shopify
analytics tool

Asistentă moartă din cauza gripei porcine in Spitalul Anton Cincu din Tecuci

Liliana-Munteanu-Spitalul-Tecuci

Cadrele medicale ale Spitalului din Tecuci sunt în stare de şoc după ce au aflat că decesul inexplicabil iniţial, al asistentei Liliana Munteanu, care lucra de trei ani în spital, a fost cauzat de gripa porcină. Institutul Cantacuzino a confirmat Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi un caz mortal de gripă porcină. „Este vorba de un deces al cărei victimă a fost confirmată a avea gripă cu virusul AH1N1, gripă porcină. Femeia avea 47 de ani şi era din Tecuci.

Din acheta epidemiologică a reieşit că pe data de 8 februarie a debutat boala cu febră, tuse şi stare alterată a sănătăţii. Pe data de 15 a fost internată la Spitalul Anton Cincu cu diagnosticul pneumopatie acută dreaptă. Cum starea ei de sănătate s-a agravat, pe data de 17 februarie a fost transferată la Spitalul Judeţean Galaţi, pe secţia Reanimare, cu diagnosticul şoc toxico-septic, iminenţă de stop cardiorespirator, bronhopneumonie şi hiperternsiune malignă. Pe data de 22 februarie a decedat şi apoi s-a confirmat infecţia cu AH1N1. Pacienta nu fusese vaccinată antigripal şi suferea şi de o bronşită tabagică”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Liliana Munteanu avea o fiică studentă în anul şase la Medicină. Toţi cei care au intrat în contact cu ea sunt monitorizaţi de către medicii lor de familie, care apoi raportează DSP.

DSP Galaţi a mai primit confirmare pentru un nou caz de gripă, de data aceasta cu AH3. Victima este o femeie de 27 de ani, internată în spital.

MACHETA_CMYK

La Tecuci, colegii Lilianei sunt încă marcaţi de eveniment. „Era foarte veselă şi tonică. Din păcate acestea sunt riscurile muncii în spital, eşti în prima linie. Păcat că a plecat aşa dintre noi. Avea şi alte afecţiuni asociate, dar din păcate nu a găsit timp pentru ea”, a precizat dr. Mihaela Ginghină, director medical Spitalul Anton Cincu.

Sursa foto: FB

Fii tu primul care comentează on "Asistentă moartă din cauza gripei porcine in Spitalul Anton Cincu din Tecuci"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!