shopify
analytics tool

Avem si noi „omul” nostru…

Dragos Teodoru   Pe parcursul acestor zile, mai exact în zilele de 10, 11 şi 12 noiembrie, are loc şi la Tecuci primul tur al alegerilor din cadrul Colegiului Medicilor Galaţi, urmând ca în perioada 24-26 noiembrie să aibă loc cel de-al doilea tur al aceloraşi alegeri. În zona municipiului Tecuci există aproximativ 100 de medici cu drept de vot, aceştia urmând a alege pe cei ce vor ocupa funcţii în cadrul Colegiului Medicilor. Referitor la această acţiune de amploare, dr. Dragoş Teodoru, managerul Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci, ne-a informat: „Au loc alegeri pentru Consiliul Colegiului Medicilor, filiala Galaţi, pentru Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România şi pentru comisia de cenzori. Urnele de vot se află doar în două locaţii, Spitalul Judeţean Galaţi şi Spitalul „Anton Cincu” – corp administrativ, iar voturile vor putea fi exprimate doar de medicii care sunt cu plata cotizaţiilor la zi”.
Managerul spitalului tecucean nu a ratat ocazia de a participa ca şi candidat la alegerile pentru Consiliul Colegiului Medicilor, filiala Galaţi, dar şi pentru Adunarea generală a Colegiului Medicilor din România. La ora actuală dr. Dragoş Teodoru este membru în Consiliul de conducere al Colegiului Medicilor şi membru al comisiei jurisdicţionale şi de deontologie profesională, până la numirea noilor aleşi. Rezultatele alegerilor urmează a fi făcute publice pe data de 27 noiembrie.  Scris de Iulieta Groza ,  sursa  monitoruldegalati.ro

1 Comment on "Avem si noi „omul” nostru…"

 1. Iată o ştire interesantă! Medicii îşi aleg reprezentanţii în organele de conducere ale asociaţiei lor profesionale, respectiv Colegiul Medicilor din România.
  Tendenţios mi se pare modul în care este ambalată această ştire. Facem ce facem şi ne reîntâlnim cu un personaj şi o imagine „profund expresivă” şi „reprezentativă” a vieţii medicale şi publice din Tecuci. Cu ocazia concursului de manager la Spitalul Anton Cincu a fost prezentat pe larg acest individ, făcându-i-se un portret cosmetizat şi fals, care ulterior a generat vii şi numeroase comentarii, ce oglindeau adevărata „valoare” a personajului, mai ales de către colegi şi colaboratori.
  Priviţi numai imaginea ce însoţeşte acest articol şi veţi vedea chintesenţa „expresivităţii” unui personaj caragialesc, ce vrea să distrugă complet şi iremediabil imaginea medicului, a profesiei medicale, a dedicării, profesionalismului şi omeniei specifice acestei bresle, a oamenilor ce slujesc cu bună credinţă în halate albe la căpătâiul celor în suferinţă. Mi se induce opinia că au dispărut toţi ceilalţi medici din Tecuci şi a rămas numai acest individ, de o expresivitate a feţei ce-i poate asigura un job permanent în serviciile de speriat copiii neascultători.
  Păi, la examenul de manager a făcut în aşa fel (sprijinit politic!) încât să participe de unul singur la concurs, să-l amâne strategic şi cu raniţa ilegalităţilor în spinare să reuşească într-un final să-l câştige. În viaţa politică să fie vicepreşedintele unui partid la ale cărui şedinţe se prezenta etilizat bine încât nu înţelegea unde se află.
  În mişcarea profesională a medicilor tot el candidează, de parcă toţi ceilalţi medici au părăsit Tecuciul şi chiar zona adiacentă. Mă întreb…având atâtea atribuţiuni, când mai are timp să profeseze, dar tot eu îmi răspund…la cât de pustie a devenit secţia de chirurgie din spital ca urmare a „performanţelor” sale în domeniu, are tot timpul din lume să practice tot felul de alte activităţi?!
  Dragii noştri medici tecuceni, chiar vă lăsaţi umiliţi fără a reacţiona în vreun fel de acest individ? Refuz să cred acest lucru! Vă veţi lăsa vânduţi, umiliţi şi trădaţi de personajul în discuţie? Păi, dacă nu reacţionaţi acum, probabil va opta în continuare pentru comisia jurisdicţională şi deontologie profesională. Veţi fi judecaţi şi „deontologizaţi” de individul în cauză, care tocmai pe acest domeniu are afinităţi nebănuite. Dovezi solide în această speţă vă poate da chiar colega de recamier a sa, respectiv doamna doctor Secară, care la „deontologizat” zgomotos şi apăsat acum vreo lună-două pe la trei noaptea, în timpul gărzii acestuia, când a fost surprins în timpul aprofundării studiului şi practicii anatomiei şi fiziologiei aparatului reproducător feminin în incintele sterile ale blocului operator, pe colaboratoarea voluntar-obligat-interesată ce răspunde la numele de Gianina. Am înţeles că a luat examenul deontologic astfel susţinut cu brio, dovadă fiind strigătele şi ţipetele ce au însoţit evenimentul! Lăsând la o parte gluma vreau să vă redau textual din Statutul Colegiului Medicilor din România, care spune la articolul trei că această organizaţie profesional sindicalizată are şase domenii pe care le vizează referitor la profesia medicală şi anume :
  „Art.3. Ca autoritate publică şi profesională CMR realizează atribuţiunile prevăzute de lege şi de prezentul Statut în şase domenii principale de activitate : profesional ştiinţific, etic deontologic, jurisdicţie profesională, avizări acreditări, economico-sociale şi administrativ-organizatorice.”
  Păi, dacă Teodoru Dragoş reprezintă deontologic, etic şi jurisdicţional breasla medicilor în zona Tecuci, atunci cred că trăiesc într-o piesă de teatru absurd! Individul este şi manager şi lider profesional şi lider sindical, este un fac „totum” omniprezent, încălcând incompatibilitatea între conducere administrativă (manager) şi reprezentarea profesional sindicalizată. Cum va putea negocia între cele două părţi (administrativ şi profesional) alocarea de resurse, ridicarea standardului actului medical, drepturi profesionale, condiţii de practică medicală şi multe altele, pe care le incumbă activitatea de asistenţă medicală în Tecuci????
  Cred că numai paranoia dorinţei de a fi şef peste tot (probabil copilăria în diferitele colectivităţi i-a fost extrem de frustrantă şi i-a lăsat sechele adânci!) de a nu exista cineva mai sus decât el îl îndeamnă să aibe astfel de poziţii! Şi pentru a vă întări convingerea că individul Teodoru este ultimul îndreptăţit să participe şi să ocupe un astfel de post de reprezentare profesională, vă voi reproduce articolele 35 şi 75 din Codul Deontologic după care trebuie să se conducă membrii Colegiului Medicilor din România :
  ART.35. „Medicul trebuie să fie model de comportament etico-profesional, contribuind la creşterea nivelului său profesional şi moral, a autorităţii şi prestigiului profesiunii medicale, pentru a merita stima şi încrederea pacienţilor şi colaboratorilor.”
  ART.75. „Constituie încălcarea regulilor etice blamarea şi defăimarea colegilor (critica pregătirii sau activităţii lor medicale) în faţa bolnavilor, aparţinătorilor, a personalului sanitar, precum şi orice expresie sau act capabil să zdruncine încrederea în medicul curant şi autoritatea acestuia.”
  Face aceste lucruri pentru a ucide definitiv activitatea de asistenţă medicală asigurată de statul român, pe baza taxelor şi impozitelor percepute de la cetăţeni pe aria de cuprindere a Tecuciului. Ce nu este „ucis” de actul său managerial să fie omorât profesional de omniprezentul Teodoru prin Comisia jurisdicţională şi de deontologie profesională!
  Dragi medici, vi se pregăteşte iobăgirea administrativ-profesională, supunerea necondiţionată, sclavagia profesională! Nu vă rămâne decât să suportaţi sau să vă refugiaţi, să emigraţi şi să-l lăsaţi să managerizeze, să deontologizeze atât breasla cât şi banul public alocat activităţilor medicale!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!