shopify
analytics tool

Ca la fiecare scrutin: Şefii secţiilor de votare, nesiguri şi dezorientaţi!

votare

votare  Deşi au fost organizate instruiri speciale pentru şefii secţiilor de votare, deşi au primit ca de fiecare dată broşuri speciale cu legislaţia şi cu tot ceea ce trebuie să ştie pentru buna desfăşurare a alegerilor, se pare că tot nu a fost de ajuns. Parte dintre şefii de secţii de votate din judeţ par total dezorientaţi, nesiguri şi nedumeriţi în legătură cu procesul electoral şi sună întruna la Biroul Electoral Judeţean pentru a cere explicaţii şi sfaturi. Cele mai frecvente întrebări – desigur, pe lângă cele care vizează transportul la BEJ şi plata indemnizaţiilor – se referă la actele necesare pentru a vota. Potrivit legii, cetăţenii nu pot vota decât pe baza actului de identitate valabil, la secţia de votare la care sunt arondaţi conform domiciliului. Cu toate acestea, BEJ este întrebat sistematic dacă se poate vota cu paşaportul sau cu un buletin de identitate expirat de numai două zile (!), sau dacă se poate vota pe baza contractului de închiriere deţinut pentru o locuinţă din Galaţi, în condiţiile în care domiciliul votantului este în Tecuci.

sursa: viata-libera.ro

1 Comment on "Ca la fiecare scrutin: Şefii secţiilor de votare, nesiguri şi dezorientaţi!"

  1. Nu trebuie sa va mire acest lucru. In Tecuci, diupa venirea la putere a USL-ului au fost pusi ca presedinti si vicepresedinti la sectiile de votare, in dispretul legii si cu acordul tacit al prefectului, simpatizanti uslisti care habar nu au de lege si de procesul electoral.
    Una strict autentica, la alegerile locale u npresedinte de sectie vine cu procesul verbal gresit intocmit. Membri biroului local il intreaba cum de a putut sa vina cu p.v. in halul asta, iar el raspunde ca nu se pricepe si ca a fost pus mai mult fortat de dl. Grosu de la PNL. Banuiesc ca asa au stat lucrurile si la alegerile de duminica.Asa ca sa nu se mai planga ca au stat ieri pana la orele 18 la Galati. Puneti mana pe carte si invatati.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!