu am primit fonduri cand l-am avut pe Finkelstain in tandem cu Toader si Guvern PDL…dar sa avem USL la guvernare si alt partid la primarie”

   Adica, postulezi ca fiind o normalitate persecutarea primarilor de alta culoare politica?!!
   Folosesti ca argument electoral „institutia pilei” la mai-marii uselisti?
   Indraznesti sa emiti ideea „castigatorul ia totul”? Daca USL a dat aceasta lovitura de stat pampalailor de PDL-isti, atunci electoratul, umil, sa le dea si voturile pe acest principiu?

   De aici pana la subordonarea Justitiei, Politiei, Presei etc, mai e doat un pas!
   Cand te gandesti ca ata li se spune oamenilor (votati-ne ca avem relatii la guvern) sa ne mai miram de ce se imbecilizeaza electoratul?

  • baietelule, nu vrei totusi sa ne raspunzi la fond, adicalea?
   -de ce a plecat din armata?
   -cine este proprietar la CAP-Tepu ?
   -de unde are bani de casoie si jeep-ane?
   -de ce nu-i gasesti declaratia de avere pe niciun site?
   -de ce o vrea pe nevasta-sa primareasa?
   -cate amenzi de circulatie are de platit si daca le-a platit?
   -de ce toate lucrarile din TEPU le face cu Galbenus?
   si mai am cateva.
   restul cu ,, hai sa-l votam pe Tuchel ca o sa fie bine” vreau sa ma scutesti
   si inca una:
   -de ce si-a adaugat prenumele Gerhard si de cand ?

   • Stimate domn..Nu stiu daca e bine sa ne tutuim…Ca imi spui baietel nu ma supar..Chiar sunt tanar si probabil cu mai multa minte ca mata. Si ceva scoala in plus (facultate si masterat si nu la vreun Spiru Haret, ci la Cuza la Iasi)…In fine, mai putin despre mine si mai mult referitor la intrebarile dumneavoastra. Intrebarile acestea circula deja prin oras cu tot cu raspunsurile aferente, dar eronate…si stiti prea bine ca doar voi le-ati trimis..si cum va cred destul de matur si inteligent as vrea sa va pun niste intrebari la care nu gasesc raspuns:
    Cine a distrus din temelii Scoala nr.3?
    Cine a desfiintat Gradina ZOO?
    Cine a promis apa potabila, gaz metan si canalizare in cartierele Tecuciul Nou si Nicolae Balcescu si cine promite acelasi lucru si pentru urmatorii 4 ani?…ca in 8 ani nu a avut timp.
    Cum arata strazile Cuza Voda si Ana Ipatescu?
    Cine a facut cetatean de onoare al orasului un infractor?
    Cine a ruinat unitatea militara?
    Succes in a gasi raspunsuri….noi, restul, le cunoastem…

  • Bag sama ca mata te cam împiedici de cine ţi-l critică pe bădia Ţuchel, omul care cu o adevărată armată asediază visteria şi celelalte bogăţii nemaivăzute şi mai neauzite ale Tecuciului… nu că ar fi avut un stagiu strălucit în armată… şi o pregătire strategică de excepţie… dimpotrivă… poate la momentul potrivit vor ieşi la iveală „noutăţi cazone”…
   Esenţa este că, voi, cei din plutonul comandat de Ţuchel, vă daţi de ceasul morţii şi nu acceptaţi sub nici o formă să vă fie blamat comandantul… nimic rău până aici… dar nu uitaţi că, Tecuciul şi tecucenii nu sunt în acelaşi pluton cu VOI… aşadar, clonţu’ mai mic şi nu mai ieşiţi „ca pâduchele pe frunte”… nu de alta, dar dacă vă uitaţi cu atenţie, veţi vedea că nu mai este mult şi subiectul „Ţuchel” a bătut orice altă „audienţă” electorală mediatică tecuceană… şi asta nu la modul „bun” sau „pro Ţuchel”… dimpotrivă… şi tot asta nu din pricina „adepţilor” vreunui alt candidat, ci din cauza neroziei comentariilor adepţilor comandantului vostru de pluton şi a propagandei electorale aproape deşănţate pe care o practicaţi VOI… continuaţi în acelaşi mod şi… cine ştie… poate veţi reuşi o MARE NEREUŞITĂ… zic şi eu… părerea mea… chiar dacă nu vă interesează pe VOI…

 8. @ATITUDINE

  Da, „oportunismul şi tupeul, spiritul de gaşcă şi absenţa coloanei vertebrale” ii caracterizeaza pe majoritatea politicienilor care reusesc sa se impuna. Sa ne amintim cine au fost candidatii tecuceni in ultimile alegeri: oameni cu bani dobanditi in conditiile dubioase ale epocii: liberali racolati exclusiv pe criteriul puterii financiare, nu spirite elevate, ci insi fara nicio legatura cu eleganta si civilitatea liberala. Social-democrati, mai curand din categoria imbogatitilor rapace, decat ai stangii democratice. Doar intamplarea a decis partidul din care fac parte Tuchel sau Galbenus, Chirvasuta sau Butunoiu, Florea, Tudor, Cristovici si altii. Chiar si „eroul” articolului la care comentam, personaj tipic partidelor noastre chiar daca este putin mai slefuit, provine din aceeasi categorie pe care corect ati descris-o mai sus, este triat in esenta dupa acelasi criteriu. Cine a stabilit criteriile, de ce partidele din Romania arata astfel, de ce ne-am ales cu o clasa politica care ne duce de rapa?
  Este vinovata prostia electoratului? Poate, intr-o oarecare masura, desi aceasta prostie nu numai ca nu a fost tratata, dar i-a fost indusa si exploatata.
  Sunt vinovati intelectualii care au bagat capetele in nisip sau s-au lipit de unele locsoare caldute, de unde mai puteau ciuguli si ei? Desigur.
  E vinovata presa tecuceana din ultimele decenii, care traia numai din sponsorizari, trambitand inconstienta exact criteriile care conveneau sponsorilor, dar au produs antiselectia? Si ea.
  Sau, totul s-a incadrat in scenariul pe care nu numai ca il intuim, dar il si putem deduce daca punem cap la cap tot ceeace stim, in care fiecare, din prostie, ticalosie, sau neputinta am fost figuranti. Asa este, dar cum ne smulgem din el?

  Ne indemnati sa analizam, sa gandim, sa judecam si noi. Nimic nou sub soare. Tot ce ati acris aici este adevarat, evident si a mai fost spus de n ori. Asta nu inseamna ca nu sunteti de apreciat si de felicitat pentru cum ganditi, pentru cum simtiti, pentru felul clar si limpede in care va exprimati. Pentru faptul ca nu ati cazut in bezna lui „la ce bun?”. Pentru aceste adevaruri generale pe care s-au straduit atat de mult sa la ingroape. Totusi, nimic concret. Acelasi anonimat, aceeasi lipsa de solutii concrete, aceeasi amanare a unui inceput pe care, fiecare dintre cei care mai au capacitatea de a-l dori, il asteapta de la ceilalti!

 9. @ altcineva,

  De când, totuși, se pune egal între curiozitate și bun-simț? Nu am făcut decât să încerc, îndemnat de dl. candidat Țuchel von Țepu-nburg să-i descopăr originea numelui său. De obicei numele reflectă un statut al strămoșilor tăi, de exemplu: Ion a lu’ Bețivu, Vasile a lu’ Răpănosu, Tudor a lu’ Bălosu, Dorel a lui Păduchiosu, Ion al Glanetașului, Nică al Petrei, Ileana din capu’ satului… literatura noastră e bogată și lista numelor interminabilă. Nu am făcut decât să consult un dicționar oficial și recunoscut al limbii române, care la tastarea numelui Țuchel te redirecționează automat către juchel – regionalism al substantivului comun păduche. Și apoi, în momentul în care tu induci, printr-o broșurică mincinoasă ideea că ești nobil, eu cred că asta înseamnă o lipsă a bunului-simț și o jignire adusă inteligenței cetățenilor Tecuciului, cărora vrei să le fii primar. Eu cred că între timp dânsul a descoperit apa caldă, dar… atenție!… trebuie să o folosească cu măsură, căci apa fiebinte te și poate opări.
  Ce blestem o fi pe Tecuciul ăsta că trebuie să suporte în fiecare campanie candidatura unor alogeni? S-or fi epuizat tecucenii valoroși, capabili să-și conducă propria urbe? Trebuie să vină toți gălbenușii și țuchelii să-și etaleze opulența de carton și origini fabricate pentru a ocupa demnități tecucene? Cum s-or fi simțind adevărații liberali tecuceni când le sunt impuși conducători și candidați care provin din localități unde numărul cetățenilor de-abia atinge numărul membrilor PNL din Tecuci? Cum s-or fi simțind PSD-iștii din Tecuci când trebuie ”să pupe ghiulul” celor cu care se războiesc electoral de-atâta vreme, datorită trădării și minciunii proprilor conducători care, până mai deunăzi se lăudau cu relația lor specială cu Ponta și că nu există alt candidat la Tecuci decât Daniel Butunoi? Unde este cuvântul d-nei Andronescu, dar al d-nei Țicău? Niciodată experimente împotriva naturii gen cocoașă-n spinare și pene la fund (pardon, scuzați!) nu au putut rezista vieții concrete.
  Permiteți-mi ”să forțez” limitele bunului-simț atunci când comunitatea în care viețuiesc este amenințată de ”nobili” coafați peste noapte, de insecte transformate în regi, de violență adusă la rang de lege. Și pentru a vedea care sunt limitele bunului-simț, dați-mi voie să vă spun că jocul la care asistați este mult mai profund și mai periculos decât pare la prima vedere. Enclava Țepu a fost și este un experiment de ”mafie administrativ-politico-financiară” incredibilă. Acest Țuchel, cu pretenții de aristocrat german a primit și folosit sume incredibil de mari pe filiera administrativ-politică Dobre-Țuchel-Țepu. Această formulă s-a refăcut în prezent: Dobre-ministru, Țuchel-primar de urbe mare, la care s-a adăugat toxicitatea filierii PSD avându-l ca vârf de lance pe șeful returnărilor de TVA din zona noastră, respectiv Tudor Luciano SC Mobimod și atunci zona Tecuci-Țepu va reprezenta spălătoria de bani publici ”Țepuci SRL”.
  Domnilor, acest Țuchel ”a furat” jumătate din satul Berheci, emițând adeverințe false de la primărie pentru eliberare de buletine, modificând titluri de proprietate numai pentru a pune mâna pe suprafețe valoraose lângă drumul european. A ”luat cu japca” fostul district al SC Drumuri și Poduri Galați de la Țepu, la care ”marele recuperator de TVA” Tudor ”a închis ochii” ca director, pentru că a ”recuperat” probabil și el ceva! A ”luat cu japca” fostele sere Munteni împreună cu primarul Arghire și cu sprijinul ”baronului” Dobre, unde acum băieții ridică vile și le vând la fraieri.
  Dragilor, nu vedeți că se conturează o enclavă mare PNL-PSD-Țepu-Munteni-Tecuci? Ce amestec poate rezulta din combinația ”ghiogari de Țepu”, ”interlopi de Tecuci” și ”mafie politico-administrativă”? Știu că dovezi a celor spuse de mine (documente) există și în posesia unor organe de presă și mă întreb de ce nu apar în spațiul public pentru dezbateri, tocmai pentru a ajuta cetățeanul umil și tăcut să discearnă între bine și rău, între urât și frumos, între educat și brută, pentru că altfel-cu toții-vom comtribui prin neimplicare, prin frică, prin tăcere vinovată la apariția unor stări de lucruri grave și poate greu de controlat.
  Îți transmitem, domnule Țuchel, că suntem destui ”moșnegi cu toiag” (a se citi tecuceni vero) și ”nu ți-am dori vrodată să ajungi să necunoști” căci ne apărăm ”sărăcia și nevoile și neamul…” și recunoaștem că ”n-avem oști, dară iubirea de moșie e un zid/Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Baiazid!”

  • Daca vreti sa aveti credibilitate, dati-mi adresa online “care la tastarea numelui Țuchel te redirecționează automat către juchel”. As aprecia daca scrieti doar adresa, fara sa va lansati intr-un discurs politic.

   • Pentru operativitate am cautat si eu. Iata link-ul: http://dexonline.ro/definitie/tuchel => http://dexonline.ro/definitie/juchel

    • admin, va salut cu respect. am intrat pe linkul trimis. este doar definitia cuvantului „juchel”. atat.pe mine ma intereseaza adresele online in care, citez: „Dacă dați un search pe dex online, cuvântul țuchel te trimite automat spre definirea regionalismului juchel” (atena, comentariul din 24 mai) si „la tastarea numelui Țuchel te redirecționează automat către juchel”. am intrat pe adresele trimise de dvoastra si nu am gasit decat explicatia cuvantului juchel.

    • admin, expresia „ati fost redirectionat automat catre juchel” nu trebuie inteleasa ca „juchel” s-a transformat (etimologic) in „tuchel”…cred ca „atena” s-a grabit putin, iar daca consulta pagina dexonline dedicata literei „ţ”, intelegea de ce a fost redirectionat: cuvantul „tuchel” nu exista in dexonline,si din acest motiv a fost redirectionat catre un cuvant cu o grafie asemanatoare (prima litera face diferenta), dar total diferit ca inteles. am intrat in aceasta polemica ca sa evitam „informatii false sau denigratoare”, dupa cum ati declarat aseara. as prefera un raspuns scurt si la obiect, fara trimiteri la probleme si personaje politice.

 10. Văzând ce se întâmplă în jurul nostru, ajung să mă tem de tot ceea ce este mai rău; istoria oferă destule exemple în acest sens. Criza economică se adânceşte, pauperizarea devine un fenomen tot mai răspândit, moralitatea suferă. Vor fi elemente constante ale vieţii noastre, mai mult ca până acum, suspiciunea, ura, intoleranţa, xenofobia. Va fi terenul ideal pentru demagogie şi violenţă.
  Mediul politic este unul foarte atractiv pentru două categorii bine delimitate: idealiştii şi profitorii.
  Primii cred si spera că, bazându-se doar pe calităţile care i-au propulsat în cariera profesională, pot contribui la o acţiune politică mai responsabilă, diminuarea corupţiei şi sporirea încrederii cetăţenilor în reprezentanţii lor în structurile de conducere. Sunt oneşti, dau dovadă de moralitate şi încearcă să aducă acel echilibru necesar într-o viaţă politică atât de agitată şi agresivă. Nu sunt mulţi şi, oricum, numărul lor e în scădere în toate partidele.
  Ceilalţi sunt mult mai numeroşi si au luat răul obicei să promită lucruri irealizabile. Alegătorii naivi cred în discursurile demagogice, se lasă manipulaţi şi cumpăraţi pe mai nimic şi oferă votul lor celor care ştiu să-i amăgească mai repede. Calomnia, denigrarea, bârfa sunt elemente fără de care nu ar putea reuşi să-şi atingă scopurile. Suspiciunea şi neîncrederea în cei din jur, suficienţa şi tupeul le asigură succesul. Când se întâmplă să eşueze devin răzbunători şi agresivi, ameninţă.
  Partidele ar trebui să-şi deschidă porţile celor care le împărtăşesc valorile. Care valori? Foarte puţini le cunosc. Ce relevanţă mai au? Contează câţi bani ai, ce funcţii ocupi sau poţi ocupa. Cine cunoaşte principiile social-democraţiei sau liberalismului? Puţini, prea puţini. Profitorii nu sunt interesaţi de aşa ceva. Ei ştiu doar să-i doboare pe cei din jurul lor, să înlăture concurenţa şi, umili cu şefii şi aroganţi cu cei care nu fac parte din lumea lor, să obţină puterea. Se ajunge astfel la paradoxul democraţiei: oameni fără demnitate, ajung demnitari!
  Cei mai mulţi dintre cei care se implică în politică pornesc de la premisa mărturisită că gradul lor de notorietate publică, oricum superior gradului de competenţă politică, le aduce voturi câştigătoare. Se înşeală amarnic. Modul acesta de a face politică este unul falimentar, este de fapt eşecul încrederii în valorile reale ale societăţii.
  Cei care cred că democraţia nu este un mit trebuie să acţioneze cât mai repede pentru apărarea valorilor ei şi ieşirea din grava criză economică şi morală în care ne aflăm. În caz contrar, se vor impune mai repede decât se aşteaptă mulţi grupările demagogice şi radicale care încep deja să-şi facă simţită prezenţa, susţinute de disperarea celor mulţi şi manevrate de cei pentru care intriga şi combinaţiile politice au devenit de mult adevăratele profesii.
  E nevoie de oameni şi nu de lichele. În viaţa politică românească un om politic adevărat, care să creadă în principiile proclamate şi să le mai şi respecte, să fie consecvent şi să aibă o conduită demnă, să fie competent şi corect cu el însuşi şi cu cei din jurul său, să posede o cultură politică şi să promoveze proiecte şi soluţii la problemele comunităţii, este o ”rara avis”. “Calităţile” care îi recomandă pe mulţi din cei care îşi închipuie că fac politică în prezent sunt oportunismul şi tupeul, spiritul de gaşcă şi absenţa coloanei vertebrale.
  Nu vreau să închei aceste consideraţii despre politică pe un ton pesimist. Trebuie să spun că am cunoscut şi oameni de calitate morală şi intelectuală, oameni importanţi cu care am avut privilegiul să stau de vorbă şi m-au impresionat prin viziunea politică. Corecţi cu ei înşişi şi cu cei din jurul lor, au o sarcină dificilă: aceea de a reda încrederea oamenilor în actul politic, promovând competenţele şi moralitatea, cu greu…….chiar in orasul nostru.
  Analizati, ganditi, judecati.

 11. Lasati-ne cu Frankenstain al vostru , al PD-ului, o molie si o putoare ordinara , ce mii Basescu, ce mii Frankestain, bun de pus la rana, da la munca ba.

  • In ultimele zile, urmare a intrarii pe ultima suta de metri a campaniei electorale, spiritele tind sa se incinga.
   Ne dorim din tot sufletul sa folositi acesta platforma media „cu moderatie”. Orice exces dauneaza grav tuturor.
   Comentarii de genul: „Sa moara Safta..”, „Sa votam Pitzifelnicul x”, si alte asemenea afirmatii, nu sunt considerate comentarii si sunt trimise la cosul cu „gunoi”. Fara ezitari.
   Comentariile mai acide speram sa fie interpretate corect de competitori dar si de vizitatori.
   O lupta e totusi o lupta. Varietatea de mijloace folosite e fireasca. Chiar daca nu intotdeuna sunt „ortodoxe”.
   Viata este deseori nedreapta.
   Legat de intalnirile cu electoratul s-au spus multe. Noi am participat la cateva in ultima vreme. Acestea ni s-au parut normale si in limitele bunului simt si al respectarii legii, in ambele tabere. Si o sa mergem pana la sfarsitul campaniei pentru o mai buna informare.
   Daca aveti dovezi ca oricare din candidati sau tabere „sar calul”, va rugam sa ne trimiteti pe e-mail sau prin alte mijloace dovezi ale incalcarii regulilor de fairplay.
   Daca nu sunt imformatii false sau denigratoare, promitem sa le postam in cel mai scurt timp.
   Atat pentru astazi.
   Succes competititorilor! Cel mai performant sa castige.

 12. Pentru „ATENA”
  Nu ne dezinforma tu pe noi: pina in 1991 s-a numit Scoala Militara de Ofiteri Activi Nicolae Balcescu Sibiu, din 1991 pina in 1995 s-a numit Institutul Militar Nicolae Balcescu, iar din 1995 s-a numit Academia Trupelor de Uscat, din 2000 pina in prezent Academia Fortelor Terestre Sibiu
  Da, exista specializarea management Militar, stiinte sociale.
  In urma absolvirii acestei institutii superioare de invatamant rezulta Ofiteri activi ai Armatei Romane.

 13. După ce că se vrea a fi Ţuchel ză fiorst, acum, mai nou, vrea să dezvolte în jurul Tecuciului şi o „zonă mitropolitană”? Probabil mai are prin familie vreun membru pe care să-l ungă mitropolit…? Întrebarea care se pune este unde va fi amplasată viitoarea… mitropolie a Tecuciului… la Tecuci, catedrala va deveni neîncăpătoare… zic şi eu, aşa, părerea mea… tura asta chiar ca să mă aflu în treabă… dar chestia cu „zona mitropolitană” am luat-o direct şi moţ-a-moţ din interviul… dintr-un ziar găsit pe jos… pe stradă…

 14. Am fost și eu oprit pe stradă ieri de un grup de tineri ce mi-au înmânat ziarul ”Tecuciul de Mâine” și un plinant (gen catalog oriflame) electoral cu cel propus pentru primăria Tecuci de USL. Am studiat întâi ziarul cu multă răbdare și curiozitate, apoi deschid pliantul și-mi sare în ochi primul titlu –”familie germanică” cu două prenume, așa cum șade bine unui ”nobil german” din România, via Țepu: Gerhardt Daniel Țuchel von Țepu-nburg! Dacă dați un search pe dex online, cuvântul țuchel te trimite automat spre definirea regionalismului juchel- care înseamnă ceva anume, depistați singuri!- ce reprezintă, în opinia mea, originea numelui său. Cu acest pliant ”coafat” domnia sa vrea să-și creeze, precum Dinu Păturică, o ascendență aristocrată, când se știe că Țepu este un sat de răzeși săraci care la un moment dat și-au vândut și moșia pentru a supraviețui. Numele soției, Helena-că Ileana nu-i stă bine, strică la CV, la arborele genealogic! Aceste lucruri emană o halenă de paranoia și infatuare, paranoie ce credeam că a murit odată cu fam. Ceaușescu! De parcă originea germanică, afgană, evreiască, americană, egipteană duce în mod automat și te legitimează ca geniu în administrație și viața de zi cu zi. Luând-o după acest criteriu înseamnă că Finkelstain este al doilea Einstein? Nu, este un tecucean normal, obișnuit.
  La capitolul educație scrie că a terminat liceul militar, de unde uită să spună că a ieșit subofițer, adică ”tablagiu”, apoi apare minciuna: a făcut Academia Forțelor Terestre din Sibiu!!! Domnilor, acea instituție era și este Școala de Ofițeri Sibiu, de unde dânsul a ieșit sublocotenent și a fost eliberat din armată în 2000 ca locotenent. Academia Militară în România există numai la București, unde-după absolvire-cel mai mic grad este de căpitan, nu de locotenent! Auziți specializarea pe care a făcut-o în Academie: management social! Domne, chiar ne sfidezi inteligența!
  Domnilor, acest apv-ist transformat, dotat cu tupeul mârlanului ajuns ( ”jacă am, bluji am, oleacî di bataie știu, hai pi șentru!”) ne sufocă viața comunității de zi cu zi cu ”jipu” lui socialist-liberal, încercând să ne dea lecții de aristocrație, democrație, haiducie, mârlănie, spunâmd că el este cel mai nimerit să ne conducă? Mă obosește privirea lui infatuat-parșivă de pe bannerele opulent afișate în urbe, care spune-în opinia mea- ”ce vă fac, dacă ajung acolo, sus!” Să vorbești de ”miracolul Țepu” când sunt zeci și sute de localități cu mult mai îngrijite, dotate și cu cetățeni liberi în propria ogradă! Și ca să vedeți ce ”nobilă ”familie este Țuchel asta, haideți să vă spun adevăratul motiv al depunerii candidaturii Helenei (piu, drace! că era să scriu Halenei!) consoarta lui von Țepu-nburg: inițial trebuia să candideze fratele domnului primar, ca în eventualitatea în care-așa cum se știe va pierde la Tecuci-fratele să-și dea demisia pentru a provoca alegeri anticipate, iar dl. Daniel Țuchel să poată recâștiga primăria Țepu. Dar, ”sângele nobil” a adus o problemă: a apărut suspiciunea că fratele nu-și va da demisia, iar dl. Daniel ar rămâne fără ”jucărie”, adică primărie! Atunci s-a luat hotărârea să candideze soția, că după cum se știe, la avere soții sunt coproprietari și în mod sigur d-na își va da demisia, să cedeze locul (tronul) domnului Gerhardt von Țepu-nburg fărst! Cum altfel să fii decât ”nobil german” când ai ca sfătuitor clan interlop din Tecuci cu dosare penale în derulare și pe care-l ții după tine la ”dezbateri publice” unde aduce ultimul argument al democrației „pumnii mei minte nu are!”
  Dragii mei tecuceni, sunt un cetățean neaoș al acestui oraș și vreau să rămân în continuare la fel, să fiu mândru că târgușorul ăsta îmi dă voie să merg liniștit pe stradă, să-mi duc nepoții în parc și să pot vorbi liber cu concetățenii mei pe orice stradă din Tecuci. Nu spun că actuala conducere este cea mai bună, dar comparativ cu ce se prefigurează, chiar încep să mă îngrijorez! Sunt multe lucruri de corectat, dar ele nu pot fi îndreptate într-o ”dictatură” a mârlăniei și violenței, a lipsei de educație și parvenitismului!
  Stimate ”catindat”, te lauzi că Galațiul este unicul județ din țară cu doi miniștrii în guvernul Ponta, dar uiți să spui că prim-ministru, ca să-i mulțumească pe partenerii uniunii social-liberale, a ”inventat” miniștrii fără portofolii (adică cică delegat, supinul de la ”teleagă”!) ori a rupt un minister în două, ca să-i dea poșta lui Nica!
  Staff-ul de campanie nu a fost inspirat când a hotărât să nu acorde un videointerviu, nu-l ”mânca” nimeni, doar nu e vorba de o dezbatere televizată în direct! Și chiar o dezbatere de-ar fi, ce ai de ascuns?
  Deaceea vă invit să reflectați și dacă considerați îndreptățit, v-aș propune un marș tăcut al decenței, al bunului-simț, al al societății civile tecucene, pentru a ne apăra ce ne-a mai rămas : propria casă, zâmbetul copiilor, exuberanța veselă a adolescenților împotriva întunericului generat de violență de abuz, infracționalitate, ”prafuri”, carne vie, inginerii politico-financiare, înțelegeri mafiote și tot ce înseamnă reful social necontrolat și hapsân.

  • Totusi, un lucru v-a scapat, Atena: acel ziar pe care l-ati primit avea ca supratitlu „De maine, Tecuciul”.
   Pe mine m-a surprins, suna tare razboinic.

  • am dat un search pe tema propusa de dvoastra. ati fortat putin nota (si limitele bunului simt) cu acel regionalism…..cel putin in limba romana, litera ”j” nu s-a transformat vreodata în “ţ”, ci doar in “gi” („gios”, „jos”; ma refer la grafia veche). va rog sa mai consultati doua-trei persoane (de specialitate) cu privire la acest aspect.

 15. O CAMPANIE BUNA !
  Interviul se lasa asteptat. Daca interventia va fi gandita bine dupa aceasta solicitare psihologica si daca TUCHEL va sti sa spuna pe obiect si mai putin „per persoana” ce trebuie, are sanse mari de reusita. Tuchel trebuie sa ne demonstreze ca e „lordul politicii” si nu ciobanul de la marginea fâneţii, trebuie sa intre in exercitiul electoral cu lejeritatea intelectului si nu cu incrâncenare afectiva, de miza sau manifestare cazona. URAM, DISPRETUIM, „UCIDEM” cu atata usurinta in aceasta campanie! Desi alegerile acestea ar trebui pacificate, orientate si lamurite din punctul de vedere al drumului de urmat si nicidecum ridicata pe palierul razboiului. Avem nevoie de un MOISE care sa desparta apele acestui moment pentru a putea gandi si merge spre alt taram decat cel al prezentului tecucean – prea rau si prea nedrept, prea indiferent si prea indepartat de suferintele si nevoile nostre reale.
  Tuchel trebuie sa demonstreze nu doar ca stie ce face, el trebuie sa fie omul care întâi gândeşte si simte pentru cine face. El trebuie sa faca un singur pas spre oameni si cinste. Tecucenii s-au saturat de mape doldora si proiecte pompoase in spatele carora sunt mereu alti castigatori decat tecucenii.

 16. Stiti ce nu fac candidati la primarie nu striga in gura mare daca nu ma tin de promisiuni sa fiu judecat si condamnat. Mai oameni buni asa ceva nu fac pt ca stiu ca odata ajunsi acolo sus conduc Politia ,Justitia locala,si capii din oras,grele zile am ajuns .
  Cit de presedintele tarii ne-ati dezamagit. Lasati adevaratii smecheri mici din institutiile de stat liberi si ne dati praf in ochii ca il fugariti si prindeti pe Nutu … pe nustiu unde. Ce draq frate cine e ala ? De ce nu spuneti de smenurile baietilor destepti din M.A.I nu dau sectia respectiva care lucreaza numa din Telefoane. Stiu multe asa ca nu transpir sa cred ca se va schimba ceva in afara de Persoana .Restul va ramine neschimbat.

 17. PS Am citit in ziarul de campanie Tecuciul, aflat la primul si probabil ultimul numar, despre gunoaiele din Tecuci exemplificate si cu poze. Pai sa va dau eu poze cu gropile de gunoi din Tepu pe care le-a astupat Tuchel ca pisica in martie cind a fost anuntat ca se fac controale pe aceasta tema cu echipe mixte formate din eprezentanti de la Apele Romane, Garda de Mediu si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.
  Nu e nici o derosebire: ca si in Tecuci lucrurile frumoase (sau ma rog, aparent frumoase) se intimpla doar in centru.

 18. tuchel arata exact ca H…. daca-i desenati mustata pe afis. a venit sa-l extermine pe e…..
  nu-i cine stie ce nici actualul primar, dar cel putin nu ne-a abandonat in septembrie 2007. asta cred ca spune multe.
  cat despre c….. asta, stai dracului la tzara la tine… ah.. da…. nici consatenii tai nu te mai vor 🙂
  in ultima saptamana usl a dat dovada de ce poate, pe langa afise si minciuni ptr tzanci, au rupt panouri de la concurenta si-au trimis sclavi si reporteri cu camere vga sa spioneze activitatile celorlalte partide. banuiesc ca stafful lui nu stie decat sa praseasca si sa planteze palme ptr a-i convinge pe oameni sa le voteze marmota.
  cat despre ziarul in care el ar fi pe primul loc in sondaje, pana si c… meu a ras. fiti seriosi …. :))
  crede ca daca imparte bani si plimba babele cu masina o sa fie si votat? tecuceni dati dovada de oraseni si nu va lasati pacaliti de o punga de malai.
  haideti sa votam cu unul de-Al nostru un om al tecuciului fie ca-i finky, pazvante, chirila sau samir oanca…
  doar nu vreti ca orasul asta sa devina o comuna cu semafoare iar primaria sa miroasa a balega.
  votati cu capul. folositi prezervative!

 19. fonduri europene = smecherii

 20. Stiu ca povestea cu parcul voltaic a fost blocata in consiliul local chiar de USL,care considera oferta firmei din Satu Mare neserioasa. Acum vad ca sustin contrariul.Pentru a valorifica cele 25 de Ha. de la fostele unitati militare e nevoie de investitori, care insa nu au venit.Stiu ca au fost mai multe licitatii, dar fara nici un rezultat. Ma indoiesc ca acum dupa alegeri vor veni, avand in vedere ca in Romania criza se acutizeaza.Si mai stiu ca vor fi 2 ani grei, deoarece nu von mai primi bani de la UE.In aceasta perioada se vor derula numai programele aprobate pana acum, si spre cinstea actualului primar,a absorbit toate fondurile alocate pentru Tecuci si chiar in plus.

 21. ba, eu cred ca are o oarecare dreptate si omul asta. eu sincer i-as da o sansa. cred ca meritam o schimbare.

  pana acum am votat numai pdl, basescu si finkelstain. nici nu vreau sa aud de usl, dar acum votez persoana si nu partidul politic.
  consider ca mai rau de atat nu poate fi cu tuchel… iar daca ma voi insela, peste 4 ani am o alta sansa.

  in legatura cu videointerviu… hai sa fim seriosi! nu vedeti ca lasa de dorit intrebarile si prestatia reporterului?
  ce vreti voi sa faceti comparatie intre tuchel si pitzipoanca de 27 de ani???

  hai … pa!

  • O cunosti personal pe domnisoara sau esti doar misogin ca si Tuchel?

  • Bună ziua domnule Roberto! Interesant comentariul dumneavoastră referitor la faptul că „merităm o schimbare” şi faptul că, faceţi o distincţie clară între „partid „şi „persoană”… dar că, dacă aţi vota cu altcineva şi aţi greşi, vă veţi scoate pârleala peste 4 ani… cu această apreciere, vă rog să-mi daţi voie să nu fiu de acord… Prea de multe ori am greşit, noi tecucenii, şi românii în general, în ultimii 22 de ani pentru a persista în greşeală…
   „erare humanum est,perseverare diabolicum est”… zicea unul din predecesorii noştri celebri… Cred că aţi deschis un subiect extrem de sensibil… pentru toţi cei alegătorii indecişi de lamentabila prestaţie politică a PDL-ului, al cărui exponent local este domnul Flinkestein, precum şi de agresivitatea electorală mai mult decât afişată a USL-ului cu al său exponent domnul Ţuchel… voi încerca să detaliez acest subiect extrem de important, ulterior… Părerea mea este că, dintr-o dorinţă, lăudabilă de altfel, de „schimbare”, să nu cumva să pierdem şi ceea ce am obţinut până acum… ar fi păcat să mizăm TOTUL PE SCHIMBARE… zic şi eu, aşa… părerea mea… avem şi lucruri bune în urbe… care trebuie menţinute şi dezvoltate…

   • domnilor,

    poate am gresit spunand „schimbare”, deoarece am votat odata schimbarea. Sa spunem ca acum trebuie sa modificam schimbarea.
    Totusi, de 8 ani de zile (din cei 22) consider ca tot batem pasul pe loc. As spune ca o greseala a fost ca i-am mai dat un mandat lui finkelstain.
    Nu observ nicio imbunatatire in afara de cateva pavele.
    Este rezultatul muncii echipei lui finkelstain: holban, gradea, trifan, nona popovici, uneori chitu si afilipoaie, cazacu.
    iar in legatura cu „campania agresiva” a tuchelului, sa stii ca nu asta m-ar fi determinat sa votez cu el, ci faptul ca in opozitie fiind, omul chiar a confirmat.
    ne auzim in 2016.

 22. Penibil! Sa-ti fie frica sa dai un interviu.Te temi ca se prinde lumea ca esti din categoria ,,cine nu-i cu mine e impotriva mea”?
  Nici ascunsul dupa nadragii lui Dobre sau Nica nu-ti face bine la imagine.

 23. Pare imbatabil si promitator. Dar nu-i dau nota pana nu-l vad si aud vorbind. Poate-i luati un videointerviu. Ca de unde pot sti ca interviul scris nu a fost alcatuit de un specialist in asa ceva?
  E cam suspecta decizia staff-ului de campanie de a nu da videointerviu.

  • Inainte de campania electorala, d-l Tuchel a promis ca un videointerviu va fi posibil. Apoi a refuzat. Noi credem ca nu a fost o decizie luata ca urmare a unor comentarii mai virulente la adresa acestuia. E o dulce naivitate de-a noastra.

   • Admin, chestia cu stff-ul de campanie e vrajeala; omul acesta nu e capabil sa-si controleze reactiile in situatii incomode (nu vorbesc din povesti ci din propria experienta). Nici nu e nevoie sa dea un interviu pentru ca din poliloghia de mai sus intelegem exact care este miza acestei lupte disperate de a ,,cuceri „primaria Tecuci ( daca e asa maret de ce nu dezvolta Tepu?)O spune chiar el ( sau ma rog, cel care i-a facut compunerea de mai sus):cele 25ha de teren de la unitatea militara pe care vrea sa le ,,gestioneze” asa cum a facut si cu terenul serelor de la Munteni. Ne spune si cu cine vrea sa le ,,gestioneze”: cu dl. Nica si cu dl.Dobre. E uimitor cum acest personaj incearca sa extraga imagine de peste tot:din prietenia cu Dobre (parca USL a promis ca fondurile nu vor mai fi date pe prietenii), din faptul ca omul si-a descoperit o molecula de singe nemtesc de la 1900 toamna incercind astfel sa ne induca ideea de seriozitate, cinste si lucru bine facut atribuita poporului german.Imi vine in minte o reclama la materiale de constructie ,, amatori sunt multi,alege calea mesterului” si imi aminesc de promisiunea lui Base de a pune tepe pentru corupti. Cum el n-a reusit pentru ca a fost un amator USL ne trimite un mester tepar (sau tepean? sau tepist?)

 24. Iate de mana cu pazvante chioru un alt corupt. Nu cred ca ar avea curajul sa mai plece prin Germania…xxx Primaru e stapanu nostru, noi il platim, din banii nostri, cand ajunge la putere noi devenim slugi.TREZIREA OAMENI BUNI !!

 25. Tuchele lasate tata dute si fura in alta parte

  • lex, tata, mai pune mana pe cate un dex, doom ( daca stii ce „e” alea) ori o carte de gramatica a limbii romane.
   chiar nu iti dai seama ca faci cate o greseala de ortografie pe cm patrat?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


Scrie în căsuţă rezultatul adunării de mai jos: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.