shopify
analytics tool

Banii cheltuiţi sunt ai tecucenilor, ai oraşului Tecuci sau ai pseudopoliticienilor locali ?

Iluminat-festiv-Tecuci-2014

Vorbind despre cheltuielile exorbitante pe care Consiliul Local Tecuci le-a aprobat şi le-a şi făcut deja în luna decembrie a anului trecut, stau şi mă crucesc şi eu, aşa ca un simplu şi nărod cetăţean ce mă aflu: peste 1 milion de lei noi din care 77% doar pentru distracţie! – Aflu eu dintr-un alt jurnal online că ar fi suma despre care încercăm să ne dăm cu părerea, noi cetăţenii, plătitori de taxe şi impozite locale, gospodari mai mult sau mai puţin titraţi în ştiinţele economice, în care s-au titrat unii din edilii noştri, cu diplome cumpărate, ce-i drept… noi, în schimb, suntem târşâiţi prin cum trebuie gospodărită bruma de parale care ne mai rămâne, dacă ne mai rămâne, cui îi mai rămâne… după ce, ca buni şi dedicaţi contribuabili, ne-am plătit datoriile către stat şi autorităţile locale, după ce ne-am asigurat cele necesare „gurii”, ne-am asigurat să avem în case măcar 15 grade la umbra sobei şi ne-am mai luat şi aţa şi acul pentru a ne cârpi turul zdrenţuit al pantalonilor, şi buzunarele găurite.

Iar EI, „aleşii” noştri, sparg aşa, dintr-o plesneală de deşte dotate cu o manichiură ultra curată, nici mai puţin, nici mai mult de „peste 1 milion” de lei… noi… adică, peste 10 miliarde de lei învechiţi, de te întrebi, pe bună dreptate… zic eu, ai cui sunt banii ăştia, ai lor, sau ai noştri?! Aproximativ 770.000 de lei noi numai pentru distracţii?! Numai atâta meritau tecucenii, întreb şi eu, retoric…??!

Adică, aproximativ 175.000 de euroi…?! Şi asta numai pentru maximum 15 zile de distracţii, adică 12.000 de euroi în fiecare zi?! Adică aproape 9oo de salarii mici, mici… de tot, într-un Tecuci bântuit de stafia şomajului… pentru luna decembrie… Mă tot întreb, oare câţi tecuceni au ţinut-o într-o sârbă, câţi au dănţuit şi s-au tras pe patine… şi câţi nu au avut ce să pună pe masă de sărbători, darămite să vină în faţa Primăriei care s-a dat în spectacol… şi s-a dat, nu glumă!… zi şi noapte, noapte şi zi… de huia Tecuciul, din centru până în Cernicari… şi până în Satu Nou, o ţinea tot într-un ecou… fugeau comunitarii de nu li se mai vedeau cozile…

Ce-i drept, e drept, luminiscenţa orbitoare din jurul Primăriei a fost omniprezentă, văzută, cred şi din spaţiu… gheaţa cu aspect de zăpadă antică de frigider Fram, de mult uitat… de pe patinoarul improvizat şi înghesuit deasupra straturilor de trandafiri, tarabele cu vin fiert şi caltaboşi ecologici, trenuleţul motorizat adus tocmai din îndepărtatul Teleorman… mai la deal… păpuşile umane de înălţimea unui stat de om, numai bune de pozat, vată pe băţ şi câte şi mai câte văzute şi nemaivăzute, expuse în centrul urbei noastre, prin bunăvoinţa Consiliului Local şi al dirijorului său maestru, Herr Primarul nostru, au transformat orăşelul nostru ultra provincial într-o caricatură a Vienei… părerea mea…

DE TOATE, PENTRU TOŢI, într-un amalgam de conţinut şi o stridenţă demne mai degrabă de plâns decât de râs, într-un spaţiu microscopic, sub o lupă spartă, prin care răzbat gemetele sărăciei tecucene… şi nevoia stringentă şi stridentă de SCHIMBARE LA FAŢĂ a oraşului… Oare CINE şi CE se doreşte a fi ascuns sub această măiastră caricatură hibernală tecuceană, care a costat atât de mult, aproximativ 770.000 de lei noi…?!

Şi stau eu şi mă întreb, ca acelaşi neghiob cetăţean… neinformat, dar care, pe ici, pe colo, mai simt prin nări izul de trufie al „aleşilor” noştri… neghiobia şi lipsa lor de viziune… mă întreb dacă, atunci când au votat şi au aprobat aceste cheltuieli… (oare, chiar au făcut-o…???), au avut „în contrapartidă” şi o altă variantă, aceea de folosire a acestei sume pentru a iniţializa un PROGRAM SOCIAL, ceva ca o investiţie urbană, edilitară sau cum vreţi să-i spuneţi… generatoare de locuri de muncă… chiar dacă nu ar fi terminat-o acum, în decembrie, mai ar fi fost timp şi la anul, de Paşti… şi în iarna viitoare, că doar nu au intrat zilele în sac… iar campanii electorale vor mai fi… părerea mea… şi EI vor mai avea nevoie de imagine… electorală… Ce să-i faci dacă atunci când au ieşit să fie aleşi, la vot, ca feţele mari la măritat… care mai de care mai…” mică”… la adăpostul legii, care nu le-a impus să prezinte câte un program coerent şi viabil de administrare locală, măcar la nivel de partide…

Aşa că, ne-au prezentat o „fetie” incertă, care s-a dovedit a fi tratată cu zeamă bordeleză… iar acum se dau în stambă şi ne arată adevărata lor structură anatomică… caracterul, inteligenţa lor politică şi neruşinarea cu care se afişează în faţa noastră şi cu ajutorul cărora ne buzunăresc cu nonşalanţă, fără nici o reţinere… părerea mea… Sau, poate, n-oi avea dreptate şi bat câmpii, aşa ca netotul… Scuzeeeeee…! Ştiu EI mai bine cum trebuie să fie cheltuiţi banii Tecuciului, ai tecucenilor… sau ai LOR…?!

12 Comments on "Banii cheltuiţi sunt ai tecucenilor, ai oraşului Tecuci sau ai pseudopoliticienilor locali ?"

 1. În primul rand, cel sau cea care a scris acest articol are impresia ca inca se afla pe vremea lui Nicu. Trezeste-te la realitate! Apoi e sub orice critica felul cum a fost scris, cu multe greseli, plus repetari, de parca ar fi vreo piesa de teatru de-a lui Ion Luca Caragiale. În al treilea rând şi ultimul sunt de acord, pe de o parte, pe de altă parte adaug unele chestii şi ceva semne de întrebare. Ce s-a intamplat cu Pazvante, cel care era odata de-al orasului Tecuci? Brusc a devenit un strain, care s-a speriat ca are bani de dat la Primarie, in conditiile in care nu platea deloc apa, deci o „intelegere”. Daca vroia sa-si revendice dreptul de a face totusi ceva interesant din Parcul Central, putea sa ramana si sa-si asume raspunderea la ceea ce facea mai departe, indiferent de consecinte, dar făcea un bine cetăţenilor din acest oraş. Se pare ca unii inca nu si-au scos din cap acest principiu: „după mine, potopul”, căci tocmai aici s-a ajuns.
  Banii se puteau folosi cum trebuie, dacă se acordau prioritatile importante, precum cainii vagabonzi, care AR TREBUI sa dispara total de pe strazi, ori asfaltarea strazilor si trotuarelor cu simt de raspundere, nu cu gaurile care sunt acuma. Deci total lipsa de respect fata de cetateni in privinta acestor lucruri. Cum sa mai iesi pe strada ori pe trotuar in siguranta, in astfel de conditii? Eu unul i-asi da EJECT Primarului!!!

  • Măi Baros, tu miroşi a fost penelist…..proaspăt plecat de lângă cel pe care îl critici acum?!

  • Părerologul de Tecuci | 5 ianuarie 2014 at 19:47 | Răspunde

   Apropo de greşeli…vă mulţumesc pentru lecţia de gramatică pe care mi-aţi „prezentatliniuţăo”…
   Şi eu „iaş-i „da eject Primarului…nu de alta,dar prea a asfaltat cu gropi trotuarele…iar priorităţile sunt importante prin ele însele…numai că,nu toată lumea realizează acest lucru…Unii mai şi greşesc…şi mai şi dau cu bâta în baltă….

 2. *Este vorba de comentariul lui Cristian Andrei.

 3. BANII PUBLICI POT FI CHELTUITI DOAR IN INTERES PUBLIC. cU PATINUARUL SE PUTEA FACE UN PARTENERIAT PUBLIC PRIVAT IN CARE CONTRIBUTIA PRIMARIEI ERA EVENTUAL PUNERE ALA DISPOZITIE A TERENULUI, DAR NICI INTR UN CAZ SA SE CHELTUIASCA PENSIILE MINIME ALE CETATENILOR CU CARE S AU ACHITAT CU MARE ECONOMIE IMPOZITELE IN SPERANTA DE A NU MAI AVEA DATORII. AVNAD IN VEDERE CA 50 LA SUTA DIN CETATENII CU DREPT DE VOT AI ORASULUI SUNT PENSIONARI IAR 40 LA SUTA SOMERI NE INTREBAM NOI CU CE AU BENEFICIAT ACESTIA DE PATINUAR? DACA LI SE TRAGEA LA POARTA O CANAIZARE SAU UN PETEC DE ASFALT POATE CA AVEAU VREUN BENEFICIU.

 4. Centrul arata noaptea feeric, superb, dar trebuie sa ai o minte foarte scurta sa nu te intrebi daca merita neglijat restul orasului doar ca sa poata cadea cativa oameni mai simpluti in fund.
  M-am straduit si eu: de ce au facut-o? Nu cred ca din atasament sincer pentru naivii care admira si nu-si pun infrebari. E prea mare contrastul intre centru si restul orasului, intre feeria de noapte si modul jalnic de slutit in care arata centrul in timpul zilei. Sa incerc cateva explicatii posibile:
  1) N-as neglija ipoteza psihiatrica. Cineva si-a pierdut mintile, deraiaza serios si ceilalti nu il contrazic, il urmeaza cu binecunoscuta obedienta.
  2)Sunt niste fonduri obtinute de la guvern in ultimul moment si nu i-a dus capul cum sa le cheltuiasca altfel. Poate ca acele fonduri au fost obtinute odata cu indicatia de a fi cheltuiti astfel, poate ca exista si firma in plic.
  3)Poate vreun stab are pe numele amantei o firma de decoratiubi de iarna si de construit patinoare si au vrut sa-i fie pe plac cu banii tecucenilor. Sau, firma e a unuia dintre ei.
  4)E o modalitate de a sustrage bani publici fara sa se cunoasca prea bine. Cine sa numere beculetele? Iar patinoarul, care tot trebuia construit, este inghesuit aici ca sa ramana loc liber pentru smecherii imobiliare.

 5. Buna intrebare, logica intrebare!
  Exiista un singur raspuns: DA!
  Si o singura solutie: DNA
  Iar pentru viitor, cheltuielile mai mari sa nu poata fi votata in Consiliul Local fara un interval de o una rezervat pentru dezbatere publica..

 6. Cristian Andrei | 3 ianuarie 2014 at 08:57 | Răspunde

  Nu va suparati, observ ca stiti sa criticati, dar nu va suparati aveti pe cineva care confirma aceste cifre date de dumneavoastra sau sunt doar pareri impartite. sunt bani dati pe distractii nu? S-a pus foarte mult accent pe patinuar(o cheltuiaal de bani) acesta din cei 20lei de pers pe parcusul zilelor in care este deschis investitia dupa parerea mea este acoperita . In mare sunt de parere atat timp cat nu ati fost capabili sa faceti voi un „rahat„mai frumos , lasati comentariile deoparte si datul cu parerea.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!