shopify
analytics tool

ATMOSFERA de miliarde în centrul oraşului Tecuci

Iluminat-festiv-Tecuci

Cum v-am obişnuit ziarul Observator-Protecuci prezintă cheltuielile din banul public care s-au făcut de către administraţia locală de această dată în centrul oraşului pentru iluminatul festiv, scenă şi anasamblurile de structuri metalice. Produsele de iluminat festiv au fost închiriate de la Sc Corvin Design Srl din Hunedoara pentru suma de 132.000 lei (1,32 miliarde lei vechi) fără TVA.

De la aceeaşi firmă Primăria a închiriat de sărbătorile pascale accesorii electrice – accesorii de cablu izolate pentru 41.500 lei (415 milioane lei vechi) fără TVA. Să revenim la instalarea echipamentelor de iluminat festiv pe străzile principale, aceasta s-a făcut de către firma Swiss Cafe Gourmet tot din Hunedoara, de asemenea pentru 132.000 lei fără TVA. Scena din faţa Primăriei a fost închiriată pentru 35.749,6 lei (357 milioane lei vechi) fără TVA de la o firmă din Braşov, Sonor Prod Serv, iar lucrările de ansambluri de structuri metalice pe care le-aţi putut observa acum două săptămâni dacă aţi trecut prin faţa municipalităţii ne-au costat  329.560,81 lei (3,29 miliarde lei vechi) fără TVA.

Lucrările au fost efectuate de Georgia Bussiness Company, firmă cu punct de lucru în Tecuci. Informaţiile sunt oficiale şi sunt preluate de pe e-licitaţie.ro (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice). Pentru organizarea concertului vocal-simfonic din data de 21 decembrie, s-au plătit aproape 400 de milioane de lei vechi fără TVA. Programul de concerte de sărbători este mult mai amplu. Cunoaştem dintr-o rectificare de buget faptul că Serviciul de Investiţii al Primăriei a cerut aprobarea a 150.000 lei (1.5 miliarde lei vechi) pentru organizarea spectacolului de sfârşit de an.

Primăria nu a prezentat oficial, deşi aşa ar fi fost normal, care este bugetul total pentru aceste sărbători să înţeleagă orice tecucean ce cheltuieli se vor face. Datele prezentate de noi sunt parţiale dar pot ajuta la conturarea unei imagini. Despre patinoarul din Parcul Central veţi găsi un articol săptămâna aceasta pe www.protecuci.ro.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

6 Comments on "ATMOSFERA de miliarde în centrul oraşului Tecuci"

 1. Propun lansarea unei petiții publice pentru demolarea monstrului numit ,,trecere de pietoni” făcută de un om cu comportament sfidător față de tecuceni. Nu are dreptul nimeni, nici măcar gherhardtul să-și bată joc de noi. Cred că tecucenii vor semna petiția într-un număr atât de mare încât să-i de de gândit acestui om cu comportament deviant… Poate Poliția, Salvarea, Pompierii au și ei/ele ca instituții publice un cuvânt public de spus, nu numai atunci când în drum spre intervenții își amintesc de mama primarului… Unei salvări aflată în viteză spre un pacient cred că îi sar roțile, sau cade bolnavul de pe targă când trece peste ,,trecerea lui tzuchel”…!

 2. Turnătoria era o practică comună în timpul regimurilor autoritare. Ei bine această practică de a vinde pe bani puţini informaţii şi a face rău cuiva a redevenit la modă în Tecuci. O practică pe care primarul Her-Ţucal o încurajează, plăteşte anumiţi oameni pentru a asculta prin rânduri funcţionarilor primăriei nemulţumirile, ca mai apoi să le toarne la primar. Ba mai mult infiltrează astfel de „ciripitori” printre oameni mai de seamă a Tecuciului pentru a asculta „gura târgului”. Noi tecuceni, indiferent de suntem funcţionari publici sau simpli cetăţeni ştim cine sunt ciripitori care umblă cu două feţe, când sunt cu oameni îl critică pe primar doar să scoată o informaţie „caldă”, iar după „linge clanţele ” de la uşi primarului ( să îl citez pe von-Ţepu). Cunoaştem faptul că aceştia vin la manifestările publice, mint şi încearcă să tragă de limbă, sunt falşi şi prefăcuţi, iar cel mai dramatic fapt este că nu mai ţin cont de condiţia lor de oameni cu o oarecare cultură.

  Câtă intrigă, câtă ură a fost adusă între oameni de acest „fiu de securist”!

 3. Trandafir de Tecuci | 16 ianuarie 2014 at 14:18 | Răspunde

  Cat a fost considerata gluma a mai mers cum a mai mers-sau nu…gluma s-a cam terminat si s-a ingrosat ilogic-domnilor politisti logica rularii pe o sosea este de a circula!!!
  Domnilor politisti cereti daramarea sinistrei alei care BLOCHEAZA CIRCULATIA din centrul orasului!
  Este impotriva logicii iar daca vii LEGAL cu 50 km/ora vai de mama bucselor si telescoapelor.
  Primarul vine si se duce (speram…).Speram sa nu reziste si prostia!

 4. O ancheta jurnalistica (o simpla chestionare a ITM-ului) va arata ca „marea” firma Swiss Cafe Gourmet (tot din Hunedoara) nu are nici un salariat!!! Acum,ca micii omuleti verzi martieni au venit noaptea si au instalat luminile e mai clar ca oricand.
  Doar ca aceeasi omuleti au uitat sa vina sa le si stranga.Pentru ca daca apar vor fi vazuti. Iar ei nu exista!
  Cealalta „minune de Craciun”,firma Sonor (ha?!) Prod Serv are in anul 2012 extraordinarul rezultat financiar -„pierdere 47496 lei noi”.Sa speram ca pentru 2013 lucrurile vor fi stand mai bine dupa episodul Tecuci.
  Ultima (Corvin Design) face in tot anul 2012 cifra de afaceri de 332290 lei.Acum,un singur tun le asigura 132000 lei.
  Firme fara salariati,obscure firme cu pierderi astronomice…Tecuci…langa Taranoaia…cu mama Evaziunea Fiscala la masa.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!