shopify
analytics tool

Bătaia de joc a Primariei si primar împotriva contribuabililor tecuceni continuă … cu neruşinare

Holul-primariei-tecuci

Deunăzi, ca un bun contribuabil ce mă aflu, mă urcai în propriile-mi încălţări şi mă pornii către Primărie să-mi plătesc impozitul pe bunurile pe care, prin mila cerească şi prin munca proprie le-am agonisit… şi de ce nu, să beneficiez şi eu de bonificaţia aceea care nu strică la bugetul personal şi aşa destul de subţiat de frământările politicianiştilor locali şi mai ales „centrali”…
Şi „acolo”, ce să vezi… vă povestesc, în continuare, pe scurt, odiseea cetăţeanului bine intenţionat, binecrescut dar, prost informat asupra intenţiilor şi bunei creşteri a autorităţilor locale tecucene…

Mă „dau” în uşile rotative şi mă aşez cuminte şi disciplinat la o coadă de vreo 20 de minute, ajung la ghişeu, unde… ce să vezi… mă trimite la alt ghişeu… altă coadă… să depun declaraţia de habitat, unde primesc un bon… apoi, la Relaţii cu publicul, unde întreb dacă mai am nevoie de niscaiva acte… Stau şi acolo vreo, destule minute… După cele 14 persoane aflate la aceasta a III a coadă, în sfârşitttt, îmi vine rândul… dar, stupoare!!

Mi se comunică faptul că nu am „Dosarul lucrat”… Ce dosar măi fraţilor că, de mai bine de 20 de ani plătesc impozitele şi nici pe vremea lui „ceaşcă” nu mă căutau ăia „la Dosar”…?! Enervat, mă aşez, din nou, la coadă, la casierie să plătesc… şi stauuuu…

Aşa, ca o divagaţie,… eu care ştiam că Primarele nostru nu este oltean, să se scarpine cu stânga la urechea dreaptă… şi aflasem că se „nemţise”, în stilul prusacilor cazoni de exacţi… Dar, probabil, ce-i pasă lui de ce se întâmplă cu cetăţenii pe care, cică, îi păstoreşte… cu cât îi batjocoreşte mai mult, cu atât mai bine… părerea lui… că, părerea mea… este plină de adjective, la superlativ… presărată şi cu hiperbole, pe ici, pe acolo, prin părţile esenţiale.

Să mă întorc „la coadă”, aşa cum îi stă bine contribuabilului tecucean, de tagma mea, de mujic… Multe mai afli pe la cozile astea pe care autorităţile locale le-au aşezat în viaţa cetăţenilor, aşa, ca să-i pună la punct, să-i disciplinizeze, să le dea peste nas, să le împingă privirile în pământ, să încerce a-i îndobitoci… cu cât mai multe cozi, cu atât mai bine… că doar ei, cetăţenii vin să aducă bani la bugetul local, nu să încaseze ceva parale… şi cu cât trebuie mai multe acte, iarăşi, cu atât mai bine… şi dacă nu sunt destule, de ce oare nu ar inventa, ei, şi altele…?! Unii, încearcă, de 4 luni, o audienţă la Daniel, primarul şi nu reuşesc să treacă „de bare” (?!)… ce-o fi vrând să zică doamna respectivă, habar n-am… Că şi la Primăria New Yorkului care păstoreşte o populaţie aproape cât a României, americanii ajung mai repede la primarul lor… da, am înţeles, Acolo-i America…

Strâng din dinţi, scrâşnesc chiar, mă aşez la coada noastră cea de toate zilele, mă înarmez cu răbdare căci, doar am venit „să le dau banii” şi mă gândesc la „Dosarul nelucrat”… ce să fie, oare, de nu pot plăti impozitul din această cauză…?!
– Bine, bine, dar când pot plăti? Întreb eu, oarecum iritat… pe bună dreptate…
– După 31 martie. – Îmi răspunde, zâmbind, o duduie… completând cu un „să mai trec, să mă interesez…” ca şi cum mi-ar fi dat întâlnire… i-o fi plăcut de scrâşnetul meu din dinţi…

Şi uite aşa, trece şi martie, se duce şi bonificaţia şi intru şi la penalităţi de neplată…
Cine o fi de vină?! „Dosarul”?! Eu, că vreau să-mi plătesc impozitul?! Că, nicidecum vina nu aparţine administraţiei locale… nu este clar?!!!

Cu minte în ceaţă, după cele 4 cozi care nu au reuşit, deloc, să mă prostească, plin de întrebări, de uimire, îmi fac loc prin mulţimea contribuabililor şi ajung la uşile tip rotişor ale primarului Von Danhiel, care se rotesc continuu, de te ia ameţeala, în dracii care-i stăpânesc pe cei care vor să iasă, împotriva celor care se bulucesc să intre… să auzi acolo, stimate contribuabil, vorbe de ocară adevărată, adresate primăriei şi primarului, ocară nemascată, ale altora ca mine, mai puţin ortodocşi… Cu un izbai în spinare mă trezesc dincolo de rotişor, afară, cu problema nerezolvată…
– Ce faci bre, de ce mă împingi?! Întreb eu…
– Lua-le-ar dracu de uşi, că celelalte nu erau bune… Câţi bani or fi costat, aruncaţi aiurea… atâta birocraţie nesimţită, dosare… acte… dovezi… vreau să le dau banii iar ei nu vor să-i ia… Scuze că m-a luat uşa pe dinapoi, din spate!
Se întâmplă la Primăria Tecuci! Mare mi-ar fi mirarea să nu mă trezesc cu „Dosarul lucrat” la D.N.A… că aş fi vrut, vezi-Doamne, să-mi plătesc impozitele la timp… părerea mea…

11 Comments on "Bătaia de joc a Primariei si primar împotriva contribuabililor tecuceni continuă … cu neruşinare"

 1. Eu am avut aceleas probleme,ma trimiteau de la o camera la alta de la un ghiseu la altul>Am cerut anexa 24 apoi ma intreaba dc imi trebuie anexa ca nu o gaseau..ii raspund dupa care imi spune sa mai astept din nou…se uita pe acolo si imi spune ca nu exista anexa 24 si ca de cand sa schimbat conducerea mai sunt probleme sau mai incurcat lucruriile.Ce-i de facut?ma pune sa fac adeverita fiscala si adeverinta de la registrul agricol si sa ma duc cu astea.Zis si facut dupa ce am stat la cozi cu orele imi spune sa vin dup 3 zile,vin ridic adeverintele ma duc la notar si notarul imi spune da cine ti-a zis tie prostiile astea?imi trebuie anexa 24

 2. perfect de acord cu articolul,la fel mi s-a intamplat si mie…dosar nelucrat.mi-au zis 5 zile,vin dupa o saptamana si stupoare…vreau sa le platesc iar ei nu vrea sa ia…e de ras nu de plans!!

  • Poate ca e o stratagema prin care vrea sa anuleze reducerea de care beneficiaza cei ce-si platesc taxele in perioada de gratie, amanandu-i pe toti pana dupa 31 martie.

   • Nu e vorba de nici o stratagema, e vorba de 14.000 de persoane care au fost puse din oficiu la plata taxei de habitat, si vor aduce primariei cateva miliarde bune. Sarmani oameni nu au nici o sansa sa scape de plata , deoarece tepeanul a decretat ca toti cei care au buletin de Tecuci trebuie sa plateasca chiar daca nu locuiesc aici. Tecuceni care nu au locuinta proprietate personala si trebuie sa isi schimbe buletinul nu pot face acest lucru decat daca aduc pe cineva care declara ca ai ia in spatiu, chiar daca nu locuiesc acolo, altfel cei de la evidenta populatiei refuza eliberarea actelor de identitate.Si asa sunt acum sute de batrani care s-au trezit ca au de platit taxe pentru copiii si nepoti lor, unii chiar si amezi si sunt pusi pe drumuri sa aduca tot felul de hartii si plimbati pe la 4 birouri de tepeni nenorociti.

 3. mare ziarist,,vremea lui ceasca” .la revolutie aveai 5-6 ani,si-ti dai cu parerea .scrie un articol ca un ziarist adevarat,dar tu daca ai facut facultatea la f.f nu ai treaba cu asa jurnalismul,si aron ar scrie un articol mai bun ca al tau.

  • Invata sa scrii si sa pui semnele de punctuatie corect, si dupa poti vorbi si tu. Daca ai prins revolutia la o varsta mai marisoara, nu-ti da dreptul sa critici un om mai tanar. Si tu ce facultate ai mai „academicianule”? Mergi si te iubeste cu Aron, ca-i plac baietii, „cultule”

 4. Ce e de facut ? Se poate plati impozitul cu ordin de plata la orice institutie financiar bancara pe adresa primariei si cu specificatia impozit ?E normala conditionarea platii impozitului de cea a platii taxei de habitat ? Chiar daca societatea respectiva are drept actionar primaria ?

  • Tecucean revoltat | 4 martie 2014 at 17:42 | Răspunde

   Asa voi proceda eu pentru plata taxelor catre primarie, voi plati cu ordin de plata prin banca, este o insulta grava la adresa tecucenilor, numai in epoca lui herr adolf danielse putea intampla asa ceva.

 5. …si dupa toate astea,dupa banii aruncati in vant pe spectacole si adeline ,dupa strazi ajunse la piatra (parea oras odata …acum e o amarata de comuna),dupa umilinta si pavele piezise ,peste doi ani tecuceanul se va incolona catre urne unde ,ce sa vezi ,il va alege din nou pe marele neamt.
  Domnule Admin , dupa parerea mea ,in paralel cu demersurile remarcabile pe care le faceti pentru a arata adevarata fata a acestui fals si ingamfat primar , ar trebui sa aratati si -daca mai sunt- aspecte pozitive din Tecuci.Sa incercati sa cultivati gustul publicului cititor in ale internetului si catre oameni integri si seriosi.Sa incercati ,pentru ca aveti in mana „pixul” (tastatura) sa aratati daca exista alternativa.
  Oricum,felicitari si succes!

  • Aşa cum „neamţul” vă cere să aveţi 3,5 ani răbdare ca mai apoi să arate ce poate, vă rog şi eu să mai aveţi ţintică răbdare. Avem voinţa, dorinta şi idei… Dar, toate aceste acţiuni trebuiesc şi finanţate… Vorbele nu plătesc datoriile…

 6. Stimate Parerolog, ai descris foarte exact ce se intampla pe acolo. Cred ca in sinea lor, sau intre ei, rad de noi.
  O bataie de joc cat se poate de mare este incarcarea oamenilor cu plata taxei de habitat pentru copiii lor plecati in strainatate. Unii dintre ei ratacesc cine stie pe unde in cautarea unui trai mai bun, nici parintii nu mai stiu de ei. Si, dupa ce ca au ramas fara un sprijin la batranete, bietii parinti pusi in imposibilitatea de a depune acte trebuie sa plateasca in plus.
  Culmea nesimtirii este ca toata agitatia si cheltuiala este provocata ca sa suplineasca comoditatea aparatului administrativ al primariei, lipsa de idei si lipsa de comunicare cu Politia. Ar trebui sa fie suficienta declaratia pe proprie raspundere si, daca exista suspiciuni, sa se deranjeze functionarii ca sa faca cercetari la fata locului in colaborare cu sectoristii, care prin natura functiei sunt obligati sa cunoasca situatia din teren.
  Ce e de facut? Impozite peste impozite, paranghelii costisitoare, murdaria de pe strazi mai mare ca niciodata. Chiar nu avem niciun mijloc da aparare, suntem ca satul acela de prosti din poveste?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!