shopify
analytics tool

Avalanşă de apeluri false la 112

foto: adevarul.ro

  Operatorii STS primesc injurii şi tot felul de întrebări care nu au defel caracter de urgenţă. Conform statisticilor, peste trei sferturi dintre apelurile la numărul unic de urgenţă 112 au fost false, cei mai mulţi vinovaţi fiind copii.  Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a făcut publică statistica privind numărul de apeluri la numărul unic de Urgenţă.Astfel, conform datelor oficiale, pe trimestrul II din anul 2011 pe Galaţi, se arată că la 112 au fost recepţionate 116.142 de apeluri. Dintre acestea, 24,69 % au fost reale şi 75,31% false.  Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă – 52,42 %, Poliţie – 40,75 %, Pompieri – SMURD – 6,65 % şi Jandarmerie – 0,18 %.    Autor: Liviu Ghinea Sursa: adevarul.ro

2 Comments on "Avalanşă de apeluri false la 112"

  1. Nu stiu ce sa zic de acest serviciu… Cand suni iti raspunde Galatiul si iti asculta “povestea”. Dupa ce ti-ai varsat o parte din nervi, te anunta sa ramai pe “fir” ca iti fac legatura cu organele abilitate de pe raza localitatii de unde suni. Urmeaza o noua povestire si, din nou, iti dai datele personale si numarul de telefon. Dupa aceasta noua povestire esti asigurat ca un echipaj va ajunge in cel mai scurt timp la fata locului. Doar cu apelul la 112 ai piedut peste 10 minute. Mai dureaza vreo alte 20 de minute pana vine echipajul si… poti sa si mori pana ajunge echipajul la tine. Sunt rezervat in ceea ce priveste acest apel de urgenta.

  2. Parcă a fost vorba, atunci când s-a pus în funcţiune serviciul 112, ca soluţie la prostimea care sună aiurea, să i se blocheze numărul de telefon de către companiile de telefonie celui în culpă. Văd că nu s-a pus în funcţiune măsura.Chiar dacă poţi suna fără prezenţa cartelei în telefon, se poate şti telefonul şi atunci când se bagă cartelă în telefon, să fie anunţat automat posesorul că acel telefon a fost folosit ilegal şi că i se va bloca cartela dacă nu o foloseşte în alt telefon.Să vedem câţi vor arunca telefoane şi cartele.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*