shopify
analytics tool

Amenajarea noului sens giratoriu are termen de finalizare 30 noiembrie 2016

sensul-giratoriu-hotel-tecuci

Primăria Municipiului Tecuci, informează cetăţenii asupra lucrărilor în curs de desfăşurare la Proiectul „Amenajare intersecţie (sens giratoriu) str. Gheorghe Petraşcu cu str. 1 Decembrie 1918”. Executantul lucrării este S.C. BRIALBET S.R.L., termenul de execuţie fiind 30 noiembrie 2016, cu posibilitate de prelungire în funcţie de starea meteorologică.

Proiectul în valoare de 465.000 lei fără TVA, are obiectivul de fluidizare a traficului şi de creştere a siguranţei circulaţiei în zonă, pentru pietoni şi şoferi. A fost executat un studiu de trafic avizat de Poliţia Rutieră, astfel că trecerea de pe strada Gh. Petraşcu va fi mutată 30 de metri în interiorul străzii, deoarece fosta trecere de pietoni reprezenta un pericol pentru participanţii la trafic, fiind prea aproape de ieşirea din intersecţie.

  De asemenea, pentru siguranţa circulaţiei vor fi montate garduri de protecţie, pentru prevenirea traversărilor neregulamentare. Cele două străzi vor fi lărgite în preajma intersecţiei prin crearea a două benzi pe sens şi amenajarea a 16-18 locuri de parcare pe strada Gheorghe Petraşcu, partea dreaptă a sensului de mers spre intersecţia Hotel „Turist”.

De asemenea în locul celor trei arbori tăiaţi vor fi plantaţi alţi copaci într-o altă locaţie. Pe această cale, ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin devierea traficului pe perioada executării lucrărilor. Realizarea acestui proiect va contribui la fluidizarea traficului precum şi la modernizarea şi dezvoltarea structurală a municipiului Tecuci.

Detalii despre aprobarea proiectului vezi AICI

Viorel Burlacu, consilier.

Intersectie-Hotel-Tecuci

 

9 Comments on "Amenajarea noului sens giratoriu are termen de finalizare 30 noiembrie 2016"

 1. Guralivul FRUSTRAT mănâncă multe murături pe facebook zilnic.
  Ei bine să lămurim cum este povestea cu garajele, care au fost vândute cu acordul cetăţenilor din prejur. Să ne explice domnul fost primar, care dă lecţii zi de zi cum stă treaba cu următoarele probleme:
  1. Parcul Carol I a cărei destinaţiea dorea să o schimbe, tranformândul în teren viran şi trecerea din domeniul public în privant. Dorea oare să-l vândă maestrul guriţă?? Sau să-l cumpere şi să-şi facă el o viluţă ca în parcul de 9 luni?
  2. Dacă tu acuzi că vinderea unor terenuri, este excepţional de gravă, atunci de ce nu te-ai apucat tu să demolezi aceste garaje ilegale? De ce ? E simplu, pentru că nu aveai o bază legală şi spui mii şi mii de prostii.
  3. Cum explici tu că la şedinţele C.L. din epoca ta propuneai sute şi sute d proiecte de vindere a terenurilor şi de concesionare? Zii repede…
  Realitatea este că faci pe tine de frica cătuşelor ştiind că ai comis mii de ilegalităţi. Te plimbi prin Europa din banii de şpăgi în aşteptarea arestului preventiv. Acuzi fără să ai baze reale. Tu acuzi că spitalul a fost distrus de actuala administraţie când tu ai ţepuit spitalul cu firmele căpuşă ale unui deputat. Mai ales când managerul tău a fost arestat de DNA că primea mita, într-un flagrant. Unde ajungeau banii de mită? Tu care ai silit angajaţii spitalului să folosească seringi la mai mulţi pacienţi şi ai achiziţionati medicamente inutile. Tu care a blocat slariile doctorilor.
  Tu vorbeşti???

  • Felicitarii domnule Hurdubae. Gura cateilor tuchelisti o puteti inchide numai dupa ce veti da drumul in instanta celor 6 dosare. Spun asta deoarece jaful nu putea fi executata fara ajutorul slugilor din primarie, care vedem ca acum nu mai vor sa plece si se gudura pe langa dvs. Mare atentie la ei.

 2. În ultima sa postare de pe facebook neamţul ne anunţă că actualul primar a uitat proiectul de CINCI luni în sertar. Greşind grosolan „artimetica”, actualul primar fiind în funcţie de TREI luni si 20 de zile, Ţuchelul îşi dă singur cu stângul în dreptul. Admite astfel că proiectul care a început în mai a fost BLOCAT din motive electorale, de frica înjurăturilor în preajma alegerilor. Deci nu a mai vrut să taie trei copaci de frica PRESEI pe care azi ca şi ieri o acuză că nu există. Dar ţi-e frică şnapanule de ea!!!.
  De data asta ŢEPEANULE ai greşit-o rău fiind putred de invidios pe un primar cu adevărat capabil şi pus pe treabă.
  „ADMINISTRAŢIA TA PEFORATĂ” a dat greşi de data asta. Tu care auCi pe alţIi că îţi fură proiectele când tu ai furat proiectele lui Finkestein lăsând la sfârşitul mandatului tăi trei proiecţele şi alea toate o adunătură de prostii aberante gen: muzeul cărţii şi transformarea parcului carol în teren virant….toate cu amprenta unor firme căpuşă care una peste alta sunt bonate la toate cele CINCI proiecte-ABERANTE.
  ŞNAPANULE AI GREŞIT-O URÂT DE TOT DE DATA ASTA!

 3. Daca ma gandesc bine, schimbarea locului statuii lui Cuza nu e o prioritate.
  E adevarat ca e prost plasata, cam ascunsa, dar o reamplasare pripita ar duce la un alt loc provizoriu, care va fi schimbat de viitorul primar.
  In plus, de ce costa atat de scump? E cam exagerat.Oare e momentul pentru aceasta cheltuiala cat timp, indepartandu-te cu 50 de pasi de locul atat de dichisit din fatza primariei, e jale? Nu intra in contradictie cu promisiunile d-lui primar, nu este un gest „tuchelist”?

  • Nu schimbă nimeni locul statuii! Rămâi Lucid până la capăt, nu știu de unde ai înțeles asta…

   • Inainte de a te grozavi, citeste complet:
    „În aceeaşi şedinţă au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru reampla sarea grupului statuar Alexandru Ioan Cuza pe Alee a Personalităţilor din Parcul Central – 98.850 lei (988,5 milioane lei vechi). ”
    Ce intelegi prin REAMPLASARE?
    Daca ar sta pe loc ar costa 988 milioane de lei vechi?

    Parerea mea: nu tot ce zboara se mananca si nu tot ce NU e Lucid e „si mai lucid”

    • Da atat a costat mutarea ilegala a statuiei. Ea nu va mai fi mutata. Este deja un proces cu Directia Judeteana de Cultura Galati. Nu sunt de acord nici cu mutarea monumentului Cercetasului. Trebuie sa oprim proiectele demolatoare. In orasul asta totul se face pentru automobilisti, pentru pietoni practic nu o sa mai existe trotuare. Cea mai buna solutie ar fi interzicerea circulatiei automobilelor in oras, sa se foloseasca numai transportul in comun si taxiurile. Si asa orasul e mic, pentru ce sa te deplasezi cu masina?

 4. Nu e prea clara schema cu sensul giratoriu. Cred ca, sub aspectul circulatiei, s-a analizat bine. Nu stiu daca dpdv estetic e la fel de bine. Nu se compara cu bidoanele ridicole care erau, dar pare ca exista o asimetrie care, cu un efort de gandire in plus, ar putea fi evitata.
  Cat despre statuia lui Cuza, cred ca dl primar se grabeste. Bietul Cuza, a fost mutat de atatea ori! Fiecare primar (inafara de Edi) cum a venit, cum i-a schimbat locul. A fost in mijlocul rondului de la intersectia din dreapta primariei, Lazar a mutat-o in curtea primariei, iar Tuchel acolo unde e acum.
  Nu e clar unde anume pe aleea personalitatior o veti plasa. Nu se incadreaza in rand cu ele, fiind mai mare, iar in centru e acea fantana.
  Nu cred ca e bine acolo. Locul ei este in spatiul dintre primarie si catedrala, care ar trebui transformat intr-o piata larga prin intreruperea permanenta a circulatiei. Ideea a avut-o arhitectul basarabean din timpul lui Lazar, dar a avut multi adversari, cei mai multi erau ingrijorati ca se va desfiinta si parcul, ceeace ar fi fost, intradevar, o prostie.
  Din pacate, acea piata flancata de catedrala, primarie si alte cladiri interesante, nu s-a realizat. Ar fi sporit caracterul citadin al acelei zone centrale.

 5. Exceptional! Asa trebuie sa procedeze un primar, inca din primele luni de mandat. Nu sa plece in excursie in Spania si Austria, sa opresca investitiile de 50 milioane euro lasate de Finchelstain si apoi sa terorizeze personalul primariei. Domnule Hurdubae, felicitari. Putere de munca si sa o tineti tot asa.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!