shopify
analytics tool

Angajaţii primăriei apăraţi necorespunzător

Prin decizia nr. 439 din 15.01.2014 în dosar nr. 802/44/2013 Curtea de apel Galaţi a stabilit irevocabil că raportul curţii de conturi este legal şi ca atare se impune recuperarea de la salariaţi a sporurilor acordate necuvenit. Întrebarea este, instanţă de recurs a respins recursul promovat de Primăria Tecuci pentru motivul că la termenul de judecata din 15.01.2014 nu s-a prezentat nimeni din partea Municipiului Tecuci sau pentru motivul că Primăria Tecuci a făcut o apărare necorespunzătoare.

Fostul Primar a contestat raportul curţii de conturi în termenul legal a invocat prevederile legii nr. 84/2012 prin care parlamentul constata că a intervenit amnistia pentru această categorie de sporuri şi în concluzie acestea nu sunt datorate.

În soluţia ce a fost adoptată de curtea de apel Galaţi la 15.01.2014 se precizează că trebuiesc a fi recuperate aceste sporuri integral, dar şi cu plata majorărilor de întârziere care astăzi depăşesc cu mult valoarea sporurilor primite.

Primarul Tuchel a pus în executare decizia curţii de apel şi în prezent emite dispoziţiile d e imputare către salariaţi urmând ca fiecărui salariat să îi fie poprit salariul cu o valoare de până la 30% aşa cum prevede codul de procedura civilă.

17 Comments on "Angajaţii primăriei apăraţi necorespunzător"

 1. Vorbesc mult nea Sila ? pai vorbesc ca am timp acum,ati facut varza Economia , voi ati vorbit timp de 23 de ani si ati votat pe cine ati vrut, Iliescu,Constantinescu,Basescu etc…. urmeaza Ponta sau Antonescu……… de pierdut numai noi avem cei fara functii politice si daca te intrebi ce vreau eu ? EU VREAU : Normalitate , Legi in favoarea cetatenilor, impozite si taxe ca in Suedia, Norvegia, Olanda, Germania, Belgia, Anglia , Respectul statului fata de cetatean, Birocratie cat mai mica , Stabilitate financiara si politica, sistem de sanatate performant, invatamant ca in Danemarca, Justitie corecta si impartiala ,TVA mai mic, Salarii europene, Investitii staine in Romania, Euro pe la 2.5 lei…….. etc,etc,etc
  DACA ASTA INSEAMNA PENTRU TINE CA AM „capul bine infipt in dosul noi orinduiri si are multe privilegii,” – INTREBAREA MEA ESTE : UNDE ESTE CAPUL TAU INFIPT?

  • fraticule,care economie facuta praf de mine?ma faci sa rad, serios,vorbesti de normalitate,stabilitate,locuri de munca,probabil ca vrei sa mi spui si de promovarea pe criterii de competenta,serios,eu nu s decat un amarat de somer care am crezut,ca daca ti faci treaba cat poti de bine si ei atitudine fata de lucrurile murdare,poti fi apreciat ,dar nu e asa ,am vazut ca tot ala care fura care toarna care da spaga,e vazut mai bine,si asta se intampla ACUM,chiar crezi ca nu am constiinta ?ma crezi orb?sau imi poate ,cineva,nega realitatea prin care si eu si altii trecem?in viata mea nu am facut pe nimeni ”prost”si te gasesti sa ma faci tu acum?DE CAT SA AVEM O CONSTIINTA COLECTIVA ,MAI BINE SA AVEM INTERES PARTICULAR!!si credema ca nu am nimic personal cu nimeni.si am fost dat afara pentru ca am fost CORECT.

 2. Mai lasati cu Borsan. Ati uitat cand va trmitea somatii acasa ca aveti amenzi de platit? Sau poate va amintiti cand va bloca conturile si va lua banii pentru amenzile si datoriile de la Primarie. De unde atata pregatire? Tot in romania a facut facultate. Mare destept.

 3. Bianca, ai ceata pe ochi, nu vezi nimic din ce te inconjoara, sustii niste aberatii de comunist

  De la nasterea unui copil, banii negrii incep circuitul. Spaga la moasa, spaga la medic, toate valabile in sistemul sanitar public. Asa apare un nou „dalmatian” romanesc. Un nou-nascut cu scutece albe, dar patate de bani negri. Copilul creste, spaga se mareste. Vrei o gradinita sau o scoala mai buna? Nicio problema! Cotizezi si le obtii. Pentru linistea ta si educatia copilului tau ce mai conteaza un plic sau un cadou in plus? De ce face romanul toate aceste combinatii? Pentru ca statul nu face mai nimic sa schimbe ceva. Spaga indulceste mediul. Dar nu-l poate schimba. Sa obtina o diploma. Daca a intrat la scoala s-a terminat. Incep meditatiile. Cati profesori emit chitante pentru meditatii? Asa ajunge scolarul licean. Acesta este momentul zero………

  vorba ta Bianca ” cu sudoarea fruntii lor” raman eu fara BANI …… si trec la coada plugului ca in 1907

  • privatul vorbeste mai mult ca orcine pentru ca i a venit apa la moara,are capul bine infipt in dosul noi orinduiri si are multe privilegii,ca si cei pe cere ii apara profita cat poate.stie cineva,daca tot e privat ,de unde mai are timp de comentat pe net si e verificat la activitatea pe care o desfasoara?

 4. D-ra Bianca, despre ce invatamant e vorba? Scolile din romania au devenit niste SRL-uri unde EVAZIUNEA e MAXIMA , platesti tot, de la carti si pana la „pregatirea” pe care o faci acasa la profesorul tau… daca faci si tu un calcul simplu : 5 copii X 1 sedinta de pregatire X 40 lei/copil = 200 lei in doua ore… calculeaza tu care este venitul pe luna… ce impozit platesc acestia la stat? zero… si scot pe banda oameni slab pregatiti dar cu FACULTATE … in sanatate e alta problema … NE PLEACA MEDICII… SUNT PLATITI PROST… SPITALELE NU AU BANI… iar cand mergi la doctor… platesti gras pentru a fi tratat… deci sudoarea este platita tot din banii mei …. iar referitor la coarnele plugului… mai mergi mata pe la provincie sa vezi ca si in ziua de azi oamenii trag la coarnele plugului… si nu sunt activisti limitati… cat despre raportat NU VREAU SA MA RAPORTEZ LA A PLIMBA O FOAIE DE HARTIE DE LA UN BIROU LA ALTUL SI SA PRIMESC SALARIU PENTRU ASTA…
  Du-te prin institutiile statului sa vezi cati dintre ei TAIE FRUNZA LA CAINI… apropo Bianca tot la stat muncesti… poate faci parte si tu din cei ce Taie Frunza la Caini…
  posibil… nu…

 5. ALO ALEX eu sunt clasa muncitoare, cu sudoarea fruntii mele statul are bani, burghezia este in Parlament, eu aduc plus valoare in economie ………. in comunism avea statul bani…..clasa muncitoare lucra in Fabricile Statului nu existau privati sau burghezi cum spui, acum statul nu mai are nimic …….. decat pe noi privatii ( anteprenori ) care invartim economia romaniei…… mai invata istorie si putina economie puiule ……
  in viziunea ta ……. BURGHEZ = ANTEPRENOR ?
  ATUNCI FII SI TU BURGHEZ SI CREAZA NISTE LOCURI DE MUNCA IN TECUCI ……………… ca mare nevoie avem…. nici nu stii ……

  • Cu sudoarea muncii bugetarilor (invățământ, sănătate, etc. ai tu bani privatule…fără ei ai fi doar la coarnele plugului ca în 1907)… vorbești ca un activist limitat… nu-i disprețui pe cei la care nu te poți raporta!

 6. adevarat borgean sau borsan george cum este numit intr-adevar era un om cu multa experienta !!!MENTIONEZ CA MIE MI-A FOST PROFESOR!! SI ALTOR MAIMUTOI CARE SUNT PRIN DIFERITE FUNCTII ETC!!

 7. DE ACESTE SPORURI E VORBA?
  sporul de plecat mai devreme acasă – nimeni nu trage chiulul, ci evident că e vreo urgenţă şi probabil nu strică nişte bani în plus.
  sporul de grevă – pentru că, nu-i aşa?, trebuie tupeu ca să faci o grevă, iar asta se răsplăteşte.
  sporul de plimbat hârtii – te poţi tăia în ele, îţi este pusă în pericol sănătatea.
  sporul de bârfă – şeful cum poate afla cine îl sapă, dacă nu încurajând bârfa între angajaţi?
  sporul de program cu publicul de la 12 la 14 – pentru că alţii la acea ora au pauză de masă, dar nu, tu trebuie să lucrezi cu bulangii de cetăţeni şi cererile lor neimportante.
  sporul de rechizite – nu fura agrafele de la birou, ia banii ăştia şi cumpără-ţi unele. În orice casa e nevoie de agrafe sau “chiloţi” de plastic.
  sporul de ghișeu cu geam de 10 cm la 1 m înălțime – mai bine ghişeu mic şi salariu mare, decât invers.
  sporul de neutilizare a calculatorului – dacă alţii au spor de calculator tu ce, eşti mai fraier? să-ţi dea şi ţie spor de ne-calculator.
  sporul de mă doare-n cur, șeful răspunde – şeful măcar ia şpagă ca să decidă în favoarea cuiva, angajatul de sub el să nu ia nimic?
  sporul de pilă care te-a adus în instituție – ca să ai de unde da un parandărăt sau măcar o sticlă de vin din când în când.
  sporul de spor – la sfârşit de lună e greu de socotit ce salariu vei lua, cu atâtea sporuri de care trebuie să ţii cont. Meriţi nişte bani în plus pentru acel efort.
  sporul de invazie marţiană – dacă în omuleţii verzi, trebuie să fii pregătit.
  sporul de criză financiară – nu e uşor să faci faţă jurnalelor de ştiri pline de informaţii pesimiste despre criză.
  sporul de lipsă de loc de parcare – mulţi angajaţi, puţine locuri de parcare. Directorii au parcare, tu ai spor.
  sporul de schimbat bidonul de apă – e greu, are 19 litri, poţi face hernie. Şi doar nu o poţi lăsa pe domnişoara de la Financiar să schimbe bidonul, te oferi tu ca un cavaler.
  sporul de curent electric – pentru că uneori îţi mai încarci telefonul mobil sau laptopul acasă, pe banii tăi, şi asta nu e corect.
  sporul de citit ziarul – cerneala cu plumb folosită la tipărituri poate fi periculoasă.
  sporul de fumat – angajatul trebuie motivat ca să parcurgă mai repede distanţă de la birou până la locul de fumat şi înapoi. Că acolo stă 1 oră e treaba lui, nu-l poţi obliga să fumeze mai rapid pentru că e toxic!

  Iar mai jos am alcătuit, din ce am găsit pe net, o listă cu sporuri reale, pentru care acum cineva chiar ia încă 15-20% din salariu lunar:

  spor de refacere după concediul de odihnă
  spor pentru ţinută decentă
  spor pentru condiţii penibile de muncă
  spor de toamnă
  bonificaţie pentru ziua localităţii
  sporul pentru transportul în concediu
  sporul pentru xerox
  sporul de praf
  sporul pentru ochelari de protecţie
  sporul pentru reparaţii carosabil
  spor de suprasolicitare neuropsihică (stres)
  sporuri pentru fidelitate, mobilitate, loialitate
  spor de relaţii cu publicul
  spor pentru limbi străine
  sporul de cască radio
  sporul de radiaţii cosmice
  sporul de ecran
  sporul de zbor la joasă înălțime
  sporul de aviaţie
  spor de condiţii grele de muncă
  spor de periculozitate
  spor de tratamente aviochimice
  spor lunar de dificultate
  spor pentru funcţie publică
  indemnizaţiile de hrană caldă
  sporurile de cantină
  spor de corupţie
  spor de dispozitiv
  spor de seră
  spor de rușine

  SUPER TARE…………………….

  • Privatul sau Privata… gandeste ca un activist comunist al anilor 50, cand se infiera burghezia, care traieste din sudoarea clasei muncitoare….

 8. asa este BORSAN GEORGE este in mare profesionist in juritica….orice il intrebi iti raspunde la tot,un om foarte destept cunoaste toate legile ARE O CUNOSTINTA FOARTE BINE DEZVOLTATA

 9. Sper ca in viitor domnul Gorge Borsan sa revina la oficiul juridic, dumnealui chiar este un profesionist!

  • Il stiu pe Borsan, el era un bun jurist. Si are studii serioase, nu a absolvit facultatea de drept „la universitatea de la scoala nr 10” – vorba unui comentator de pe aici. .

 10. in Romania multa lume asteapta sa primeasca banii de la stat fara sa faca NIMIC, si noi privatii DORIM acest lucru, sa ne dea si noua statul spor de caldura cand stam cu sapa in mana si prasim porumbul de dimineata pana seara. Ii chem pe toti salariatii de la stat sa vina La Camp sa munceasca fara sporuri fara prime fara lux si lafaiala, sa vada cum e. STITI VOI VORBA AIA: ” Cine nu munceste , nu greseste si merita sa fie promovat la salar si prime”

 11. Asa se intampla cand desfiintezi oficiul juridic, aduci o jurista tepeanca, dar in procese angajezi avocati cu 600.000 de milioane. Acest individ nu mai poate el de Tecuci sau tecuceni, el a candidat pentru buzunarul si burdihaiul lui.Da, si pentru gasca de fomisti tepeni ,si unii tradatori din Tecuci, care au primit locuri de munca si functii, iar acum executa fara cracnire tot ce ordona dictatorul.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!