shopify
analytics tool

BILANŢUL UNUI MANDAT: Haos administrativ – Consiliu Local decimat – hotărâri ilegale!

Scorţa-Mihai-Mişu-Consilier-local-Tecuci_2012

Se conturează din ce în ce mai mult amploarea haosului creat de “cea mai performantă” administraţie locală a Tecuciului de la începuturi şi până în prezent, aşa după cum se laudă cei care ne conduc astăzi oraşul. Dacă facem un rezumat rapid al stării actuale de lucruri în ceea ce priveşte administraţia publică locală, avem:

1. Curtea de Conturi Galaţi a arătat faptul că au fost cheltuite nelegal în numeroase ocazii şi pe diferite domenii sume foarte mari de bani, au fost deturnate fonduri importante destinate bunei funcţionări a oraşului, trebuind că în viitor aceste sume să fie recuperate de la cei vinovaţi, existând procese pe rol în acest sens;
2. Foşti funcţionari publici cărora li s-a desfăcut contractul de muncă în mod abuziv, câştiga la foc automat în instanţe şi obţin despăgubiri importante pe care le suportam tot noi, cetăţenii, deşi decizia nelegală aparţine primarului;
3. O parte din cele 7 societăţi nou înfiinţate de către Consiliul Local funcţionează înafara cadrului legal şi mai nou produc şi pierderi financiare, având la cârmă manageri cu 8 clase la fel de “performanţi” ca întreaga administraţie ce i-a numit;
4. Consilierii locali sunt eliminaţi din cadrul Consiliului Local, unii de către actualul primar pe criterii politice numai de el ştiute, iar alţii de către instituţii ale statului, aşa cum este Agenţia Naţională de Integritate care dă decizii prin care se constată incompatibilitatea şi conflictul de interese administrativ.

Dacă mai dura puţin acest mandat, noi tecucenii am fi constatat că nu mai avem organ deliberativ şi că am rămas ca o corabie fără cârma, ce bântuie haotic în peisajul administrativ fără direcţie şi fără ţintă, pentru că aşa se face “performanţă”!

Scorţa-Mihai-Mişu-Consilier-local-Tecuci-2012 Vorbeam într-o postare anterioară despre un document oficial prin care actualul primar prezenta prefectului judeţului situaţia a cinci consilieri locali care au participat la actul deliberativ, aflându-se în stare de incompatibilitate sau de conflict de interese administrativ. Dintre cei cinci se ştie că fostul consilier local Nacu Marcel a fost găsit de către A.N.I. în conflict de interese administrativ, aşa cum se precizează într-un comunicat al A.N.I. din 23.11.2015 şi iată că pe 01.04.2016 aceeaşi instituţie, tot printr-un comunicat, stabileşte că un alt consilier local din Tecuci se afla în conflict de interese administrativ.

Ce înseamnă acest lucru? Că toate hotărârile (de ordinul sutelor) adoptate cu votul consilierilor aflaţi în stare de incompatibilitate şi conflict de interese administrativ sunt hotărâri nule de drept, a căror aplicare în practică este nelegala. Urmările acestei situaţii de fapt înseamnă că:
– S-au stabilit taxe şi impozite nelegale;
– S-au cheltuit de la buget bani prin hotărâri nelegale;
– S-au făcut angajări şi numiri în aparatul Primăriei şi nu numai, nelegale;
– Administraţia a funcţionat nelegal.

Toate aceste lucruri vor duce la un şir incredibil de … citeşte întreg articolul

Sursa: traianbalanica.ro

6 Comments on "BILANŢUL UNUI MANDAT: Haos administrativ – Consiliu Local decimat – hotărâri ilegale!"

 1. Nu l-am auzit/citit vreodată pe Dl Corcioveanu cerându-i prietenului său Țuchel să cheltuie mai puțini bani pe lăutăreala aia din centru, cu tot felul de adeline pestrițe, cu parastasul acela de peste un miliard de lei cheltuiți cu slugile din administrația locală, anul trecut, cu calendarele de miliarde, cu amenzile tot de miliarde primite de prietenul său liberal, Don Tuchel, pe care trebuie să le plătească tot din banii publici, de unde putea rămâne o felie și pentru folk… Atunci de ce tăcea folkistul? Sau a cântat și el acolo pe la mese? Vă așteptăm opinia domnule profesor. Aveți vreun răspuns concret la aceste întrebări?

  • Daca esti propagandistul sef al tepeanului ar trebui sa incetezi, nu iti mai ajung zecile de saituri si bloguri unde improstii cu noroi?Oprestete ! Lasa omul in pace !

 2. De ce doamna Maria gratuit? Exista cluburi ,sali de spectacole ,menirea primariei nu este de a organiza spectacole ci de a organiza si conduce acest oras .Bunaoara strada mare nu are trotuar ci un soi de capcana pentru picioare probabil ca nu au cotizat comerciantii!
  Alaltaieri Catalin Hurdubae se afla in campanie in cartierul Balcescu cu un pesedist dubios (Farcasanu) ce vorbea in locul lui.Cred ca PSD face blat cu Tuchel altfel nu-mi pot explica fenomenul ,Hurdubae slab pregatit insotit de dubiosi !!

 3. Orasul asta a incaput pe mana unor hoti cu muuult tupeu !Aici exemplific si firma de paza CPG ce are in spate pe varul primarului onorabilul Scutaru Trandafir,firma abonata la tot felul de contracte de la paza parcului pana la paza spitalului .Ce e mai grav ca angajatii firmei sunt persoane dubioase unele avand chiar cazier judiciar pentru fapte comise cu violenta !
  Un astfel de …ins l-am vazut chiar azi la spitalul municipal rastindu-se la bietii apartinatori veniti cu treburi serioase la spital ,probabil ca negrul inginer manager doreste sa umileasca de tot locuitorii acestui oras .
  Daca tot a inceput campania electorala va intreb pe voi politicienii acestui oras :unde ati fost 4 ani ,ce ati facut incat sa credeti ca suntem atat de prosti incat sa inghitim tot ce ne bagati pe gat si mai ales ati uitat ca totul se plateste ?Nu simtiti gustul amar al lacrimilor de la DNA?

 4. Suntem convinsi ca domnul Corcioveanu poate sa faca pentru tecuceni spectacole folk si gratuit, nu neaparat sa fie platit de Primarie.

  • Eu cand am fost am platit bilet, nu am auzit sa fie platit de primarie. Aveti probe, ori aruncati cu noroi, in oameni care vor sa faca ceva in orasul asta nenorocit.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*