shopify
analytics tool

Biserica „Cuvioasa Parascheva” Liesti

Biserica Sf Parascheva - LiestiZidita intre anii 1884-1887, sfintita la 22 Decembrie 1887, construita din lut cu furci de stejar, pictata in anul 1976. Extinsa cu o clopotnita, pe doua nivele, intre anii 1992-2000.
Preot paroh: Gabor Titi
Preot slujitor: Croitoru Ion.
Comitetul parohial format din 55 de femei gospodine ale parohiei, au organizat, dupa obicei, Hramul Bisericii. Au participat la Sfanta Slujba foarte multi credinciosi ai parohiei. La parohia noastra se desfasoara programul Bisericii Ortodoxe Romane: “Hristos Impartasit copiilor”. Acest program este alcatuit din :
Grupul vocal “Cununita satului” – 30 copii, imbracati in costume populare, condus de cantaretul Ignat Gheorghe si prof. Titel Dumitriu, din Tecuci.
– Formatia de dansuri populare traditionale, peste 100 copii. Condus de maestra coregraf, D-na Dibu Mioara si Prof. Gabor Otilia-Cristina.– Atelierul de pictura – 50 copii, condus de prof. Bebea Ionita din Tecuci.
– Grupul de copii care joaca sah – 16 copii, condus de maestrul in sah Teodorescu Ion, din Galati.
– 25 de copii participa saptamanal la Cateheza pentru copii, condus de Preotul Gabor Titi.
Grupul vocal “Cununita Satului” a participat la Sfanta Liturghie, dand raspunsurile la strana, iar la kinonic au interpretat cantece religioase si patriotice: Avem o tara sfanta, Lacrima limbii noastre, O Maicuta Sfanta s.a. Copii au fost imbracati in frumoasele costume nationale romanesti din judetul Galati si Vrancea, si au prezentat un scurt program artistic (cantece si dansuri populare).
Dupa Sfanta Liturghie a avut loc traditioanala agapa crestineasca unde au participat un nr de aproximativ 250 de credinciosi. Femeile din Comitetul Parohial au organizat, cu aceasta ocazie, o ampla actiune filantropica in parohie unde un nr de 50 de batranisi batrane, neputinciosi si nevoiasi, au primit pachete cu mancare calda, precum si ulei, faina si zahar.
La Slujba Hramului au participat si autoritatile locale: Domnul primar Bot Iulian, Domnul viceprimar Lupoae Catalin, si secretarul primariei, Avadanei Vasile.
Biserica noastra, cu ocazia Hramului, a beneficiat si de ajutorul material al: Primariei si Consiliului Local Liesti (Bot Iulian), Brutariile Autu (Dl Autu Dan), al Societatilor Legumicole SA (Dl Ilie Stoica), Livada SA (George Scarlat), Brutaria Dibu SA (Dibu C).
La acestea se adauga ajutorul acordat de fiecare credincios, al Parohiei, care si-a adus contributia sa din toata inima.
Multumim pe aceasta cale tuturor celor care ne-au ajutat. Dumnezeu sa-i binecuvanteze, iar cuvioasa Parascheva, mult ocrotitoare, sa le fie grabnic ajutatoare.

Credinciosii si toti participantii dupa Sfanta Liturghie, au vizitat atelierul de pictura si muzeul bisericii.

Scris de Preot Constantin Gabor

Fii tu primul care comentează on "Biserica „Cuvioasa Parascheva” Liesti"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!