shopify
analytics tool

Anul European al Voluntariatului în Biblioteca Municipală

Activitatea de voluntariat se adresează tuturor celor care au înţeles că o societate prosperă şi modernă este o societate în care fiecare persoană îşi aduce în mod voluntar contribuţia la dezvoltarea comunităţii în care trăieşte, fie oferindu-şi timpul, cunoştinţele, energia, deprinderile şi talentele sau experienţa, fie sprijinul financiar prin iniţiativele voluntare din cadrul comunităţii. În Biblioteca Municipală „Ştefan Petică” Tecuci există o tradiţie a voluntariatului.  2008  a fost primul an când au început să lucreze în bibliotecă  voluntari, în vacanţa de vară, în cadrul unui proiect . La început au fost 5 voluntari, elevi care în cursul anului şcolar au fost implicaţi în diverse proiecte desfăşurate în parteneriat de Bibliotecă şi liceele din Tecuci.  Activitatea din această vară se desfăşoară sub sloganul Anului European al Voluntariatului:”Oferă-te voluntar! Schimbă ceva!”. În perioada 27 iunie – 15 iulie 13 voluntari lucrează în biblioteca noastră. Mare parte din ei au lucrat şi anul trecut şi au revenit cu plăcere printre noi . Anul acesta li s-au alăturat colegi noi ,dornici să descopere secretele muncii de bibliotecar. Astfel că zilnic avem colegi noi care ne ajută la  inventarierea unităţilor de bibliotecă, care se desfăşoară în această perioadă, la prelucrarea cărţilor noi intrate în bibliotecă: 4 dintre voluntari au finalizat  2 prezentări în PowerPoint ( Biblioteca şi Ştefan Petică) care vor fi prezentate publicului în septembrie la Zilele Bibliotecii.
În această perioadă voluntarii participă la acţiunile realizate de bibliotecă, lucrează în cadrul Centrului de Internet pentru Public, oferind asistenţă şi îndrumând utilizatorii.
Voluntarii sunt elevi ai Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” Tecuci:
Banuş Mihai, Bodea Mihai Bogdan, Chiriţoiu Dorin, Cepraga Theodor, Diaconu Lavinia, Munteanu Bianca, Movileanu Oana ,Colegiul Naţional „Spiru Haret” Tecuci: Arhip Alma, Crăciun Andrada, Jalbă Ana Maria, Chiriţoiu Ana Maria, Nălbaru Roxana şi Şcoala gimnazială „Dimitrie Sturdza”: Chiriţoiu Teodora.

Material postat de Manuela Ceparga

1 Comment on "Anul European al Voluntariatului în Biblioteca Municipală"

  1. Consider ca ceea ce fac acesti tineri este un act responsabil, matur, caci voluntariatul nu se face din curiozitate , ci din daruire, din interes fata de semeni, in acest caz, fata de carte. Poate ca astfel si altii vor pretui mai mult cartile si vor fi tentati sa le citeasca pentru ca, in fond, care este scopul unei carti? Succes pe viitor, copii! A, o propunere: ce-ati zice sa intreprindeti activitati si in scoli si sa cititi demonstrativ elevilor, pe roluri, ca sa le deschideti gustul pentru lectura? Macar la clasele mici cred ca ar prinde. Ceva gen ,,lecturi urbane”, doar ca: Daca nu vine Mahomed la munte , sa vina muntele la Mahomed.P.S. Ce faceti voi se poate transforma in puncte in agenda.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!