shopify
analytics tool

Anchetă DSP Galaţi: Nereguli grave depistate la Spitalul din Tecuci

Spitalul-Municipal-Tecuci

Controlul făcut zilele trecute la Spitalul „Anton Cincu” de către o comisie mixtă formată din experţi au Ministerului Sănătăţii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi a scos la iveală mai multe abateri, unele dintre ele cu iz penal, la unitatea tecuceană. În timp ce rezultatele oficiale ale anchetei vor fi divulgate pe 10 decembrie, unele informaţii au început deja să iasă la iveală.

Raportare dublă la medicamente

În urma verificării foilor de observaţie, membrii comisiei au mai constatat o incorectitudine, care duce cu gândul la o totală lipsă de respect faţă de drepturile pacienţilor. „A reieşit faptul că medicamente cumpărate de către pacienţi în momentul internării figurau şi în condica de eliberare din farmacia spitalului. Acest lucru înseamnă practic o dublă raportare”, mai spune şeful DSP Galaţi. După ce rezultatele anchetei vor deveni oficiale, această situaţie va trebui analizată de către Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi.
Conturile unităţii sanitare au fost blocate în urmă cu două săptămâni, pentru că spitalul a pierdut un proces intentat de clinica Sanomed. Astfel, salariile angajaţilor nu au mai putut fi plătite, motiv de nemulţumire în rândul medicilor, asistenţilor şi personalului auxiliar. Pe lângă rezultatele oficiale ale anchetei, autorităţile tecucene aşteaptă acum şi o rezolvare financiară a situaţiei. Spitalul are în prezent 385 de angajaţi. Fiind singura instituţie medicală cu paturi din această zonă a judeţului, unitatea deserveşte peste 150.000 de locuitori ai judeţului…  citeste intreg articolul

Sursa: viata-libera.ro

1 Comment on "Anchetă DSP Galaţi: Nereguli grave depistate la Spitalul din Tecuci"

  1. Firma Sanomed a raportat zeci de mii de analize false. De ce nu se face nicio plangere penala in acest caz clar de frauda?
    Contractul poate fi anulat datorita nerespectarii conditiilor contractuale de catre Sanomed cat mai ales acestei fraude a statului.
    Firma Sanomed trebuie desfiintata, confiscata si sefii trimisi in inchisoare impreuna cu managerii corupti din spitale care au facut contracte in defavoarea spitalelor.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!