shopify
analytics tool

UPDATE: Bebeluşi lăsaţi să moară şi paciente torturate, într-un spital din Tecuci – video

Video
[jwplayer player=”1″ mediaid=”35843″]

Articol publicat in ziarul Viata libera:

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dacă într-adevăr ar fi existat suspiciuni de malpraxis, acestea ar fi ajuns demult în faţa organelor competente. „Mă îndoiesc de veridicitatea acestor acuze, dar vom face în continuare aceste verificări. Acolo (n.r. la Tecuci) este vorba despre un conflict între două tabere”, a declarat şi Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.  …citeste intreg articolul

Comunicat de presă – publicat in tecuceanul.ro
Ca urmare a difuzării, în ziua de duminică, 9 Martie,a reportajului incriminator, privitor la Spitalul „Anton Cincu” Tecuci pe postul de televiziune România TV, Primarul Municipiului Tecuci s-a autosesizat și a dispus următoarele:
1. Demararea de îndată a unei misiuni de audit financiar cu structura proprie din cadrul Aparatului de specialitate al primarului, privitor la achizițiile de medicamente, materiale sanitare, alimente, etc în cadrul exercițiului financiar 2013-2014.
2.  Sesizarea Direcției de Sănătate Publică-Galați privind efectuarea unui nou control.
3.  Sesizarea conducerii Colegiului Medicilor –Galați privind activitatea desfășurată de medicii din cadrul sectiei obstetrică-ginecologie a Spitalului „Anton Cincu” Tecuci. Din verificările administrative preliminare efectuate de managerul unității sanitare,  dr. Secară Camelia este suspect de întreruperea cursului mai multor sarcini cu punerea vieții pacientelor în pericol și falsificarea de documente oficiale. Atacul egoist și concertat la adresa Șefului de secție-interimar dr.  Assad este nefondat în legătură cu acuzele aduse de paciente în cadrul reportajului. Este regretabil că munca și activitatea de zeci de ani a multor medici din unitatea spitalicească să fie umbrită de astfel de incidente nefericite, drept pentru care, în urma anchetelor dispuse vor fi luate cele mai aspre măsuri față de cei ce vor fi găsiți vinovați. De asemenea, îmi exprim speranța că Spitalului „Anton Cincu” Tecuci, unitate cu tradiție în rețeaua sanitară din România , nu-i va fi știrbită în nici un fel imaginea , personalul spitalului, în marea sa majoritate, dând dovadă de înaltă competență, profesionalism , responsabilitate și afecțiune față de orice pacient.
———————————————————-

Mărturisiri uluitoare despre ce se întâmplă într-un spital din România. Cadrele medicale acuză ca la Spitalul” Anton Cincu” din Tecuci mai mulţi bebeluşi sănătoşi au murit în condiţii suspecte. Mai mult, gravidele ar fi torturate, iar conducerea unităţii cheltuieşte mii de lei pe veselă, potrivit România TV.

Sub protecţia anonimatului, cadre medicale din Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci au dezvăluit lucruri înfiorătoare petrecute chiar sub ochii lor.

„Au murit săptamana trecuta doi copii la interval de două zile. Una dintre mămici a fost urmărită toată sarcina de doctorul Assad. Nu a ştiut să intervină când a trebuit, drept pentru care copilul a murit”, a declarat un cadru medical de la spitalul din Tecuci.

Toate acestea, în ciuda faptului că pe tot timpul sarcinii şi chiar înainte să nască, medicul le-a asigurat pe cele două gravide că bebeluşii lor sunt bine. După naştere, femeile aveau să audă altceva. „Asta este, se mai întâmplă să mai moară copilul la naştere şi că este bine că trăiesc ele ca să mai poată face şi alţi copii”, a mai spus cadrul medical.

Una dintre mămici a precizat că a trăit clipe de groază. „Bebeluşul a trăit până în momentul naşterii, pentru că medicul l-a ascultat cu aparatul şi îi batea inima. A fost şi o doctoriţă care era de gardă, a chemat şi doctorul când a încercat să îl facă să respire, dar a plecat spunând că nu era el de gardă. Nu am mai păţit niciodată aşa la naştere. Am trei copii, dar aşa ca acum nu am păţit niciodată. Şi acum mă chinui, am fost şi cusută şi stau numai în pat”, a spus pacienta Lăcrămioara Niţă.

Şi acuzaţiile asupra medicului Assad Mahomed nu se termină aici. Doctorul, care este şi şeful interimar al secţiei

Obstetrică Ginecologie, este acuzat de practici violente în timpul consultului. O pacientă a depus plângere penală împotriva lui, după ce a fost tratată ca un animal, povesteşte ea.

Nu sunt însă singurele mari probleme din Spital „Anton Cincu”. Există mari semne de întrebare privind corectitudinea cu care se folosesc banii pentru aprovizionarea spitalului. Echipa România TV a intrat în posesia unui document care arată că pe o banală oală de şase litri s-a cheltuit 500 de lei, iar una de 10 litri a fost cumpărată cu 1.000 de lei.

Managerul spitalului a spus că acuzele nu sunt de luat în seamă, pentru că vin din partea unor oameni cu studii medii. „Aici, în spital, avem medici foarte buni, avem asistenţi foarte buni şi ceea ce anumite cadre încearcă să facă nu denotă decât că este rea-voinţă din partea anumitor angajaţi şi bănuiesc că sunt cu studii medii şi nu sunt cei reprezentativi”, a declarat managerul spitalului „Anton Cincu” din Tecuci, Teodor Negru.

Primarul oraşului Tecuci, în subordinea căruia se află Spitalul „Anton Cincu”, a declarat că va lua măsuri severe care pot ajunge până la demiterea managerului, dacă toate acuzaţiile se adeveresc. Medicul Mohamed Assad, nu a dorit sa exprime un punct de vedere şi nu a vrut să dea ochii cu echipa de jurnalişti.

Sursa: romania TV

Alte aticole legate de acest subiect:

Primarul Tecuciului, Daniel Țuchel s-a autosesizat în urma anchetei jurnalistice, făcută la Spitalul „Anton Cincu”, în care mai multe femei s-au plâns că bebeluși, adusi pe lume, sănătoși, au murit în condiții suspecte. Astfel, edilul cere ca la unitatea spitalicească finanțată de Primăria Municipiului Tecuci să se desfășoare în perioada următoare o serie de controale. „1. Demararea de îndată a unei misiuni de audit financiar, cu structura proprie din cadrul Aparatului de specialitate al primarului, privitor la achizițiile de medicamente, materiale sanitare, alimente, etc. în cadrul exercițiului financiar 2013-2014. 2.Sesizarea Direcției de Sănătate Publică-Galați privind efectuarea unui nou control. 3. Sesizarea conducerii Colegiului Medicilor –Galați privind activitatea desfășurată de medicii din cadrul sectiei obstetrică-ginecologie a Spitalului «Anton Cincu» Tecuci.

[poll id=”5″]

Din verificările administrative preliminare efectuate de managerul unității sanitare, dr. Secară Camelia este suspect de întreruperea cursului mai multor sarcini cu punerea vieții pacientelor în pericol și falsificarea de documente oficiale. Atacul egoist și concertat la adresa Șefului de secție-interimar dr. Assad este nefondat în legătură cu acuzele aduse de paciente în cadrul reportajului. Este regretabil că munca și activitatea de zeci de ani a multor medici din unitatea spitalicească să fie umbrită de astfel de incidente nefericite, drept pentru care, în urma anchetelor dispuse vor fi luate cele mai aspre măsuri față de cei ce vor fi găsiți vinovați. De asemenea, îmi exprim speranța că Spitalului «Anton Cincu» Tecuci, unitate cu tradiție în rețeaua sanitară din România, nu-i va fi știrbită în niciun fel imaginea, personalul spitalului, în marea sa majoritate, dând dovadă de înaltă competență, profesionalism, responsabilitate și afecțiune față de orice pacient”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Tecuci. Mai multe detalii despre ce s-a întâmplat la Spitalul din Tecuci, dar și cum decurge ancheta, citiți în ediția print din această săptămână.

sursa: monitoruldegalati.ro

37 Comments on "UPDATE: Bebeluşi lăsaţi să moară şi paciente torturate, într-un spital din Tecuci – video"

 1. Anca & Jen cele adevarate,persoanele care au comentat sub numele nostru nu sunt reale..nici macar nu au curajul sa se semneze cu numele reale,sau poate au vrut sa faca o gluma de 1 aprilie,dar au gresit data,mai aveau de asteptat. Atentie,tot ce ati postat sunt date din dosarele medicale ale unor paciente si este interzis prin lege sa le faceti publice fara acordul acestor paciente. Chiar daca ati semnat cu pseudonim puteti fi depistate.

 2. si mie imi pare rau ca s-a ajuns pana aici , un medic foarte bun si nevinovat a fost acuzat pe nedrept . Sa vedem acum ce se v-a rezolva in cazul d-nei doctor Secara care asteapta si ea comisie pentru nasterea din 11.03.2014 , a asistato pe pacienta Druta Luminita la nastere cu forcepsul si copilul este in coma la Galati cu hemoragie cerebrala , in stare stare foarte grava! Ne cerem scuze domnule doctor Asaad ca v-am adus jigniri si acuzatii nefondate !

  • Draga analfabeta…in primul rand,vezi ca ma-ta are cratima!In al doilea rand,fii 5 secunde mai inteligenta si nu posta in numele meu!In al treilea rand,ti-am zis sa nu te mai dai cu asa mult fond de ten ca-ti inhiba inteligenta…apropo,ai vazut ca ma-ta are cratima,da!?
   In al patrulea rand,incalcarea legii secretului profesional se pedepseste cu privare de libertate…dar ca o proaspata absolventa de drept ce esti,ma gandesc ca stii deja,asta…
   In rest numai de bine si nu uita: MA-TA ARE CRATIMAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

 3. astazi a avut loc expertiza facuta de colegiul medicilor din galati din care a reiesit ca doctorul Asaad nu are nici o vina , la una din nasteri la care nici nu a participat a fost anuntat sa vina la spital dar medicul nu a putut constata decat decesul copilului proaspat nascut cu medicul de garda Cobzariu. La cea de a doua nastere Dr.Asaad a fost sunat la ora 5 dimineata de dr.Cobzariu care era de garda , nu se mai auzeau bataile cordului fetal si ,dr.Asaad a venit de acasa , a intervenit de urgenta cu o cezariana dar s-a nascut un copil mort. Comisia in urma cercetarilor amanuntite a hotarat ca medicul Asaad este nevinovat .Televiziunea a fost chemata doar pentru a i se strica imaginea doctorului nefiindu-i aduse nici o plangere din partea pacientelor. Imi pare rau si imi cer scuze ca l-am vorbit de rau fara sa ascult si parerea celor competenti sa decida .

 4. putin agramat imi pareti dumneavoastra,eu am uitat doar o virgula dupa *prietenele mele*. ma bucur ca atat ati avut de adaugat la comentariul meu. sunt convinsa ca sunteti o persoana ff rau intentionata,care doriti doar sa defaimati anumite persoane si care,consider eu, va schimbati numele de pe un site pe altul si vorbiti urat la adresa acestor persoane,care nu cred ca v-au gresit cu absolut nimic. nu am de gand sa mai continui acest circ. Eu repet: am fost urmarita in sarcina de Dr Secara,este nemaipomenita,am sfatuit toate cunostintele sa mearga la dansa la cabinet,o voi face si in continuare! o zi frumoasa!

  • Si eu am o parere foarte buna despre domna dr Secara, dar asta nu ma scuteste sa ma minunez in cntinuare de fenomenul pe care ni l-ati dezvaluit. Trei mame la doi copii!!!
   PS Nu ati uitat doar virgulele, ci multe alte reguli de scriere.

 5. lasa ca v-a prinde pe toti,huliganilor,ca faceti un juramant ca sa ajutati pacienti,dar pana nu va baga nimeni bani in buzunar ii lasati sa moara pe holul spitalului.rusine sa va fie de la doctori pana la asistenti.va vine randul la toti,pana acum lumea a tacut,dar ati intrecut orice masura

 6. nu este frumos ceea ce faceti,am aflat intamplator ca aici se dezbate o adevarata campanie impotriva Dr Secara si de fapt subiectul era de Dr Asad.. Eu sunt pacienta dansei..si eu si prietenele mele si am nascut 2 copii sanatosi si-i multumesc dansei si lui Dumnezeu pentru asta. eu,personal o apreciez enorm si este o doctorita foarte buna si stie sa vb cu pacientele si o recomand tuturor!!

  • Doamna Corne, spuneti: „..si eu si prietenele mele si am nascut 2 copii sanatosi”. Inseamna ca sunteti cel putin 3 doamne. Facet-ma sa inteleg: toate trei (sau mai multe) i-ati nascut pe cei doi copii. sau toate prietenele d-stra, ca si d-stra ati nascut cate exact DOI COPII?

 7. Tepeanu militaru | 11 martie 2014 at 20:41 | Răspunde

  Negru a. Început sari între Ion mana ca pe vremea când era La fabrica de conserve când fura de rupea rândurile, ia făcut lui fiusu firma. De consultanta IT sa tragă ceva bani de La spital si săi fure pâinea lui pelin

 8. Haideti sa o luam de la inceputul povestii, in care a fost odata un dr. chirurg T. care a pupat multe dosuri PNListe ca sa ajunga manager de spital, apoi a venit perioada PDLista, cand au aparut alte dosuri pdliste pe care dr.T.le-a pupat cu o mai mare fervoare, si uite asa au trecut cativa ani buni in „fruncea” spitalului A.C., in care conturile spitalului, farmacie, saloanele, medici, asistenti, pacienti, erau la dispozitia lui dictoriala, far aparare de insatietatea lui vorace , de mizeria lui verbala, de poluarea fonica a consoartei lui dr.S., de nelegiuirile acestora.
  Din inaltimea ametitoare a functiei detinute , el , dr .T. si consoarta lui , dr. S., a inceput sa creada ca el chiar a obtinut merituos acest post, uitand dosurile pe care le-a pupat.Apoi a venit Vremea Schimbarii, el zburand din sefia spitalului.Atunci el si consoarta lui, regretand amarnic vremurile bune, au inceput sa tipe pe toate drumurile ca altii fura, altii-s incompetenti, altii-s pusi in functii politic, ca ei sunt Mesia si ca fara ei spitalul nu rezista, au facut greve, au injurat la rand manager, primar, colegi medici, etc.Toti sunt vinovati dar ei, inclusiv clanul muierilor S.(sor’sa, nepoat’sa)
  sunt neprihaniti.Cu cat mai vinovati, cu atat urla mai tare tulburand linistea si bunul mers al spitalului, renumele acestuia.Ei si-au facut un mare „favor” reclamandu-l pe dr.A., pe principiul „cine sapa groapa altuia, singur pica in ea” , neconstientizand, sau orbiti de furie, ca acuzandu-l pe dr.A., organele de control vor descoperi grozaviile(avorturile ilegale ale consoartei).
  Deci sa zicem cu cuvintele tale Ancuta draga, lumea nu e proasta, stie cine sta in spatele acestor acuzatii.Dr.S. isi da demisia din sef sectie pt.a coaliza cu proaspatul somer consortiul sau, dar apoi regreta si vrea inapoi , vazand ca nu mai e loc de dr. A., recurge la mizeriile pe care le-ati vazut pe tv, poate-l rastoarna pe dr.A., intorcandu-sevictorioasa in culcusul ei
  Dumnezeu sa o vada si s-o rasplateasca dupa sufletul ei.,dr.S. fiind o intriganta si fara frica de Dumnezeu.
  Asa ca Ancuta taca-ti gurita, caci ce se naste din pisica tot soareci mananca, dar tu esti o pisica al naibii de URATA. CAHhhhhhh!

 9. D-nule primar ALES pentru prima si ultima data..Sa va fie rusine pentru acest comunicat. Cum puteti sa faceti asemenea acuzatii asupra unui doctor cu asemenea experienta ? Un doctor care a adus pe lume mii de copii,cum puteti arunca cu noroi intr-un asemenea medic? Sa va fie rusine! Eu sunt sigura ca daca veti continua sa faceti astfel de acuzatii,lumea va iesi in strada! Este inuman! Nu va comportati ca un primar,primarul trebuie sa-si vada de primaria lui… Noi de asta v-am votat! Si de cand sunteti primar a inceput circul si scandalul in acest oras,ne este rusine noua,cetatenilor acestui oras ca suntem condusi de dvs. Sper sa cititi mesajul meu,sper ca noaptea cand puneti capul in perna sa aveti in cap mesajul nostru. Ati intors toata aceasta tragedie impotriva Dr Secara,care nu avea nici o legatura.,reportajul este numai despre Dr Asad,l-ati scos repejor si ati inceput sa aduceti acuzatii Dr Secara,ce urat. Lumea nu e proasta D-nule primar,lumea stie,vede,aude,orasul e prea mic si nu vi-l puneti in cap,pentru ca oamenii mici pot face lucruri mari. Va multumesc ( fiti putin mai obiectiv in exprimare).

 10. @carcotasul:
  Felicitari pentru comentariu. De fapt, prin consistenta, prin punerea corecta a accentului, prin obiectivitatea care se simte clar, acesta este ADEVARATUL ARTICOL despre spitalul din Tecuci!
  Pe multe dintre cele relatate le aflasem si eu, dar nu-ti este suficienta o singura minte ca sa poti crede ca sunt posibile asemenea enormitati. Desi tara este invadata de ticalosie, desi intregul sistem sanitar este victima politicienilor, a escrocilor din trusturile farmaceutice, a medicilor decazuti, a personalului medical cuprins de stricaciune, parca spitalul din Tecuci le intrece pe toate! Dar nimic nu se va putea rezolva daca descoperirea adevarului nu va fi totala, daca vinovatiile nu vor fi stabilite in totalitate si pedepsele nu vor fi pe masura faptelor. Incercand sa se cocoloseasca vinovatii, asa cum s-a facut pana acum, nu se va ajunge la normal. Oricarui doctor nou venit, daca nu s-ar lasa racolat, i s-ar face atmosfera si chiar inscenari. Cadrele medii isi vor uita si mai mult atributiile si vor deveni din ce in ce mai active in lupta pentru putere, bani, pacienti, in falsuri, in mita, in furt si in malpraxisul generalizat. Medicii onestii vor pleca sau vor continua sa se complaca intr-o cumintenie lasa. Sindicatul va deveni si mai partizan, se va mafiotiza tot mai mult.
  Se impune o ancheta serioasa, care sa aiba in vedere aspectele pe care le-a amintit „carcotasul”, care sunt esentiale, care sa lamureasca:
  Ce este cu sabotajele intre medici, devenite notorii, avandu-i pe bolnavi drept cobai.
  Ce e cu materialele sanitare si medicamentele cumparate cu preturi de trei ori mai mari decat in farmacii;
  Ce e cu cele „9 miliarde lei vechi pentru întreținere sistem informativ de către o firmă care nici nu a venit în Tecuci”
  Cine se face raspunzator de numirea directorului Negru, pe care nici pregatirea si nici activitatea anterioara nu il recomandau sa conduca un spital, in special unul deja macinat de coruptie.
  Cine face lumina in cazurile in care erau „ operați pacienți ce nu trebuiau operați, care efectiv erau deschiși și închiși la loc chirurgical fără a li se aplica vreo intervenție, ci numai pentru a li se sălta șpaga operației” ?!!!
  Ce este cu acel „circuit imoral …. dar extrem de eficient financiar între spitalul Tecuci și farmacia de peste drum a d-nei salariat al Spitalului, fostă director, respectiv d-na Țocu, unde medicamentele circulă în dublu sens : pacienții cumpără medicamente prescrise de la Sormed pentru că în spital nu se găsesc(sanki!) iar asistentele și o parte din personalul medical din spital se fac că fac tratamentele și duc o parte din medicamente înapoi, …. la Sormed pentru a fi repuse în raft la farmacia minune” ?

  Sa indraznesc sa cred ca se va face o ancheta serioasa? Are cine sa o faca???

 11. Alina, daca-i fi acum in fata mea, ti-as da 2 palme sa-ti revii. Pai hai sa-ti spun eu ce-am patit cu Asad asta: face sotia 2-3 controale la el si ne spune ca totul este ok. Toate bune si frumoase pana la urmatorul control, cand ne spune ca inimioara copilului bate cum trebuie si ca este ok din toate punctele de vedere. Plecam acasa di spre seara sotia nu se prea simtea bine, asa ca a doua zi ne-am prezentat la aceasta „bruta”, adica Asad, unde ne informeaza ca el nu-i da sanse copilului si ca e mai bine sa faca avort. Pai stai asa, ieri era ok si azi nu?! Urmatoarea zi am si plecat la Iasi la un profesor universitar, e o ea, un doctor foarte bun. Mi-a controlat sotia si ne-a intrebat de ce am venit la ea, pentru ca nu are nimic. Cand i-am povestit tot, a inceput sa rada si ne-a rugat sa-i transmitem acestui Asad sa-si profeseze meseria pe animale, nu pe oameni, ca habar nu are……explica Alina asta! Restul de sarcina l-am tinut cu Secara, nu o laud, n-am de ce, dar nu a dat gres. In final sotia a nascut la Moinesti (unde de altfel din ce in ce mai multi Tecuceni merg acolo), un baietel sanatos tun, cu nota 9,9 la nastere. Eu pe tine Alina nu te vad de cat o sustinatoare de-a doctorului Asad. Daca nu crezi cele spuse, am hartii doveditoare. Cat despre Negru si hotiile din spital, sincer, cred ca toti manegerii le-au facut, inclusiv pe vremea lu’ Teodoru. O zi buna sa aveti

 12. Unii habar nu au despre ce vorbesc totul se rezuma la politica.In 2012 octombrie am fost la asa zisul :doctor”Asaad care mi-a confirmat ca sunt insarcinata in 6 saptamani.Acest medic mi-a recomandat pe loc intreruperea sarcinii doar pe motivul ca aveam 38 ani si sunt cam batrana.avand in vedere ca mai am acasa 2 copii o fata de 17 ani si un baiat de14.La acest consult vorbesc foarte serios m-am simtit UMILITA el nu a avut nici macar decenta sa se comporte ca un adevarat ”DOCTOR”parca era Veterinar nu ginecolog.Dorindu-mi foarte mult acest copil am tinut sarcina schimbandu-mi doctorul bineinteles pe cine?D-na doctor Secara ,,ha ce gluma am facut toate analizele dublu test ,triplu test,lunar mergeam la control,ecografii peste ecografii,la cabinetul acesteia cabinet cu plata 50 ron fiecare consultatie ce sa mai zic eram la zi cu toate analizele.D-na doctor mi-a zis ca datorita varstei va fii nevoie de cezariana,,,In sfarsit mi-a venit sorocul sa nasc am mers la spital in jurul orei 15 d-na doctor nu avea inca ore de consultatie programul d-ei incepea de la ora 17-19.A sunat-o o moasa asa cred mi-a facut 2 injectii multumesc lui Dumnezeu ca doar el ma vegheat si am nascut cu ”bine”o fetita sanatoasa.Caci d-na doctor nu a binevoit sa asiste la nastere nu mai vorbim de cezariana caaa,,,,la TECUCI nu sunt anestezisti si medici doar pe comanda si cu bani grei.Nu mai vorbesc de vocabularul unei asistente nu-i retin numele pt ca momentul acela nu ma interesa,citez,,,”Cine dracu va pune sa face-ti copii la batranete?”’voi nu vedeti ca viata-i scumpa si grea?saraca credea ca toate vom merge cu pruncii in brate la masa ei precizez ca ea nu are si nu va avea copii in Veci .Asadar Dragele mele viitoare mamici gasiti-va o alta maternitate chiar daca este mai departe.Multa sanatate.

 13. spitalul din Tecuci e jalnic de multi ani…majoritatea femeilor din zona merg sa nasca la Galati sau Focsani.curios ca abia acum unii vad realitatea…

 14. „Mărturisiri uluitoare despre ce se întâmplă într-un spital din România. Cadrele medicale acuză ca la Spitalul” Anton Cincu” din Tecuci mai mulţi bebeluşi sănătoşi au murit în condiţii suspecte. Mai mult, gravidele ar fi torturate, iar conducerea unităţii cheltuieşte mii de lei pe veselă, potrivit România TV.”
  In primul rand se incepe cu o mega prostie. e vorba despre feti morti in timpil nasterii, nu despre bebelsi

 15. Sunt de acord cu @Lucid, articolul și reportajul de mai sus sunt ceea ce se cheamă ”manipulare crasă, de manual, la comandă” făcută cu ajutorul presei.
  Situația din Spitalul Tecuci este cu mult mai complexă decât pare la prima vedere. Ca și în cazul unor ”epidemii” grave, cea mai bună măsură este ”deparazitarea, devirusarea” sistemului în ansamblu, care înseamnă eliminarea tuturor grupurilor de interese care se bat pentru câștigarea ”prăzii” numită în cazul de față Spitalul Tecuci și în general numită sistemul național de sănătate. Aceste grupuri de ”tiriplici”care spun că ”numai cei cu pregătire superioară au dreptul la opinie” sau pseudo-cadre medicale, pseudo-profesioniști care au ca singură țintă spolierea pacienților care fac apel la serviciile sistemului de sănătate, sau a grupurilor tip Țocu de ”foști, actuali și viitori” conducători ori prinși în conducerea operativă a Spitalului care parazitează la vedere de decenii această unitate sanitară a Tecuciului.
  În mod sigur în spatele manipulării de la România TV se află grupul Secară-Teodoru care, sub presiunea cercetărilor DNA, încearcă să creeze perdele de fum pentru a abate atenția de la vechile și penalele acțiuni din trecut. E normal ca atunci când familia Secară-Teodoru nu mai poate impune ca medic de gardă în secția ginecologie pe dr. Teodoru senior la 80 de ani și când nimic nu se mișca în secție–ce era considerată teritoriu propriu din punct de vedere financiar–să creezi diversiuni. După cum cred că îmi spune intuiția în această secție a spitalului și nu numai, au loc sabotaje reciproce între găști, de care suferă în final pacienții și plătesc cu sănătatea și cu viața lor polițele plătite între aceste grupuri.
  Dacă sunteți atenți la materialul video postat, cred că personajul care face declarații este nimeni altul decât Florin Barbălată, cel cu care familia Secară-Teodoru manipulau sume incredibile ale bugetului Spitalului Tecuci timp de foarte mulți ani. Ei cumpărau materiale sanitare și medicamente cu prețuri de peste 3 ori mai mari decât în farmacii. Ei aduceau facturi și plăteau sume de ordinul a 9 miliarde lei vechi pentru întreținere sistem informativ de către o firmă care nici nu a venit în Tecuci. Acest service era făcut defapt de un salariat al spitalului.
  Acum spitalul este pe mâna unui alt ”tiriplic” care nu are nici capacitatea, nici pregătirea necesare să gestioneze o unitate sanitară ca Spitalul din Tecuci, un ”pogonici” care nu cunoaște esența mecanismelor de funcționare și mai mult este venit și el cu temă să mai ”mulgă” în folosul grupului pe care-l reprezintă, cât mai poate fi ”mulsă” această unitate de sănătate. Astfel se perpetuează o stare de lucruri extrem de gravă. Tecucenii au uitat sistemul pe care-l patrona directorul Teodoru, când erau operați pacienți ce nu trebuiau operați, care efectiv erau ”deschiși și închiși” la loc chirurgical fără a li se aplica vreo intervenție, ci numai pentru a li se sălta ”șpaga” operației. Când se uitau în pacient pansamente, instrumentar și alte alea ce ulterior produceau daune majore celor operați, dar totul se masca și se crea ”legenda marelui chirurg Teodoru” ce-și pierdea cumpătul în timpul operațiilor și lăsa pacienții deschiși, trebuind să vină alți medici să-i închidă.
  Cum este când falimentezi intenționat farmacia spitalului și creezi un circuit imoral, ”insalubru”(ca și conflict de interese) dar extrem de eficient financiar între spitalul Tecuci și farmacia de peste drum a d-nei salariat al Spitalului, fostă director, respectiv d-na Țocu, unde medicamentele circulă în dublu sens : pacienții cumpără medicamente prescrise de la Sormed pentru că în spital nu se găsesc(sanki!)iar asistentele și o parte din personalul medical din spital se fac că fac tratamentele și duc o parte din medicamente înapoi, la ”negru”(nu la manager) la Sormed pentru a fi repuse în raft la farmacia minune ce deservește spitalul. Cel mai bine ar fi să se elimine toate grupurile de interese mai sus menționate, să se reseteze tot sistemul și să se repopuleze cu profesioniști care să fie atașați sistemului sanitar și care să dea valoare pacientului, nu profitului financiar propriu.
  Oameni buni, treziți-vă! Să ne ferească Dumnezeu să ajungem pe mâna unor astfel de ”hiene” care nu au nimic de-a face cu jurământul lui Hipocrate, căci din pacienți vom deveni victime colaterale în războaiele paraziților sistemului sanitar.
  Bine ar fi dacă unitățile sanitare ar fi conduse de medici profesioniști și nu de subingineri de termopane care nu înțeleg nimic din ceea ce li se întâmplă, fiind folosiți numai pe post de pix pentru semnat facturi ce conțin parandărături consistente și care în final se vor trezi tot ca manageri anchetați pentru fraude și abuzuri!!

  • Bravo domnule! Exceptional comentariu.Cred ca cea mai buna solutie pentru asanarea sistemului sanitar din Tecuci este inchiderea acestui spital, si infiintarea unei noi unitati spitalicesti in care personalul sa fie angajat pe baza de profesionism si nu de apartenenta la gasti.

 16. Din toate comentariile citite pana acum am dedus ca dr Secara nu este lasata sa nasca copii vii ,iar dr.Assad este „premiat”cand se nasc copii morti.Si din cate se vede asta vrea si managerul si primarul neamt :)).Managerul ar trebui sa invete sa vorbeasca,pentru ca s-ar putea sa gandeasca mai bine un angajat cu studii medii decat el….sa plece unde ii este locul (la nave sau termopane).Iar tu doamna ALINA ,daca lucrezi in acel spital informeaza-te mai bine ,daca tot faci afirmatii.Ce interes ar avea dr Assad sa ajute la inmultirea populatiei romane???

 17. Ma asociez la concluziile pe care le trage „Cetatean!” privind comentariul lui „Alina” . Dupa ce am citit acest comentariu, am capatat senzatia de spital al groazei mult mai accentuata decat dupa articolul din presa.
  E jale, dragi cetateni! Copiii morti sunt tratati ca fapte diverse, subordonate luptei intre cele doua tabere, pentru unii sunt argumente bune de folosit impotriva celorlalti, pentru ceilalti niste simple ghinioane. O bolnava este operata de una din tabere si ascunde asta, deoarece ii este inoculata ideea ca participa la un razboi, iar medicul din cealalta tabara cade in capcana de a incerca sa intervina peste o operatie deja facuta si tinuta secreta din ratiuni de razboi. Operatia fusese executata pe ascuns, fara a se respecta normele si daca bolnava ar fi facut o infectie si ar fi murit, cadavrul ei ar fi devenit doar munitie de razboi si nu se stie cine ar fi fost scos vinovat: cea care a facut operatia in conditii precare, sau cel care a preluat bolnava, intervenind si el!
  Cadrele medii si ceilalti angajati sunt, probabil, antrenati in una dintre tabere, amplificand, fiecare dupa talentul si interesele pe care le are, dezastrul!
  Toate decesele sunt scuzabile, toate numaratorile se renumara. Si dupa acest terifiant sir de intamplari, aproape nicio ingrijorare, aproapr niciun regret, cea mai mare vina i se atribuie presei, ca nu are tact! Va imaginati cat de departe s-a ajuns cu pierderea ratiunii?

  • operatia nu a fost facuta in secret,pacienta nu a stat la reanimare pentru ca nu era nevoie,pentru tot ce nu-i suna bine primarului la ureche e vinovata vechea conducere , dr,Secara si unele persoane cu pregatire medie.

  • draga LUcid, ce eu am spus si voi ati interpretat a fost ca acuzatiile de la RTV spuneau ca mai multi bebelusi sanatosi au fost lasati sa moara, iar eu am spus ca e vorba de 2 cazuri, ambele intamplate in garda altor doctori si pentru care e acuzat dr Asaad
   nimeni nu poate intelege durerea pierderii unei sarcini, sau a incercarii de a avea o sarcina….decat daca trece prin asa ceva….
   frustrarea mea a fost ca acest doctor pe mine m-a ajutat sa raman insarcinata prin tratament, m-a ajutat sa pastrez sarcina timp de 9 luni si m-a ajutat sa nasc prin cezariana la termen pentru ca bebelusul meu nu se intorcea pentru o nastere normala.
   acum judecati voi…. e normal sa ma deranjeze ca toata lumea vorbeste doar de rau despre un doctor care face si bine??????
   daca nu ati fost pacienti ai lui, de ce va pronuntati, iar daca ati fost, v-a maltratat????

 18. Am observat ca primarul da comunicate in numele spitalului. Comentatorul Alina vorbeste despre operatiile dr. Secara , iar primarul despre intreruperi de sarcina periculoase ale aceluiasi dr. Secara. Sa intelegem ca alti doctori nu fac asa ceva? Aici se vede rautatea acestor oameni impotriva unui doctor. Referitor la sectia de obstretica- ginecologie, mai este o doctorita, cantareata, care deasemenea ,cu ani in urma, era acuzata de ceea ce este acuzat acum dr. Hasan.Cum nu s-au luat masuri la timp aceste fapte s-au perpetuat si acum buboiul s-a spart.

 19. Se spun numai minciuni,Nu cred ca este adevarat.Am fost si eu internata cand am nascut in spital si domnul doctor Asaad sa purtat minunat si de o ingrijire minunata am avut parte.Toate astea sunt minciuni ca sa il poata da la o parte anumite doamne din acel spital.Pana sa vina la conducere el acel spital nu avea nimik.M-au pus sa imi cumpar totul pentru operatie ca altfel nu ma bagau.Nu aveau nimik asa ziceau ei,iar acum este dotat.Mint cei care dau reportajul pentru bani.Din surse sigure va zic ca in ziua cand s-a intamplat cu bebelusii domnul doctor assad era foarte afectat nu cum declara domunl.Se vede clar ca totul este pus la cale nu trebuie sa ai facultate ca sa iti dai seama.Pacat ca se razbuna cine se razbuna pe cineva care face ceva pentru noi femeile si raman altii la conducere care distrug oamenii.. Rusine…!!!

  • Mai „Diana”, nu-ti este jena sa o faci pe pacienta?!! E cusut cu ata alba, nu ai nici macar grija sa minti coerent. Fiindca nu spui ca ai nascut de doua ori, e cazul sa te reculegi si sa-ti precizezi tie: cand ai nascut, cand era dr Asaad si era amabil, sau cand nu era el si iti cumparai totl?
   Oare cate „simple paciente” vor mai aparea? N-ar fi cazul sa primim niste raspunsuri cinstite, directe, de la cei implicati, care sa nu se mai exprime prin intermediul unor plasmuiri?

 20. Draga Alina,pentru o simpla pacienta cum te prezinti tu in articolul tau,cunosti foarte multe detalii medicale si asta ne da de gandit.

 21. Nu este primul reportaj făcut de o televiziune națională, în care medici din spitalul tecucean sunt acuzați de malpraxis. Știm care sunt probleme în spital, salarii neplătite, țepe de milioane, incompeteți în funcții etc. Ca fost pacient al spitalului am de spus următoarele:
  1). Sunt cadre medicale care lucrează cu pasiune și devotament în acest spital, iar când am fost operat de apendicită și când am fost internat pentru afecțiuni cardiace, am fost tratat bine. Adevărat am dat câte un ban pe ici pe colo, dar nu o consider șpagă ci un onorariu, ținând cont de faptul că sistemul medical românesc este subfinanțat, poate fi justificat…..Oare?
  2) Acest spital a fost distrus fie de fosta conducere cât și de proasta administrarea a primarului Țuchel care a plasat un incompetent în fruntea spitalului. Angajați amenințați și șantajați politic îi cunoașteți și dvs.
  3) Dragă Alina, cât despre laude, tu te pricepi cel mai bine. Judeci, dar trebuie să recunoști că situația este dramatică, să îi transmiți dragului tău stăpân că indiferent de ceea ce a făcut până acum, este nevoie urgentă de un proiect de modernizare a spitalului și oameni competenți în TOATE FUNCȚIILE, nu numai din spital. Oare și protecuci, trebuie să laude și să tacă? Toți trebuie să ne supunem liniei dictate de Țepucenul?
  4) Spui că nu au murit mulți copiii „doar doi”, nu ți-ași fi dorit ca unul dintre acei copii să fie al tău. Afirmațiile tale sunt îngrozitoare, nu știu dacă doctorul mai putea face ceva, știu doar că aceste afecțiuni cardiace ale fătului pot fi detectate în timpul sarcinii. Dar ce mai contează sunt „doar doi”…….dormiți liniștiți că Alina are grijă să vă numere copii morți la naștere „doar doi”, „doar patru”, „doar șase”……

 22. Faptul ca dl primar a desemnat un tractorist pe numele de Negru pe functia de manager la spital este o dovada ca ne-a luat pe toti cetatenii acestui oras de prosti.Mi-as dori ca Psd-ul sa intre in opozitie fata de pnl si fata de primar si sa demareze procedura de demitere a primarului ,asta daca nu-l salta DNA-ul. Va imaginati cate vor iesi la iveala odata cu intrarea psd-ului in opozitie ?

 23. pacientul tecucean | 10 martie 2014 at 12:21 | Răspunde

  Ce ma surpinde la acest reoprtaj este raspunsul managerului Negru, care se apara de acuzatiile cu privire la achizitii spunand ca cei care le-au facut sunt cu studii medii.Deci trebuie sa ai studii superioare ca sa constati ca o oala care costa 40 de lei a fost cumparata cu 1000 de lei. Foarte interesant. Poate Curtea de Conturi, care face iari un control la primarie, va verifica si achizitiile publice facute de actuala conducere a spitalului.

  • draga pacient tecucean, eu cred ca totusi personalul din spital nu prea are cum sa stie cu cati bani s-a cumparat oala etc …… asta a vrut sa spuna managerul, ca cei ce au comentat fac parte din personalul medical care nu se ocupa de achizitii si deci nu poate cunoaste sumele cu care sunt cumparate,
   parerea mea ca au fost doar niste incercari de manipulare in masa…. un doctor strain vine sa fie sef la noi si noi ne ofticam maxim si ne apucam sa il denigram.
   Bravo noua, specific romanesc!

   • pacientul tecucean | 12 martie 2014 at 12:47 | Răspunde

    Dumneata esti purtatoarea de cuvant a spitalului? Daca da, te rog foarte frumos sa ne prezinti acel contract prin care s-au realizat respectivele achizitii, despre care se vorbeste in reportaj. Cred ca aveti tot interesul sa il faceti public ca sa va aratati nevinovatia, nu?

 24. http://tecuceanul.ro/comunicat-de-presa-3/
  aveti aici un comunicat de presa care arata ca anchetele sunt in curs de desfasurare

 25. este cu atat mai grav ca presa locala, preia o stire de la o televiziune si o publica cu exces de zel, fara ca macar ea – presa locala – sa cerceteze si sa vada cat din stire contine si o farama de adevar.
  oricum, ce este clar, este ca tot timpul este mai usor sa acuzi decat sa feliciti….
  … mai multe cadre medicale, este doar 1 cadru medical, mai multe paciente care acuza ca au fost traumatizate la consultatie, este doar o pacienta, mai multi copii morti in spital, sunt 2. Si acestia au murit unul in timpul nasterii i s-a oprit inima, doctorita de garda a incercat resuscitarea si ulterior a chemat si seful de sectie, dr Asaad, care nu a putut decat sa constate decesul. In cel de al doilea caz, aceeasi doctorita de garda, a chemat acelasi doctor Asaad noaptea, care a venit sa faca o cezariana de urgenta – pentru ca bataile inimii la fat abia se mai auzeau, dar pentru copil nu s-a mai putu face nimic. La autopsie s-a constatat ca existau grave probleme la inima acestuia si deci nu putea fi salvat.
  dar, ce este mai socant, este ca nu parintii suferinzi si cu copii morti au facut plangere, ci cadre medicale din spital „de buna credinta”!!!!!
  oare de ce?
  Pacienta care s-a plans ca a fost brutalizata la consultatie de dr. Asaad nu spune, ca de fapt durerea era cauzata de operatia pe care dumneaei o suferise cu o seara inainte de consultatie- adica vineri seara – si ca sambata dimineata cand doctorul a venit la vizita ea nu a spus ca e operata. Pacienta nu s-a plans de altfel ca a fost operata de doamna doctor Secara, vineri seara, fara sa anunte seful de sectie, fara sa aiba un alt doctor asistent ci asistata de o asistenta, fara anestezist si mutata intr-un salon in loc sa fie la reanimare, acolo unde este locul pacientelor operate. Oare daca era la reanimare, mai era cazul ca doctorul, sef de sectie, sa o consulte? Nu cred! Plangerea acesteia a fost inaintata catre DSP, s-a facut ancheta interna si s-a demonstrat ca doctorul nu a brutalizat-o in nici un fel ….. dar, revin, e mai usor sa arunci cu noroi. Pacienta „brutalizata acum” nu-si mai aminteste ca acum 2 ani, acelasi doctor brutal, dr. Asaad, este cel care ia salvat viata, pentru ca avea o sarcina extrauterina ???
  STIMATI JURNALISTI, VERIFICATI CA IN SPITALUL ANTON CINCU ESTE ANCHETA IN DERULARE! VERIFICATI STIRILE INAINTE DE A LE POSTA IN PRESA LOCALA ON-LINE! ar fi mai corect si mai etic din partea dvs. Iar noi, pacientii, poate nu am mai fi asa panicati cand ar trebui sa mergem la medic, pentru ca articolele de genul asta ne fac sa pierdem si farama de incredere pe care o mai avem in sistemul medical.
  COMPORTATI-VA CA O PRESA CORECTA SI VERIFICATI STIRILE INAINTE DE POSTARE. PENTRU CA DOAR ASA PUTETI FI CONSIDERATI NISTE PROFESIONISTI !!!!

  • Faptul ca am aprobat acest comentariu, pentru care va multumim, speram sa clarifice aspecte din articolul preluat de la Romaniatv.net.
   Dar, conducerea DV si a Municipiului nu dau explicatii in asemenea situatii decat la televiziunile centrale. Pentru noi toate „portile” sunt inchise. Cea mai buna dovada a fost acum ceva timp in urma cand, intr-o intalnire cu cadrele medicale din spitalul municipal, dupa o sedinta a consiliului local, Primarul a dat dispozitie sa inchidem camera video. Am putut sa continuam sa filmam numai dupa ce personalul medical prezent a amenintat cu parasirea salii. Iata inregistrarea video de la acest eveniment: http://www.tecuci.tv/watch.php?vid=5ed322724
   In asemenea situatii purtatorul de cuvant „iese la rampa” si ofera detalii pentru clarificarea situatiei. Dar, dupa cum stiti dupa 20 de luni de la instalare, conducerea actuala nu a dorit sa numeasca un purtator de cuvant cu toate ca exista prevedere legala in acest sens.
   Prin urmare, dreptul la replica va veni doar prin intermediu comentariilor de genul celui pe care la-ti postat DV.
   Asteptam si un punct de vedere al conducerii spitalului pe adresa de mail contact@protecuci.ro.
   Sunt convins ca nu va fi trimis… Pe principiul merge si asa.. Ursul merge, cainii latra!

 26. Nu as pune baza pe o ancheta facuta de Romania TV, dar nu asta este problema. Intamplari ca acestea se incadreaza in realitatea sinistra care a existat in timpul unui sir de ani in spitalul din Tecuci si in sistemul sanitar romanesc – deci sunt plauzibile si trebuie cercetate.
  Este extrem de grav si contextul otravit in care se desfasoara activitatea in Spitalul Cincu,- o ancheta in desfasurare, cu acuzatii grave, in care sunt implicate cadre medicale si alti angajati ai spitalului.
  Fara sa fac exces de imaginatie, daca lucrurile nu sunt repede clarificate, ne putem astepta aici la fenomene grave, chiar terifiante!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!