shopify
analytics tool

Apa şi canalizarea, mai scumpe din iulie

Factura_apa

foto: viata-libera.ro

“Avertisment scris, pe factură” – Gălăţenii vor fi avertizaţi luna aceasta, în scris, că de la 1 iulie vor plăti mai mult pentru apa furnizată şi evacuată de Apă Canal. Mesajul de atenţionare va apărea pe facturile pe care operatorul regional le va emite la sfârşitul lui iunie.  „În caseta din subsolul facturii, acolo unde sunt înscrise metodele de efectuare a plăţii, vor fi adăugate două rânduri în care vom preciza noile tarife pentru serviciile de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, care vor intra în vigoare la 1 iulie”, a anunţat, ieri, directorul tehnic-producţie al societăţii Apă Canal, Niţă Podaru.  Preţurile nu vor fi aceleaşi peste tot. Locuitorii din municipiile Galaţi şi Tecuci, din oraşul Târgu Bujor şi din comunele Barcea şi Umbrăreşti vor plăti cel mai mult pentru apa potabilă consumată, respectiv 3,72 de lei pe metru cub, TVA inclus. Vor fi urmaţi de cei din Iveşti şi Şendreni, care vor plăti 3,45 de lei pe metru cub, de cei din Lieşti, unde noul tarif la apă va fi de 3,32 de lei pe metru cub, şi din Pechea, care vor da 3,15 lei pe metrul cub de apă.
Cel mai puţin vor plăti consumatorii din comunele alimentate cu apă de adâncime, aflate pe traseul Vadu Roşca – Salcia Lieşti, adică 2,63 de lei pe metru cub, şi cei din Cosmeşti, care vor da 1,5 lei pe metru cub.
Cam tot atât cât vor plăti, pentru canalizare, clienţii Apă Canal din Galaţi, Tecuci şi Iveşti. Ei vor fi taxaţi cu 1,56 de lei pe metrul cub de apă evacuată, în timp ce tariful aplicat celor din Târgu Bujor, Pechea şi Lieşti va fi de 1,30 de lei pe metru cub.
Pentru că preţurile variază de la o localitate la alta, şi mesajul care va anunţa scumpirea va fi diferit. „Vom scrie «Începând cu 1 iulie 2011, tarifele la apa potabilă şi la canalizare vor fi atât şi atât», cât au fost stabilite pentru respectiva unitate administrativ-teritorială”, a explicat Niţă Podaru.
Cu cât creşte factura medie
O familie de trei persoane, din municipiul Galaţi, consumă în medie nouă metri cubi de apă potabilă pe lună, relevă statisticile Apă Canal. Cu actualul preţ, de 2,98 de lei pe metru cub, familia plăteşte 26,82 de lei pentru apa consumată.
De la 1 iulie, când va intra în vigoare noul tarif, de 3,72 de lei pe metru cub, familia va plăti 33,48 de lei pentru acelaşi consum. Rezultă că, lunar, familia va cheltui cu 6,66 de lei mai mult pentru apa rece.

Sursa: viata-libera.ro

8 Comments on "Apa şi canalizarea, mai scumpe din iulie"

 1. apa canal mai precis vechiul termsal fura de nu se poate,au salarii mari de zeci de milioane, unde e monitorizarea de la primarie

 2. NE-A LUAT GALATIUL CA SA ISI BATA JOC DE NOI PRIN SCUMPIRI DE SERVICII SI PROMISIUNI CU MODERNIZARI DE APA SI CANALIZARE.RUSINE SA VA FIE SI CELOR DE LA TECUCI PENTRU CA SAU LASAT VANDUTI UNOR .. xxx ( restul comentariului a fost sters deoarece nu este in acord cu politica acestui website).

 3. ….in stadiul de proiect vor ramine proiectele!!! Daca cineva mai crede ca cei de la Apa Canal Galati au interes sa aprobe aceste proiecte de contorizare individuala a blocurilor este cel putin naiv. Diferentele care apar intre indexul citit la apometrul din apartament si cantitatea de apa pe care o plateste o familie prin facturare nu inseamna ca cineva “fura” apa, sau are defectiuni la instalatia de apa (nimeni nu sta cu o teava sparta in casa si cu galeata sub ea sa adune pierderile, sa fim seriosi!) sau nu-i inregistreaza apometrul…ci inseamna ca apometrul din apartament nu este din aceeasi clasa cu apomentrul de la subsolul blocului. Mai intrebati un specialist!( asta o stie si administratorul de la Asociatie, dar nu spune!)

 4. Cei care locuiesc la blocuri sa nu se mai plinga deoarece, in marea lor majoritate stau cu defectiuni la instalatiile din apartament, au apometre care nu inregistreaza, mai sunt unii care si fura apa, iar instalatiile de la subsol sunt la pamant si nimeni nu da bani pentru schimbarea acestora. Sunt blocuri unde s-au facut proiecte la SC Apa-Canal Galati pentru contorizare individuala la blocurile T1 si T2 de la Asociatia 4A, LA BL. S1,L,W2 de la Asociatia 3A etc. dar locatari nu vor sa dea bani pentru efectuarea lucrarilor. Si atunci stau la coltul blocului si spun ca ala si ala fura si ei sunt cei corecti. Sa mai vedem si barna din ochiul nostru nu numai gunoaiele altora.

 5. Doru Dascalu | 9 iunie 2011 at 18:09 | Răspunde

  Utilităţile unei localităţi sunt stabilite şi create de către cetăţeni.Cetăţenii neavând timp şi nici nu se poate fizic, întâlni toţi cetăţenii dintr-o localitate ca să ia hotărâri cu privire la traiul LOR din comunitate, se foloseşte metoda aburitoare a alegerilor “democratice”.Adică aleg nişte oameni din rândul lor, pe care îi consideră buni gospodari.Tot democratic, cetăţenii unei localităţi pot numi ei din rândurile lor, nu pe linie politică ci din societatea civilă, un candidat la primărie şi consilieri locali şi să-i voteze.Nu trebuie campanie electorală pentru asta.Este suficient ca tecucenii să vorbească între ei şi să cadă de comun acord pe cine pun EI la primărie.Avem tot timpul până la alegerile de la anul, să vorbim între noi cetăţenii, pe cine vom pune la primărie.Şi normal că vom pune la primărie, primarul şi candidaţii locali, care vor desfiinţa şemcherii care fac bani pe spatele celor mulţi.Apa de exemplu va trece la primărie şi se vor plăti doar cheltuielile cu salariile şi energia electrică consumată.Adică fără profit.Şi multe alte facilităţi pentru noi locuitorii oraşului, nu pentru profitori.Că aşa e în democraţie.Şi cum comunismul s-a desfiinţat, spre oftica celor de acum de la putere, nu poate veni nimeni să încalce legile democratice dintr-o ţară.Deci băgaţi la cap, nu te lupţi cu mafia politică cu “huo” sau cu mitinguri. Au făcut greşeala să-ţi dea ştampila de vot. Dacă tu votezi politician, să fii sănătos şi la pungă gros.Deci avem un an la dispoziţie, faţă de partidele politice care nu au voie să facă campanie electorală, noi putem vorbi între noi, pe cine punem la primărie.Nu avem nevoie de afişe şi campanie.Poate domnul admin, face o rubrică specială aici pe site, în care noi tecucenii să propunem diferiţi concetăţeni de ai noştri pentru funcţia de primar şi de consilier local.Asta numai dacă dânsul nu este afiliat la vreo doctrină politică sau vreun partid.Am şi eu acasă nişte doctrină politică, vreo 5 găleţi, am fost la Plus să cumpăr ceva de mâncare pe ele şi erau să mă bată vânzătorii, nu m-au primit nici cei de la Renel să plătesc factura la lumină şi nici chiar cei de la apă.Aşa că mai rezistăm cu facturile astea până la anul, când luăm noi cetăţenii puterea.

 6. Ne fura pe fata. Nu au frica de nimic. La cati bani incaseaza de la populatie, de ce nu reabiliteaza reteaua subterana pentru a nu mai inregistra atatea pierderi? Ce fac cu banii incasati de la amarasteni?

 7. Acea familie (formata din trei persoane) din Galati, data ca si exemplu, locuieste sigur la casa, caci la bloc situatia se schimba radical : omul declara indexul apometrului din apartamentul sau la Asociatie, iar cind vine factura se trezeste cu inca patru, cinci metri cubi de platit in plus, deci un total 13 sau 14 m.c.( veti intreba “de ce?”…diferenta dintre apometrul din apartament si cel de la subsolul blocului).
  Concluzie : cei de la Apa Canal Galati “fura” de doua ori : o data la apa furnizata si a doua oara la apa deversata ( de canalizare) care reprezinta 100% acum, nu 80% cum era inainte de a fi preluati de cei de la Galati. Totusi apa se mai pune si la florile de pe balcon, mai bea omu* ca nu-si permite sa cumpere apa minerala sau plata, mai spala rufele manual, ca nu-si permite luxul unei masini automate….deci nu toata apa furnizata este si deversata pe reteaua de canalizare.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!