shopify
analytics tool

ATENŢIE! Oameni de… zăpadă

Lorelai Ivaşc - Muzeul Tecuci

Lorelai Ivaşc - Muzeul Tecuci   Unora le dă puternice bătăi de cap, altora le creează bucurii nepreţuite. Zăpada poate deveni oricând în mâinile dibace ale unui pasionat sau pentru un individ simplu dar care are simţul frumosului, materie primă pentru actul artistic. ”Snow-Art”, manifestare iniţiată de muzeograful Lucia Gologan şi-a propus să schimbe starea de spirit a tecucenilor şi a reuşit. Cel puţin celor care s-au perindat prin faţa Galeriilor de Artă ”Gheorghe Petraşcu” din Tecuci, perechea de oameni de zăpadă, un el şi o ea, le-a captat privirile, le-a smuls zâmbete largi, le-a oferit prilejul de a se bucura pentru câteva clipe, amintindu-ne parcă de faptul că adevăratele momente de fericire din viaţa noastră sunt legate întotdeauna de lucrurile cele mai simple. Cele două personaje au fost plăsmuite vineri după-amiază de muzeograful Gologan şi colega sa Lorelai Ivaşc, printr-un proces care a durat 3 ore. Iniţial s-a dorit ca manifestarea să se deruleze pe parcursul a trei zile, 29, 30, 31 ianuarie 2013 dar s-a rezumat la o singură zi din cauza gerului necruţător dar şi a altor factori. Au fost înştiinţate de acest demers unităţile educaţionale din Tecuci care au tratat însă cu superficialitate acţiunea. Elevii de fapt erau ţinta, ei trebuiau să-şi ia în serios rolul de artizani. Se dorea ridicarea din temelii a unui oraş al oamenilor de zăpadă. Invitaţia la mişcare, la creaţie, la bucurie rămâne însă valabilă pentru la anul, cu părere de rău pentru perechea de nea, un el şi o ea, care ne va părăsi cât de curând mergând spre o altă lume unde simplitatea şi frumosul sunt puse cu adevărat la loc de cinste. 

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

2 Comments on "ATENŢIE! Oameni de… zăpadă"

  1. Si copiii trebuie sa vada ca sa poata face domnule draga, iar iarna nu e o pacoste decat pentru omul puturos si gospodarul nepriceput.

  2. Cine stie , poate mai avem o sansa, saptamana viitoare.Cica se intorc ninsorile.Ce credeati ca am scapat de iarna? Cine stie poate facem si noi un om de zapada.Daca copiilor nu le mai place zapada o sa venim noi
    ,,batranii”.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!