shopify
analytics tool

Audienţele vor fi… partajate

Angelu-Hulea_protecuci.ro  Timp de o lună de zile, problemele tecucenilor au fost ascultate de către primarul municipiului Tecuci, Daniel Gerhard Þuchel, secondat de vice-primarul Dănuţ Radovei, însă de la 1 august situaţia se va schimba. Cu toate că numărul tecucenilor înscrişi în audinţe este foarte mare, nu se va mări programul de audienţe şi nici numărul zilelor dedicate acestei activităţi, ci va mai fi delegat un ales local, consilier municipal, care va desfăşura această activitate timp de două ore pe zi, cinci zile pe săptămână. În acest mod se încearcă preluarea a o parte din sarcini de pe umerii înpovăraţi ai celor doi primi oameni ai Tecuciului, astfel încât aceştia să se ocupe şi de alt gen de probleme şi în acelaşi timp nevoile cetăţenilor oraşului să fie rezolvate, chiar şi în lipsa „mai-marilor” oraşului. Astfel, consilierul local PNL Angelu Hulea, preşedinte al Comisiei pentru organizarea şi dezvoltarea urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură, va acorda audienţe în intervalul orar 10.00-12.00, de luni până vineri, timp în care va asculta toate of-urile cetăţenilor, pe „linie” de mediu, urbanism, monumente istorice şi arhitectură, şi va încerca să găsească soluţii privind rezolvarea problemelor puse pe tapet de cetăţeni. Cum o parte dintre tecucenii cu probleme nu au posibilitatea de a se deplasa la Primăria Tecuci în intervalul orar de mai sus, aceştia îşi pot rezolva problemele şi telefonic sau se pot înscrie în audienţe la numerele de telefon 0722.686.281 şi 0765.960.760. Iniţiativa consilierului municipal este lăudabilă şi ideal ar fi ca tot mai mulţi dintre aleşii locali să „aplece urechea” la cetăţeni şi în timpul mandatului, nu numai la finalul acestuia, în speranţa că mai pot obţine un mandat. Cu cât vor fi mai multe „urechi” dispuse să asculte, cu atât problemele cetăţenilor vor fi mai cunoscute şi se vor putea găsi soluţii „în bloc” pentru respectivele .Cu toate că cele mai multe „dureri” ale cetăţenilor municipiului Tecuci sunt cele referitoare la locuinţe şi locuri de muncă, există şi alte categorii de nemulţumiri care trebuie rezolvate. Multe dintre acestea sunt legate de depozitele ilegale de gunoi care afectează mediul, înfiinţarea de „spălătorii de maşini” pe marginea albiilor râurilor, probleme legate de deteriorarea continuă a monumentelor istorice, a statuilor, una dintre acestea fiind chiar statuia lui Al. I. Cuza, care se află amplasată chiar la intrarea în primăria Tecuci şi a cărei soclu dă vădite semne de deteriorare. Imobilele monument istoric reprezintă un alt subiect de dezbatere, multe dintre acestea cad pradă vremii şi vremurilor fără ca cineva să intervină. Poate măcar o parte dintre aceste aspecte vor fi aprofundate şi cu sprijinul consilierului municipal Angelu Hulea şi poate şi cu sprijinul colegilor de breaslă, care vor avea „curajul” de a fi în slujba cetăţenilor şi între şedinţele de Consiliu Local.

Sursa:  monitoruldegalati.ro

6 Comments on "Audienţele vor fi… partajate"

 1. Tinem sa reamintim Domnului Primar ca una din indatoririle sale principale, poate cea mai importanta, este aceea de a fi la curent cu probleme locuitorilor sai, chiar daca fac parte din cei ce l-au ales sau nu. Ba mai mult, sa le rezolve acestora probleme,sau sa ii indrume catre institytiile specializate.
  Astfel, va dovedi ca este un gospodar si nu isi pierde timpul in dispute sau epurari politice inutile, care nu fac decat sa atraga atentia asupra sa, dar intr-un mod negativ.

 2. Nu înțeleg de ce ni se inoculează adânc în creier ideea că un (anume) consilier local ales de cetățenii unei localități ne face un hatâr — nouă, amărâților — că vezi Doamne își rupe din prețiosul său timp ocupat de treburi mai importante decât atribuțiile ce-i revin ca și consilier municipal și săptămânal, de cinci ori câte două ore, mai precis între 10 și 12 ”își pleacă urechea ” la cetățenii orașului nostru ”în timpul mandatului(n.m. prea la începutul mandatului…de vină-i avântul revoluționar de la început, deh!) nu numai la sfârșitul lui”!
  ”Inițiativa consilierului municipal Angelu Hulea este lăudabilă și poate cu sprijinul colegilor de breaslă, care vor avea curajul de a fi în slujba cetățenilor și între ședințele de CL”…greșit, sau neinformat mesaj transmiteți stimată doamnă jurnalist și să vă explic de ce. Ia uitați ce spune articolul 52 din legea 215/2001(a administrației publice locale) punctele (1), (3) și (4) :
  (1) Consilierii locali sunt în serviciul comunității…
  (3) Consilierii sunt obligați ca în îndeplinirea mandatului să organizeze periodic întâlniri cu cetățenii și să acorde audiențe.
  (4) Fiecare consilier, precum și viceprimarul sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului consiliului local.
  S-o luăm pe rând :
  a. Consilierii locali sunt OBLIGAȚI prin lege să acorde audiențe, nu cum greșit suntem informați că ar trebui delegat un consilier local special pentru un anumit calup de probleme. Conform teoriei formulate, toți președinții de comisii ar trebui să ”fie delegați” în a acorda audiențe, de ce numai Angelu Hulea???
  b. Nu numai că sunt obligați să acorde audiențe, ci tot domniile lor au obligația de a organiza periodic întâlniri cu cetățenii orașului, deci un fel de dezbateri publice.
  c. Tot prezenta lege ne mai spune că fiecare consilier local în frunte cu vicele au OBLIGAȚIA de a întocmi și prezenta un raport anual cu tot ce au făcut dumnealor în anul ce tocmai s-ar încheia, deci pe timpul mandatului ar trebui să existe câte patru astfel de ”lucrări de diplomă” pe cap de consilier și de la vice. Asta, așa ca să vedem noi, contribuabilii pentru ce-i plătim lunar…deși cunoaștem că aceste rapoarte pot fi ”îngrășate” din burtă!
  d. Nu numai un consilier anume este OBLIGAT să acorde audiențe, ci TOȚI…adică și ceilalți 17( spun 17 deoarece i-am exclus pe Hulea și Radovei, care deja acordă audiențe).
  Doamna jurnalist de la Monitorul de Galați ar trebui să fie mai imparțială când scrie un material…este umila mea părere, poate greșesc, știu și eu…dumneavoastră, stimații mei părerologi ce spuneți?

 3. scoate-l pe dobre din poza, e expirat, e de domeniul trecutului! Ce se face Daniel Butunoi fara sprijin?

 4. d-le ADMIN , pana acum am fost de acord cu multe din parerile dvs. dar sa scrii ca , consilierul Hulea Angelu o sa rezolve problemele Tecuciului si ale tecucenilor, mai va. Asta nu stie nici cum il cheama si e din ala : daca tragi o linie pe jos si-i spui sa treaca pe sub ea el chiar incearca sa o faca! Ce mai capacitati de consilieri are municipuil! Oare unde i-a gasit tzuchel?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!