shopify
analytics tool

Când va avea Tecuciul centură?

Drumul de centura al tecuciuluiDoi ani de la promisiune, încă nicio lucrare. După ce i-a adresat o întrebare cu privire la stadiul lucrărilor (şi dacă acestea se vor face vreodată, aşa cum ni se promite adesea) drumului expres Galaţi-Brăila, deputatul liberal Victor Paul Dobre a revenit cu o altă întrebare adresată tot ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.   De această dată, deputatul s-a interesat de soarta drumului de centură al municipiului Tecuci- obiectiv, de asemenea, promis de actualii parlamentari ai Puterii, mai ales în ultima perioadă. În întrebarea sa, deputatul Victor Paul Dobre aminteşte, totuşi, că indicatorii tehnico economici ai lucrării „Drum de centură în municipiul Tecuci între DN 25 şi DN 24” au fost aprobaţi încă din 2009, prin HG nr. 990.  Adică, de atunci Guvernul a confirmat, oficial, ceea ce tecucenii ştiu foarte bine: lipsa unui drum de centură, care îi face să le pice tablourile de pe pereţi şi să le crape zidurile caselor, din cauza maşinilor de mare tonaj ce străbat municipiul.
„Având în vedere că au trecut aproape doi ani de la aprobarea investiţiei, vă rog, doamnă ministru, să clarificaţi următoarele aspecte: care este stadiul de implementare a obiectivului de investiţii ˝Drum de centură în municipiul Tecuci între DN 25 – DN 24˝?; Când vor fi demarate efectiv lucrările la acest obiectiv de investiţii?; Care este termenul pe care îl estimaţi pentru finalizarea obiectivului de investiţii?”, vrea acum să afle deputatul Dobre.
Deşi a declarat că nu îşi face prea mari speranţe cu privire la răspunsul viitor, Dobre şi-a propus ca săptămânal să facă câte o interpelare către un anumit ministru, în legătură cu câte un proiect local promis şi nerealizat încă.

Scris de : Maria Măndiţă, sursa viata-libera.ro, foto protecuci.ro

4 Comments on "Când va avea Tecuciul centură?"

 1. Îmi fac mea culpa pentru greşeala de redactare a congresului…aşa-i cînd le permiţi nepoţilor să ţi se suie în cap, i-am dat voie Atenei să scrie ea “cu romane” şi uitaţi ce a ieşit.
  Deci, corectez şi scriu al XIV-LEA.

 2. Băiat orientat, primarul nostru! Ştia el din surse sigure că nu se face aşa curînd centura şi s-a mutat de pe strada cu camioane, mai aproape de serviciu, de, pentru eficienţă! S-a mutat, să-i fie de bine şi să trăiască că şi-a luat şi socrul cu el, ce ginere mai face aşa ceva…m-am pierdut în amănunte şi am ratat esenţialul…cum ziceam s-a mutat, dar a uitat să-şi plătescă factura la apă.(socru* a uitat , desigur, cine credeaţi?)

 3. Doru Dascalu | 30 mai 2011 at 17:41 | Răspunde

  Revin cu vechea problemă.Dacă ai creier, minte ce-ţi mai trebuie.Un consiliu local şi un primar cu “cojones”, nu slugi plecate, punea la intrare în oraş semn de interzicere cu 3,5t.Cine intra plătea amendă, bani la buget.Şi după ce reclamau câţiva transportatori mari, problemele de traversare în această zonă cu camioane de mare tonaj, erau prezenţi la efectuarea centurii, toţi miniştri în frunte cu ministrul transporturilor.Dar pe strada primarului nu trece nici un camion de mare tonaj şi apoi dacă se strigă de la partid: “culcat”, edilii oraşului nici nu au curaj să întrebe cui i se adresează ordinul.În secunda doi, sunt toţi pe burtă.Că ultima dată, ştiam că localitatea aparţine celor care locuiesc în ea, nu este a guvernului şi nici a vreunui partid.

 4. Se ştie că e bine să fii perseverent, dar prea multă insistenţă enervează rău de tot urechile miniştrilor.
  Păi, vine primarul nostru de la al IVX-lea Congres, tot cu Boc reales,unde zice că a urecheat-o pe d-na Nuţi cu privire la centură. Vine d-nul Mircea la postul de radio(de partid) şi spune tot de centură şi-o mai întreabă şi dl. Victor pe d-na Anca tot de centură.
  Domne, i-am acrit pe membrii cabinetului Boc cu această centură tecuceană.
  “Cînd va avea Tecuciul centură?”…nici nu este de dorit să se facă în acest mandat, pentru că se impune al treilea (val!-sic!)
  Ce făcuşi, Cristinel, te luă gura (aurită adevăr grăieşte!) pe dinainte? Întrebat fiind de o doamnă ce intrase în direct la emisiunea de astăzi “Faceţi agenda primarului!”, care era nemulţumită că se termină şi cel de-al doilea mandat al primarului şi nu se rezolvă o problemă, vicele nostru declară scurt şi la obiect că “se va rezolva în al treilea”(mandat)!
  Deci, tragem linie şi adunăm : nu numai că e oficial că Edy se va înscrie în cursa pentru un nou mandat, dar este ca şi cîştigat(mandatul, desigur!)
  Acum v-aţi prins de ce nu s-a mişcat niciun degeţel în privinţa centurii tecucene? La anul cu ce ne lăudăm în ditamai luna de campanie? Corect, aţi ghicit, cu centura(neagră!)!
  Şi uite aşa, copiindu-l pe Băsescu ( “mai daţi-mi un mandat să termin toate proiectele”-în campania pentru primăria capitalei) va încînta şi la anul,în iunie, electoratul tecucean să-l voteze.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!